'Star Wars: The Last Jedi' start overdonderend!

'Star Wars: The Last Jedi' start overdonderend!

Op naar het eerste weekend.

Walt Disney en Lucasfilms Star Wars: The Last Jedi is nu wereldwijd in première en in de States trapte het achtste deel vannacht af. De score in de eerste paar uur is - zoals te verwachten - overdonderend.

Volgens The Hollywood Reporter heeft de film van Rian Johnson maar liefst minimaal $45 miljoen opgehaald. Dit is gelijk de op één na hoogste score ooit tijdens de donderdag op vrijdagnacht voorvertoningen.


De hoogste preview-avond staat op naam van Episode VII. Star Wars: The Force Awakens noteerde in december 2015 een recordscore van $57 miljoen. In het complete eerste weekend werd er een waanzinnige $248 miljoen genoteerd. The Last Jedi opent naar verwachting met een score rond de $200 miljoen in de States en $425 miljoen wereldwijd. De eindscores van The Force Awakens kwamen uit op $936,7 miljoen in de States en $2.068,2 miljoen wereldwijd.

De prequel spin-off Rogue One: A Star Wars Story noteerde in de eerste Noord-Amerikaanse nacht eveneens sterk met $29 miljoen. Het eerste weekend kwam uit op $155,1 miljoen en in totaal waren de scores $532,1 miljoen in de States en $1.056,0 miljoen wereldwijd.

NieuwsFilm

meest populair