Trailer romkom 'Gek van Oranje' rond WK-gekte in 2010

Trailer romkom 'Gek van Oranje' rond WK-gekte in 2010

Die durven...

September Film heeft de trailer online gezet van de komedie Gek van Oranje van regisseur Pim van Hoeve, bekend van de Dummie de Mummie-films. Er zijn rollen voor acteurs en actrices als Nasrdin Dchar, Martijn Fischer, Esmée van Kampen, Jan Versteegh, Martijn Lakemeier, Hannah Hoekstra en Abbey Hoes.

De romantische komedie speelt in op het wereldkampioenschap voetbal in 2010, uiteraard het jaar dat het Nederlands elftal onder Bert van Marwijk voor de derde keer in zijn geschiedenis de finale haalde. Na verlenging won het elftal van Spanje met 0-1 door een doelpunt van Andrés Iniesta... Niet echt een moment om aan herinnerd te worden, of wel? Toch durven ze er een romkom omheen te bouwen. Bekijk hieronder de beelden en vanaf 15 februari is Gek van Oranje te zien in de bioscoop.


In Gek op Oranje speelt zich af in de zomer van 2010 als Nederland maar blijft scoren tijdens het WK voetbal in Zuid-Afrika. De Oranjefans dromen met elke gewonnen wedstrijd van een plek in de finale, terwijl zij die niks met voetbal hebben de verlaten straten voor zichzelf hebben. In deze licht verhitte gemoedstoestand worden mensen naar elkaar toe of juist verder van elkaar af gedreven, om na 4 weken - als het carnaval van het WK voorbij is - nooit meer dezelfde te zijn.

NieuwsFilm

meest populair