Minder aliens in toekomstige 'Alien'-films

Minder aliens in toekomstige 'Alien'-films

Vaarwel Xenomorph...

Als je Alien: Covenant gezien hebt, vraag je je vast af, wat regisseur Ridley Scott van plan is met de franchise. Daar is hij nu vrij duidelijk over geweest. De bedoeling is wat Scott betreft om afscheid te nemen van de Xenomorph. In plaats daarvan wil hij juist meer naar kunstmatige intelligentie kijken.

In een interview met Entertainment Weekly vertelde Scott dat de Alien-franchise wat hem betreft kan voortbestaan als er juist van de Xenomorph en andere gruwelijke buitenaardse wezens wegbewogen wordt. "We gaan er nog een maken," begon Scott. "Ik denk dat we langzaam van de buitenaardse wezens af moeten. Mensen roepen wel eens dat je meer aliens, meer chest bursters nodig hebt, dus dat deed ik in Covenant en het paste ook nog eens prima. Maar ik denk dat als je nog eens gaat, je een andere oplossing moet vinden die interessanter is. Ik denk dat KI gevaarlijker wordt, en daarom ook veel interessanter."

In andere woorden: wat Scott betreft, is er slechts een bijrol voor de Xenomorph. De vraag is of dat genoeg is om mensen naar nog een Alien-film te krijgen. En of Fox er wel genoeg vertrouwen in heeft om die film te betalen. Covenant kostte 97 miljoen dollar om te maken, en leverde wereldwijd 240 miljoen dollar op. Is dat genoeg? Mogelijk...



NieuwsFilm

meest populair