Bryan Singer ontslagen van 'Bohemian Rhapsody'

Bryan Singer ontslagen van 'Bohemian Rhapsody'

Waar gaat het mis?

Kortgeleden hoorden we al dat de opnames van Queen-biopic Bohemian Rhapsody stilgelegd waren. Nu blijkt dat regisseur Bryan Singer helemaal ontslagen is en niet meer terug hoeft te komen. De opnames van de film met Rami Malek als Freddie Mercury zullen dus nog even stil blijven liggen tot de studio een nieuwe regisseur gevonden heeft.

Singer bleek na Thanksgiving niet teruggekeerd te zijn naar de set. Aangezien dit niet de eerste keer is dat Singer plotseling tijdens de opnames van een groot project verdween, heeft Fox besloten er geen vertrouwen meer in te hebben. Eerder keerde de regisseur ineens niet terug bij de productie van Superman Returns en X-Men: Apocalypse. Dat kost veel geld, want cast en crew krijgen gewoon doorbetaald.

Daarnaast is dit volgens The Hollywood Reporter niet de eerste keer dat Singer zomaar niet kwam opdagen op de set. Dat leidde er al toe dat cinematograaf Thomas Newton Sigel tijdens de opnames het roer zo nu en dan overnam. Ook kreeg Fox klachten van hoofdrolspeler Malek, die vond dat Singer "onbetrouwbaar en onprofessioneel" was. Apart is dat ook acteur Tom Hollander, die Queen-manager Jim Beach speelde, tijdens de opnames stopte maar door Fox teruggehaald werd.

THR-insiders melden dat Fox Singer duidelijk had gemaakt voordat de opnames begonnen, dat hij niet nog eens over de schreef mocht gaan. Daarom werd zelfs een vertegenwoordiger van de Directors Guild of America aangesteld om in de gaten te houden dat Singer wel aan zijn verplichtingen voldeed.

Waarom de regisseur niet op kwam dagen is niet helemaal zeker. Er worden meerdere redenen genoemd. Singer zou last hebben van post-traumatische stressstoornis door een combinatie van spanningen op de set en nieuwe aantijgingen van seksueel misbruik. Tegelijk laat Singer in een statement tegenover The Hollywood Reporter weten dat een van zijn ouders ernstig ziek was en daarom tijdelijk weg moest.

"Ik wilde niets liever dan dit project afmaken en het nalatenschap van Freddie Mercury en Queen kunnen eren, maar Fox stond me dat niet toe omdat ik tijdelijk mijn gezondheid en die van mijn geliefden op de eerste plek moest zetten. Bohemian Rhapsody is een passieproject van mij. Met nog geen drie weken aan opnames te gaan, vroeg ik Fox een paar dagen vrij zodat ik terug kon keren naar de Verenigde Staten wegens een ernstig zieke ouder. Deze situatie is zeer belastend en had serieuze invloed op mijn gezondheid. Helaas wilde de studio me niet tegemoet komen en is onze overeenkomst opgezegd. Dit was niet mijn keuze, en ligt buiten mijn controle."



NieuwsFilm

meest populair