Algemeen

Bryan Singer ontslagen van 'Bohemian Rhapsody'

Waar gaat het mis?

door Jim Pedd om 09:00 in Algemeen
Kortgeleden hoorden we al dat de opnames van Queen-biopic Bohemian Rhapsody stilgelegd waren. Nu blijkt dat regisseur Bryan Singer helemaal ontslagen is en niet meer terug hoeft te komen. De opnames van de film met Rami Malek als Freddie Mercury zullen dus nog even stil blijven liggen tot de studio een nieuwe regisseur gevonden heeft.

Singer bleek na Thanksgiving niet teruggekeerd te zijn naar de set. Aangezien dit niet de eerste keer is dat Singer plotseling tijdens de opnames van een groot project verdween, heeft Fox besloten er geen vertrouwen meer in te hebben. Eerder keerde de regisseur ineens niet terug bij de productie van Superman Returns en X-Men: Apocalypse. Dat kost veel geld, want cast en crew krijgen gewoon doorbetaald.

Daarnaast is dit volgens The Hollywood Reporter niet de eerste keer dat Singer zomaar niet kwam opdagen op de set. Dat leidde er al toe dat cinematograaf Thomas Newton Sigel tijdens de opnames het roer zo nu en dan overnam. Ook kreeg Fox klachten van hoofdrolspeler Malek, die vond dat Singer "onbetrouwbaar en onprofessioneel" was. Apart is dat ook acteur Tom Hollander, die Queen-manager Jim Beach speelde, tijdens de opnames stopte maar door Fox teruggehaald werd.

THR-insiders melden dat Fox Singer duidelijk had gemaakt voordat de opnames begonnen, dat hij niet nog eens over de schreef mocht gaan. Daarom werd zelfs een vertegenwoordiger van de Directors Guild of America aangesteld om in de gaten te houden dat Singer wel aan zijn verplichtingen voldeed.

Waarom de regisseur niet op kwam dagen is niet helemaal zeker. Er worden meerdere redenen genoemd. Singer zou last hebben van post-traumatische stressstoornis door een combinatie van spanningen op de set en nieuwe aantijgingen van seksueel misbruik. Tegelijk laat Singer in een statement tegenover The Hollywood Reporter weten dat een van zijn ouders ernstig ziek was en daarom tijdelijk weg moest.

"Ik wilde niets liever dan dit project afmaken en het nalatenschap van Freddie Mercury en Queen kunnen eren, maar Fox stond me dat niet toe omdat ik tijdelijk mijn gezondheid en die van mijn geliefden op de eerste plek moest zetten. Bohemian Rhapsody is een passieproject van mij. Met nog geen drie weken aan opnames te gaan, vroeg ik Fox een paar dagen vrij zodat ik terug kon keren naar de Verenigde Staten wegens een ernstig zieke ouder. Deze situatie is zeer belastend en had serieuze invloed op mijn gezondheid. Helaas wilde de studio me niet tegemoet komen en is onze overeenkomst opgezegd. Dit was niet mijn keuze, en ligt buiten mijn controle."

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ereptile

Avatar

Maar... dit gedrag is dus vaker voorgekomen... Jaren terug... Was de ouder dan ook al ziek of heeft hij gewoon geen zin meer in zijn werk?

Scamander

Avatar

Elke keer als ik over deze film lees laat ik een traan omdat ik me bedenk dat we bijna de beste casting ter wereld - Sasha Baron Cohen als Mercury - hadden. Oh well ... Die on-set footage van Malek zag er niet eens heel slecht uit, maar toch.

GreenHornet

Avatar

Rami Malek is ook geen makkelijke acteur

GreenHornet

Avatar

het blijkt nu dat hij voor zijn zieke ouders wilde zorgen, maar geen vrij kreeg. Ruzie met Malek was bijgelegd.

ISIM

Avatar

Maar zo te lezen heeft hij wel een verleden. En hoelang kan je iemand een hand boven zijn hoofd houden. Als studio laat je dan met je spelen. En hoeveel topfilms heeft hij nu echt gemaakt?? The Usual Suspects en dat lag meer aan het verhaal dan hij als director.

Artificialis

Avatar

In onze westerse bureaucratische wereld zijn contractuele verplichtingen nou eenmaal belangrijker dan je persoonlijk leven. Zelfs als het gaat om een stervende ouder blijkbaar.

Artificialis

Avatar

En hoeveel topfilms heeft hij nu echt gemaakt?

Nou wat dacht je van X-Men, X-Men 2 en Days of Future Past? Zelfs Apocalypse vind ik nog te pruimen. Hij is dé persoon die het moderne superheldentijdperk is gestart. Het onverwachtse succes van X-Men in 2000 heeft de deuren geopend voor alles wat volgden.

Frietgezicht

Avatar

^ Dan doe je Blade tekort. X-Men versterkte het alleen.

Maar met X-Men 3 en Spider-Man 3 werd het alweer bijna de nek omgedraaid.
Dankzij The Dark Knight en Iron Man zitten we in dit comic tijdperk die er weer nieuwe hoop aan gegeven hebben.

Artificialis

Avatar

Blade is nauwelijks een superheldenfilm te noemen. X-Men is de directe voorloper op het Marvel Cinematic Universe, de fundering waarop die films hebben kunnen bouwen. Bryan Singer's rol moet niet worden onderschat.

Hyenas

Avatar

@greenhornet waarom denk jij dat Rami Malek geen makkelijke acteur is?

ISIM

Avatar

Zo een studio is heus niet gek om hem te ontslaan door familieomstandigheden. Denk dat ie het gewoon veel te bont heeft gemaakt. Studio zal wel binnenkort met een statement komen.

NieuwsFilm

meest populair