Herstructurering DC Films na tegenvallende box office 'Justice League'

Herstructurering DC Films na tegenvallende box office 'Justice League'

Warner Bros. grijpt toch maar weer in.

Door de tegenvallende box office prestaties van Justice League, heeft Warner Bros. besloten om zijn DC Films divisie te herstructureren. Variety meldt dat het huidige hoofd van DC Films, Jon Berg, een andere positie krijgt binnen de studio en als productiepartner van It-producent Roy Lee aan de slag gaat.

"Dit is iets waar Jon me zes maanden geleden al over benaderde en vertelde graag producent te willen worden bij de studio," vertelt Warner Bros. Picture Group voorzitter Toby Emmerich aan Variety. "Ik heb Jon leren kennen toen hij als producent Elf naar New Line bracht, een van de beste en meest vernieuwende films in de bibliotheek. We zijn blij dat Jon gaat samenwerken met Roy en verwachten dat hun gezelschap een waardevolle bron van films wordt voor Warner Bros. en New Line."

Er wordt nog gezocht naar een vervanger voor Berg. Die zal samenwerken met DC CCO Geoff Johns. Variety stelt dat Warner Bros. ook overweegt om DC Films onder zijn gewone naam uit te brengen en dus niet onder een losse divisie. Dat moet dan net zo gaan als bij de X-Men-films van 20th Century Fox.

De beslissing om de divisie te herstructureren volgt nadat Justice League slechts 572 miljoen dollar opbracht. Daarmee is het in elk geval tot nu toe de slechtst verdienende DCEU-film. Maar interessant is dat Warner Bros. de film niet als een mislukking ziet: de film introduceerde The Flash (Ezra Miller) en Aquaman (Jason Momoa) en deed dat succesvol. Beide personages krijgen in de toekomst een solofilm.



NieuwsFilm

meest populair