Algemeen

Minder aliens in toekomstige 'Alien'-films

Vaarwel Xenomorph...

door Jim Pedd om 08:20 in Algemeen
Als je Alien: Covenant gezien hebt, vraag je je vast af, wat regisseur Ridley Scott van plan is met de franchise. Daar is hij nu vrij duidelijk over geweest. De bedoeling is wat Scott betreft om afscheid te nemen van de Xenomorph. In plaats daarvan wil hij juist meer naar kunstmatige intelligentie kijken.

In een interview met Entertainment Weekly vertelde Scott dat de Alien-franchise wat hem betreft kan voortbestaan als er juist van de Xenomorph en andere gruwelijke buitenaardse wezens wegbewogen wordt. "We gaan er nog een maken," begon Scott. "Ik denk dat we langzaam van de buitenaardse wezens af moeten. Mensen roepen wel eens dat je meer aliens, meer chest bursters nodig hebt, dus dat deed ik in Covenant en het paste ook nog eens prima. Maar ik denk dat als je nog eens gaat, je een andere oplossing moet vinden die interessanter is. Ik denk dat KI gevaarlijker wordt, en daarom ook veel interessanter."

In andere woorden: wat Scott betreft, is er slechts een bijrol voor de Xenomorph. De vraag is of dat genoeg is om mensen naar nog een Alien-film te krijgen. En of Fox er wel genoeg vertrouwen in heeft om die film te betalen. Covenant kostte 97 miljoen dollar om te maken, en leverde wereldwijd 240 miljoen dollar op. Is dat genoeg? Mogelijk...

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

De bedoeling is wat Scott betreft om afscheid te nemen van de Xenomorph. In plaats daarvan wil hij juist meer naar kunstmatige intelligentie kijken. In andere woorden: wat Scott betreft, is er slechts een bijrol voor de Xenomorph.
Noem dan je filmserie geen Alien meer, maar Blade Runner :P

Jack Shit

Avatar

Dat had hij in Covenant moeten doen, en dan langzaam naar een aansluiting naar de eerste Alien toewerken. Nu was het een matige Alien remake, en heeft hij de franchise al redelijk de nek omgedraaid.

Mas7

Avatar

Scott heeft er een tyfuszooi van gemaakt.

Robbepost

Avatar

Een planeet vol Fassbenders lijkt me wel wat..............

Master Of Films

Avatar

Wat kan je verwachten als je op een planeet terecht komt met allemaal Fassbender robots? Een fluitconcert.

Robbepost

Avatar

^Een soort 90 minuten durende blokfluitles met een gay ondertoontje denk ik.

Robbepost

Avatar

Dit bericht is verwijdert.

ridjieddo

Avatar

Een fluitconcert door miljoenen olifanten. Wat een grote slurf heeft die man (te zien in Shame)!

Frietgezicht

Avatar

Jammer dan dat die ene kerel niet een vervolg mocht maken op Aliens met een terugkeer van Weaver. Had iets moois kunnen opleveren.

Scott steekt daar een stokje voor maar ondertussen gunt hij de Xenomorph fans niet de Xenomorph.
Kan het dan niet beide? Met Marvel krijgen we toch ook tig films in hetzelfde universum in hetzelfde jaar,konden deze films ook niet gescheiden van elkaar((jaartje ertussen ofzo) uitkomen.
Eentje die echt de kant van Aliens opgaat en eentje met fluiten.

Civilian Supreme

Avatar

Wel Aliens, geen Aliens...wat is het nou?!! Stelletje prutsers! Geeft wel aan dat ze maar wat doen, ze weten het zelf ook niet.

Artificialis

Avatar

De rol van de Xenomorphs in Prometheus en Covenant stelde ook al niet zoveel meer voor. De focus op de ''synthetics'' is op zich prima, maar had liever gezien dat ze de vorige films dan niet hadden aangekondigd als Alien-prequel films. Want in feite draait het daar dus niet om.

Akke Moeka Hara

Avatar

Hij heeft gelijk, je weet en kent de alien onderhand, en hij is niet meer spannend en eng.
Wat als je een android als David de vrije hand geeft, wat maakt zo een androide als hij aankomt op een planeet waar nog meer shit en tech is en hij de beschikking heeft tot 2000 cryo kolonisten.
Hij kan nu alles maken, zonder enige vorm van ethiek en genade.
Het einde van Covenant was schokkend en denk ieder zn nachtmerrie.
Ik geef ondanks de laatste twee films hem een kans, hij moet een derde deel gewoon maken.

Civilian Supreme

Avatar

Of in plaats van minder Aliens, minder Ridley Scott....
Zoals frietgedicht zegt, waarom niet allebei? Laat Scott maar verder aanprutsen maar tegelijk verder gaan met een echt Alien vervolg, ik kan daar geen genoeg van krijgen, laat maar komen.

Civilian Supreme

Avatar

kan er trouwens geen prequel gemaakt worden over de oorsprong van het kwijlgedrag van de Xenomorphs? Ben ik zeer benieuwd naar.

NieuwsFilm

meest populair