Diane Kruger over haar hinderlijkste en vervelendste auditie ooit

Met een ongeïnteresseerde regisseur.

Auditie doen voor een rol in een film is een belangrijk onderdeel, maar het komt vaak voor dat deze proefoptreden niet verlopen als gewenst. Zowel niet voor de mensen die moeten casten als voor de acteurs zelf. Voor Variety's Actors on Actors-serie ging Diane Kruger (Troy) een gesprek aan met Hong Chau (Downsizing). De Duits-Amerikaanse actrice onthulde haar problemen met auditie doen en kwam al snel bij een vervelende ervaring terecht.

"Ik had ooit met een regisseur te maken, die ik niet zal noemen, en ik moest een dialoog van vijftien pagina's leren. Een monoloog voor een film wezenlijk, die heel groot was en uit moeilijke zinnen bestond. En de auditie vond plaats in een hotel. In de kamer waren zo'n tien andere mensen. Dus ik begin met de monoloog en zijn mobiele telefoon gaat ergens in het midden af. De telefoon gaat twee tot drie keer over, hij zegt helemaal niet 'O, het spijt me', kijkt naar de telefoon en zegt achteraf: 'Oké, begin opnieuw.' Dus dat doe ik. En daarna rinkelt de telefoon weer - hij had hem niet uitgezet."

Die keer nam de regisseur wel op, gebaarde dat Kruger even moest wachten en maakte vervolgens dinerplannen. Na het gesprek bood hij wel zijn excuses aan en spoorde de actrice aan om weer bij het begin te beginnen. "En dat deed ik, maar de telefoon ging weer. Ik gaf hem niet de kans om op te nemen, ik pakte mijn spullen en vertrok. Dat is toch ontzettend onbeleefd? Hij kan de pot op. Dat was mijn slechtste ervaring met een auditie."



NieuwsFilm

meest populair