Regisseur verdedigt die enorm grote ogen in 'Alita: Battle Angel'

Regisseur verdedigt die enorm grote ogen in 'Alita: Battle Angel'

Het is Camerons idee.

Voor wie de trailer van de bijzonder prijzige sciencefictionfilm Alita: Battle Angel heeft gezien, is vast opgevallen dat er sterk wordt geleund op computeranimatie. Zeker het hoofdpersonage Alita, gespeeld de Amerikaanse actrice Rosa Salazar, is compleet uit de computer getoverd, middels motion capture. Zeker haar bijzonder grote ogen trekken de aandacht.

Regisseur Robert Rodriguez sprak met Empire en legde uit dat het idee om het personage rechtstreeks te vertalen naar de 'echte wereld' een idee is van producent James Cameron:

"We wilden de traditionele insteek echt waarderen en het opvallende uiterlijk naast een menselijk personage zetten. Het was essentieel om het juiste persoon te vinden die daarbij de juiste emotie kon invullen. Haar herkomst zit in de film en je komt erachter waarom ze er zo uitziet. Als de ogen de ramen zijn tot de ziel, dan hebben we behoorlijke grote ramen. Dan zie je dat er een hoop in haar afspeelt. Wanneer het emotioneel wordt, wordt het echt griezelig en opvallend. En boeiend!"

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding
De verfilming van de manga-serie 'Battle Angel Alita' van Yukito Kishiro is al sinds ongeveer 2000 in ontwikkeling door Cameron. De naar verluidt $200 miljoen kostende actieprent heeft ook rollen voor Mahershala Ali als Vector, Christoph Waltz als Doctor Dyson, Keann Johnson als Hugo, Jennifer Connelly als Chiren, Michelle Rodriguez als Gelda, Eiza González als Nyssiana, Ed Skrein als de cyborg Zapan en Jackie Earl Haley. Vanaf 19 juli in de Nederlandse bioscoopzalen.



NieuwsFilm

meest populair