Meer duidelijkheid over release-date Obi-Wan Kenobi spin-off

Meer duidelijkheid over release-date Obi-Wan Kenobi spin-off

Begin 2019 wordt gestart met het filmen.

Alweer een paar maanden geleden werd bekend gemaakt dat er een spin-off zou komen rondom Obi-Wan Kenobi, het personage dat werd gespeeld door Alec Guinness en Ewan McGregor, maar de laatste tijd horen we er wat minder over. Dat betekent niet dat we geen nieuws meer doorgespeeld krijgen over andere Star Wars projecten; zo verschijnt er geregeld nieuws over bijvoorbeeld Solo: A Star Wars Story, de nieuwe trilogie waarvan het eerste deel wordt gemaakt door Rian Johnson en natuurlijk Star Wars: The Last Jedi, die vanaf woensdag in de bioscopen te zien zal zijn en waar menig fan al lange tijd naar uitkijkt.

Toch is er nu iets meer duidelijkheid gekomen over de Star Wars Obi-Wan Kenobi spin-off (die als werktitel Joshua Tree heeft); Lucasfilm wil met het filmen hiervan over ongeveer een jaar beginnen in de Pinewood Studios UK en wel in januari 2019 om precies te zien. De film zou dan, ervan uitgaande dat alles goed verloopt, dik een jaar later uitkomen. De verwachting is dat de Obi Wan spin-off in mei 2020 uitkomt. Eind 2020 komt normaal gesproken namelijk ook Avatar 2 uit en zo vermijdt Disney het grote risico van tegen een ander monsterproject te moeten concurreren.

Helaas is er verder nog maar tamelijk weinig bekend over het project; we weten nog niet wie de regisseur wordt en welke acteurs erin te zien zullen zijn. Wel gaat het gerucht dat Ewan McGregor terugkeert na al drie keer het personage van Obi-Wan Kenobi geïncarneerd te hebben, maar ook dat is nog niet bevestigd.



NieuwsFilm

meest populair