Supreme Leader Snoke is machtiger dan Palpatine en Darth Vader

Andy Serkis over zijn wel heel schurkachtige personage.

Andy Serkis mag eindelijk wat vertellen over zijn personage, Supreme Leader Snoke, in Star Wars: The Last Jedi. De acteur liet al eens weten dat zijn schurk zeer machtig is en nergens voor terugdeinst, maar ook geen Sith is. In een nieuw interview vertelt Serkis dat Snoke krachtiger is dan al die schurken die we tot nu toe zagen.

"Er zit een kwetsbaarheid en een zekere beschadiging aan Snoke," begon Serkis het interview. "Zijn gezicht zit vol deuken, hij heeft littekens op zijn mond en een vervormd lichaam. Maar zonder teveel weg te geven: hij is krachtig. Hij verkeert aan de duistere kant van de kracht. Hij is de leider van de First Order, maar heeft zijn eigen plannen. Hij is een wrede manipulator."

Hoe ver dat gaat wordt duidelijk uit de volgende opmerking van Serkis. De vraag is of Snoke krachtiger is dan Darth Vader en Emperor Palpatine. "Oh zonder twijfel," aldus de acteur. "Hij heeft grenzeloze hulpbronnen, laten we het maar zo zeggen." Hoe grenzeloos zagen we al in zekere zin, toen in The Force Awakens een complete planeet omgebouwd bleek te zijn tot een massavernietigingswapen.

Rian Johnsons Star Wars: The Last Jedi draait vanaf 13 december in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair