Meer details over trammelant rond Netflix-film 'Annihilation'

Meer details over trammelant rond Netflix-film 'Annihilation'

Achter de schermen van Alex Garlands nieuwe productie werd een hoop heisa gemaakt over mogelijke veranderingen aan de film.

Hoewel er afgelopen week groter nieuws was, is het meest verrassende nieuws wellicht dat de op volwassenen gerichte scifi-film Annihilation is verkocht aan streaming-gigant Netflix. Eerder deze week werd namelijk onthuld dat de film weliswaar een bioscooprelease zal krijgen in de Verenigde Staten, Canada en China, maar dat de rest van de wereld het twee weken later (ergens in maart) moet doen met een Netflix-release. Deze zet van Paramount Pictures duidt er steeds meer op dat de studio (net als veel andere studio's) weinig vertrouwen heeft in volwassen films met een middelhoog budget.

The Hollywood Reporter is er echter achter gekomen dat er meer aan de hand is en dat de oorzaak van de vreemde releasewijze een grote bureaucratische bende is. Volgen THR werden de opnames van Annihilation al in juli 2016 afgerond, maar leidden matige testscreenings ertoe dat twee van de belangrijkste producenten, Scott Rudin en David Ellison, onenigheid kregen over het eindresultaat.

Ellison, die produceert via zijn productiemaatschappij Skydance, was bezorgd dat de film 'te intellectueel' en 'te gecompliceerd' zou zijn voor het grote publiek en wilde de film aantrekkelijker maken door het einde te wijzigen en Natalie Portmans personage sympathieker te maken. Superproducent Rudin stond/staat echter aan de kant van regisseur Alex Garland en weigerde veranderingen te maken. Volgens de getekende contracten mocht Rudin gelukkig beslissen in deze kwestie.

Ellison werd naar verluidt zenuwachtig door het harde floppen van het door hem geproduceerde Geostorm en wilde dit debacle niet herhalen (hoewel beide films totaal andere kijkers zullen aanspreken). Paramount besloot hierop te zoeken naar een andere distributeur, wat uiteindelijk Netflix werd. Netflix droeg bij aan een groot deel van de productiekosten van 55 miljoen dollar en Paramount weet het risico van kostenverlies zo in te dekken.



NieuwsFilm

meest populair