Algemeen

Herstructurering DC Films na tegenvallende box office 'Justice League'

Warner Bros. grijpt toch maar weer in.

door Jim Pedd om 09:28 in Algemeen
Door de tegenvallende box office prestaties van Justice League, heeft Warner Bros. besloten om zijn DC Films divisie te herstructureren. Variety meldt dat het huidige hoofd van DC Films, Jon Berg, een andere positie krijgt binnen de studio en als productiepartner van It-producent Roy Lee aan de slag gaat.

"Dit is iets waar Jon me zes maanden geleden al over benaderde en vertelde graag producent te willen worden bij de studio," vertelt Warner Bros. Picture Group voorzitter Toby Emmerich aan Variety. "Ik heb Jon leren kennen toen hij als producent Elf naar New Line bracht, een van de beste en meest vernieuwende films in de bibliotheek. We zijn blij dat Jon gaat samenwerken met Roy en verwachten dat hun gezelschap een waardevolle bron van films wordt voor Warner Bros. en New Line."

Er wordt nog gezocht naar een vervanger voor Berg. Die zal samenwerken met DC CCO Geoff Johns. Variety stelt dat Warner Bros. ook overweegt om DC Films onder zijn gewone naam uit te brengen en dus niet onder een losse divisie. Dat moet dan net zo gaan als bij de X-Men-films van 20th Century Fox.

De beslissing om de divisie te herstructureren volgt nadat Justice League slechts 572 miljoen dollar opbracht. Daarmee is het in elk geval tot nu toe de slechtst verdienende DCEU-film. Maar interessant is dat Warner Bros. de film niet als een mislukking ziet: de film introduceerde The Flash (Ezra Miller) en Aquaman (Jason Momoa) en deed dat succesvol. Beide personages krijgen in de toekomst een solofilm.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

JIGSAW8

Avatar

Hoe kunnen ze nu al zeggen dat justice league een flop is als de film nog nie eens 1 maand uit is...
Justice league heeft nog altijd kans om de 800 miljoen te bereiken hoor, het duurt nog wel even voor dat we te horen krijgen wat de eind opbrengst is.

Oh en trouwens cyborg krijgt ook nog een solofilm. Die komt uit in april 2020.

Jodorowsky420

Avatar

@JIGSAW8

Omdat het succes vaak gemeten wordt aan het openingsweekend. De opbrengst vergeleken met de vorige DC films is een stuk lager, al helemaal gezien het budget 300 miljoen dollar (!!!!) is. Tel daar ongeveer 150 miljoen dollar marketing bij op en je hebt een flop.

Ed Crane

Avatar

Grappig dat zo'n studiobaas die zelf allerlei ingrijpen bij films eist zichzelf nooit als probleem ziet.

aspers

Avatar

And so it ends... exact hetzelfde paniek-voetbal als Sony na het tweede Amazing-Spiderman.

Ik zeg: Verkoop de handel aan Disney!

Nature

Avatar

Jammer dat JL ook weer geflopt is, het systeem klopt niet, ze willen tegenwoordig alleen nog vet geld verdienen in Hollywood en niet gewoon de regisseur z'n creatieve vrijheid geven, waardoor je nu flop na flop krijgt. Het publiek vond JL trouwens beter dan de critici.

Beau

Avatar

JIGSAW8: de film gaat echt geen 800 miljoen halen. De reden hiervoor: de film draait overal al drie weken, en als ik zeg overal, dan is het ook overal. De film is letterlijk wereldwijd in dezelfde week open gegaan. Er komt geen grote markt meer aan die opeens een heleboel geld gaat opleveren, zoals bv. China.

Een paar cijfers:
- Afgelopen weekend in China haalde de film 8.6 miljoen op (daling van 47.5% in verg. met voorgaand weekend)
- Afgelopen weekend in Mexico haalde de film ca. 2 miljoen op (daling van 45% in verg met voorgaand weekend)
- In Rusland had de film voorgaand weekend zelfs een drop van 71%

De film zal dit weekend doorgroeien naar ca. 600 miljoen wereldwijd. De film haalt mss als eindscore nog rond de 625-635 met veel geluk, maar die kans is klein, aangezien TLJ volgende week uitkomt, en dat zal de komende weken de box-office domineren.

Wilskracht

Avatar

Dus het bericht dat Zack Snyder geen toekomst meer heeft binnen DC komt later?

ThomasOMalley

Avatar

Nature "Het publiek vond JL trouwens beter dan de critici."
What are the odds?

Artificialis

Avatar

Hun verwachtingen liggen veel te hoog. De X-Men films zijn ook geen flops zodra de Marvel box-office niet wordt gehaald. Zij zijn zich er gewoon van bewust dat ze een beperkter publiek aanspreken.

Beau

Avatar

@Artificialis: DC heeft Batman en Superman in zijn IP, twee van de bekendste comicbook hero's ooit bedacht. Er is een enorm potentieel voor deze films, maar men moet het wel goed aanpakken, en dat hebben ze met dit DCEU niet gedaan.

Daarbij: Als je naar het complete DCEU kijkt, gaat het niet om een flop qua box-office, maar wel om een flop qua reacties van critici en het publiek. De enige film van de DCEU die het zowel goed deed bij het publiek, als bij de critici als aan de box-office, is Wonder Woman. De eerste totale DCEU flop is JL, omdat het niet eens break-even draait en de critici en fans de film buizen.

MisterMarvel

Avatar

Wat zullen we doen....

1) Diepe zucht
2) Schaterlach

ISIM

Avatar

Net alsof het daar aan ligt, het ligt gewoon aan de hoogste baas van WB. Die mengt zich teveel met de films. Je moet toch niet dingen gaan eisen. Dan kan je beter een onbekende regisseur aannemen en die precies vertellen wat voor visie hij voor ogen heeft. Gewoon een hele uur inkorten van een film plus 25 minuten aan reshoots. Hoe kom je erop?

benjamin

Avatar

Dat hele "ze hadden maar gewoon de regisseur z'n ding moeten laten doen"-verhaaltje duikt toch ook wel vrij vaak op voor iets dat toch echt wel zeer kort door de bocht is.

NieuwsFilm

meest populair