Poll

Nieuwe Batman: de vijf kandidaten

Dit zijn de favorieten.

door Bram de Groot om 09:39 in Poll
Met de POLL van verleden week keken we naar een lijst met twintig acteurs die in aanmerking zouden kunnen komen om Ben Affleck te vervangen als Batman in het DC Extended Universe (DCEU). Hieronder zie je de vijf kandidaten die het hoogst scoorden na zo'n 700 stemmen.

Topfavoriet: Jake Gyllenhaal
Van de vele honderden stemmen wist Jake Gyllenhaal de meeste stemmen te verzamelen. De acteur, bekend uit films als Nocturnal Animals (2016), Nightcrawler (2014) en Zodiac (2007), kreeg een nette 18 procent van de stemmen en hiermee sluit de uitkomst aan op wat er verder online verschijnt. De acteur wordt namelijk geregeld met de rol in verband gebracht. En heel gek is dat niet. Gyllenhaal werd eerder bijna aangetrokken voor de rol van Spider-Man in Sam Raimi's Spidey-trilogie en hij was al eens bijna Batman. Christian Bale werd uiteindelijk verkozen boven Gyllenhaal.

Best of the rest: Jeffrey Dean Morgan, Ryan Gosling, Jon Hamm en Karl Urban
Maar er waren meer acteurs die hoog eindigden. Vier acteurs eindigden op ieder 10 procent van de stemmen. Van deze namen is vooral Jeffrey Dean Morgan (Watchmen, Jonah Hex) geen onverwachte naam. Hij is in Batman v Superman: Dawn of Justice te zien als Thomas Wayne, de vader van Bruce Wayne / Batman. In een van de vele alternatieve verhaallijnen in de comics van DC is Wayne sr. het alter ego van Batman, namelijk in de comic-reeks Flashpoint. Acteur Jon Hamm (Mad Men, Baby Driver) wierp zich onlangs zelf op voor de rol en ook hij zou - net als Karl Urban (Dredd, Thor: Ragnarok) en Ryan Gosling (Blade Runner 2049, Drive) - een goede Batman kunnen zijn.


Bekijk ook de andere twintig keuze-opties bij de POLL 'Wie moet Ben Affleck vervangen als Batman?'


17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Goku32

Avatar

Jake is in mijn ogen wel een goeie optie. Goed acteur ook, en hij heeft wel de looks om een goeie Bruce Wayne neer te zetten. Batman word moeilijker maar ben benieuwd

meanrat

Avatar

Laat er eerst nou maar een andere regisseur komen. Ik pleit al langer voor vervanging van Zack Snyder. En eigenlijk heb ik het niet over films van Batman alleen, maar over heel DC. Hij is de oorzaak van het floppen van dat universum. Want wie maakte de eerste goed ontvangen film binnen het DC universum? Juist. Patty Jenkins die Wonder Woman bracht. Zolang Zack Snyder zo'n beetje de belangrijkste regisseur daarbinnen het universum is, zal DC echt niet van de grond komen. En het is nog maar de vraag of het ooit goed komt, omdat het begin al zo belabberd slecht is gemaakt.

ridjieddo

Avatar

Waarom gedraagt Affleck zich als een little bitch. Speel gewoon Batman voor de volgende paar jaar en zeur niet zo. Ik vind het echt respectloos, je weet waar je aan begint als je ja zegt voor zo’n belangrijke rol. Heb dan ook de ballen om bij DC te blijven als het even niet goed gaat (of lijkt te gaan). Batman is een van de weinige personages die wel goed uit de verf is gekomen en Affleck draagt als het ware het DCEU (net zoals RDJ in MCU). Nu moet hij het weer gaan verpesten...(hoop dus echt dat hij aanblijft als Batfleck).

Solid

Avatar

@meanrat: man of Steel was nogtans alles behalve een flop... Goede film ook. Justice League hebben wij niet gezien van Snyder. Was niet de versie die hij wilde maken. Die zou beter geweest zijn. Bvs stelde teleur door die fucking doomsday, had Snyder moeten weten, maja... Anyways, van mij mag hij iets anders gaan doen, hij is een goede regisseur, wil dat hij zijn tijd terug beter gaat spenderen...

Akke Moeka Hara

Avatar

In het DC universe maakt dat niks uit, is toch een belachelijk lelijk universe.
In de Nolan versie zou ik me nog druk
kunnen maken.

benjamin

Avatar

meanrat "Laat er eerst nou maar een andere regisseur komen. Ik pleit al langer voor vervanging van Zack Snyder"
Op dit punt lijkt de kans bijzonder groot dat dat ook wel gaat gebeuren.

Master Of Films

Avatar

ridjieddo "Waarom gedraagt Affleck zich als een little bitch."
Misschien wel een moederskindje.

ThysRomani

Avatar

Oooookay, dit is bij deze het grootste clickbait schandaal van Filmtotaal.

En het is prima dat bovenstaande zin rijmt, maar verdorie ik ging erin met een "this just in" gevoel.

Een clickbait poll. That's what we need.

ThysRomani

Avatar

@Ridijeddo: Mooi verwoord. Waarheid.

Ereptile

Avatar

@ridjieddo, volgens mij had hij wel passie om Batman te blijven spelen, maar zorgde slechte reviews er voor dat hij nu dus afhaakt...

lamoteg

Avatar

Breng Michael keaton terug, die is een volwaardig verouderde Batman Smiley face

ISIM

Avatar

Ik snap Affleck wel. Hij ziet wat een personage als Batman teweeg brengt. Is opzich een goed ding maar wat wel klote voor hem is dat wanneer hij in een andere film speelt of een film gaat regisseren het altijd over Batman zal gaan. Er zal hoe dan ook een vraag over Batman komen. En ik denk omdat hij zelf een filmmaker is zich daaraan stoort.

Zack Snyder heeft het juist ontzettend goed gedaan, het is echt een liefhebber van de strips. Beetje jammer om zo een man van alles te betichten. Als er een schuldige is dan is het gewoon de hoogste baas van Warner Bros. Met zijn belachelijke eisen. Er zitten een paar mooie secens in WW die er bijna door de hoge piet van WB eruit gehaald is, hij stond erop dat die scenes verwijderd moesten worden maar door standvastigheid van Jenkins is het erin gebleven.

Het is heel simpel, als je een regisseur neemt voor een film geef hem dan ook alle vrijheid. En Zack Snyder heb ik in meerdere interviews vaak horen zeggen dat hij helaas niet dezelfde macht als een James Cameron of Steven Spielberg heeft en niet dingen kan eisen. Met andere woorden de studio bepaald uiteindelijk welke film we te zien krijgen.

benjamin

Avatar

ISIM "Het is heel simpel, als je een regisseur neemt voor een film geef hem dan ook alle vrijheid. "
Dat is ook een beetje te simpel gezegd - uiteindelijk moet je dan wel ook als studio vertrouwen kunnen hebben in je regisseur en dat was bij de productie van Justice League niet het geval en dat grotendeels omwille van de vorige films waar Snyder merkelijk meer vrijheid had gekregen.

ISIM

Avatar

We hebben nu al tal van keren gezien dat WB het niet bij de juiste eind had. Het is mij dan ook een raadsel dat er mensen zijn die het dan ook nog voor WB opnemen. Ze hebben al zijn films gezien en weten precies wat hij kan brengen, jij kan mijn niet vertellen dat Snyder ineens zoiets had van, weet je wat ik maak van JL een slapstick film.

benjamin

Avatar

ISIM "Het is mij dan ook een raadsel dat er mensen zijn die het dan ook nog voor WB opnemen. Ze hebben al zijn films gezien en weten precies wat hij kan brengen"
En in het geval van z'n vorige film was wat hij gebracht had op z'n zachtst gezegd niet helemaal waar de studio op gehoopt had.

NieuwsFilm