J.K. Rowling staat achter casting Johnny Depp in 'Fantastic Beasts'-franchise

J.K. Rowling staat achter casting Johnny Depp in 'Fantastic Beasts'-franchise

Wat haar betreft is het ondanks de beschuldigingen van Amber Heard een goede keuze.

J.K. Rowling heeft zich op haar site uitgesproken over de casting van Johnny Depp als Gellert Grindelwald in de Fantastic Beasts-franchise. Fans waren niet te spreken over de casting, nadat Amber Heard tijdens haar scheiding van Depp aangaf door hem mishandeld te zijn.

"Toen Johnny Depp als Grindelwald gecast werd, dacht ik dat hij fantastisch zou zijn in de rol," begint Rowling haar stuk. "Rond de tijd dat we zijn cameo in de eerste film opnamen, verschenen er verhalen in de pers die mij en de rest van de mensen die werken aan de franchise, zorgen baarden." Natuurlijk overwoog men vervolgens om de rol opnieuw te casten.

"Persoonlijk vond ik het erg moeilijk, frustrerend en soms ook pijnlijk om niet met de fans hierover te kunnen praten. Maar de afspraken die gemaakt waren om de privacy van twee mensen, die allebei verder wilden gaan met hun leven, moeten gerespecteerd worden," gaat ze verder.

"Hoe wij de omstandigheden begrepen hebben, is er geen reden tot zorgen en zijn we niet alleen blij met onze oorspronkelijke keuze, maar ook erg blij dat Johnny een groot personage in de films speelt." Dat sommige fans er minder tevreden over zijn, accepteert ze, zo schrijft ze ook. Volgens Rowling is het vooral belangrijk dat iedereen doet waar hij of zij zich comfortabel bij voelt.

Depp had slechts een cameo in de eerste film, maar krijgt een veel grotere rol in The Crimes of Grindelwald. Uiteindelijk moet de franchise laten zien hoe Dumbledore (Jude Law) en Grindelwald het in de jaren veertig tegen elkaar opnemen. Vanaf 15 november 2018 in de bioscoop. Lees het volledige statement van Rowling op haar website.



NieuwsFilm

meest populair