De acht grootste vragen na 'Star Wars: The Last Jedi'

De acht grootste vragen na 'Star Wars: The Last Jedi'

Heb jij er meer?

Na Star Wars: The Force Awakens uit 2015 waren er heel wat vragen over hoe de saga verder zou gaan na dit zevende deel. Deze vragen blijken slechts beperkt beantwoord in het verleden week verschenen Star Wars: The Last Jedi. Er zijn zelfs meer vragen... Over onder meer de slechterik Snoke, Rey, het verzet, Kylo Ren en uiteraard dat laatste shot.


DENK NA VOOR JE DIT LEEST - SPOILERS!!

Bekijk de afbeelding1. Wie was Snoke?
In The Force Awakens is Andy Serkis' Supreme Leader Snoke slechts beperkt te zien. De grote vraag was toen: wie is Snoke? Die vraag is niet beantwoord. In The Last Jedi komt de krachtige Snoke abrupt aan zijn einde doordat Adam Drivers Kylo Ren de force tegen zijn meester gebruikt. Een lichtzwaard wordt Snoke fataal. Daarna vernemen we weinig meer over Snoke en kunnen we enkel gissen naar zijn achtergrond. Wie weet gaat Episode IX (2019) antwoorden geven.


Bekijk de afbeelding2. Zijn de ouders van Rey echt "niemand"?
Tijdens de vele onderonsjes tussen Daisy Ridley's Rey en Kylo Ren geeft de laatste aan dat hij de ouders van Rey heeft gezien en dat zij niet meer zijn dan "nobodies". De vraag is nu of dit klopt. Uiteraard zou dit goed kunnen, maar is de bijzonder onbetrouwbare Kylo Ren wel eerlijk in zijn reactie? Misschien moeten we het maar gewoon aannemen dat haar ouders geen relatie hebben met bestaande personages. Of komt er in Episode IX nog een verrassing?


Bekijk de afbeelding3. Wie gaat de Resistance nu leiden?
Nu zo'n beetje de complete Resistance is uitgemoord en Carrie Fishers Leia uiteraard niet terugkeert in Episode IX is het de vraag wie het verzet op sleeptouw neemt. Wordt dit dan toch de altijd strijdbare Oscar Isaacs Poe Dameron of krijgt John Boyega's Finn hierin een grote rol? Of een van de andere gezichten uit het verzet?


Bekijk de afbeelding4. Waar zijn de Knights of Ren?
Velen dachten dat deze vraag wel beantwoord zou worden in The Last Jedi, maar dit blijkt niet het geval. In The Last Jedi bekent Luke tegenover Rey dat hij tijdens zijn ontsnapping ook enkele andere Jedi in opleiding meenam. Het antwoord laat waarschijnlijk nog even op zich wachten. Zijn ze dood of schuilt er meer in Kylo Ren?


Bekijk de afbeelding5. Hoe gaat het verder met Leia?
Het personage Leia Organa van wijlen Carrie Fisher heeft uiteraard een belangrijke rol in The Last Jedi. Er zijn een aantal ontroerende scènes te zien en ze zet zelfs de force in om zichzelf te redden uit de ruimte. Aan het einde van de film leeft Leia nog en het is de vraag hoe Lucasfilm en regisseur J.J. Abrams dit gaan oplossen in Episode IX.


Bekijk de afbeelding6. Wat wordt het plan van Kylo Ren?
Als Snoke eenmaal dood is en Rey niet in hem vertrouwt, bombardeert Kylo Ren zich tot de nieuwe leider van de First Order. De vraag is nu of hij dit net zo dictatoriaal en destructief zal doen als zijn voorgangers. De kans dat dit gebeurt is groot, aangezien hij behoorlijk wat woede in zich heeft. Maar op wie zal die woede zich gaan richten? Op dat wat er over is van de Resistance, op zijn moeder Leia, op Rey, of gewoon of de rest van het universum?


Bekijk de afbeelding7. Wie is het jongetje aan het einde?
Waar The Force Awakens nog eindigt met de ontmoeting tussen Rey en Luke, sluit The Last Jedi af met een shot waarin we een jongetje zien op de planeet Canto Bight. Het is een van de kinderen die je ziet als Finn, Rose Tico (Kelly Marie Tran) en BB-8 op zoek gaan naar de / een codebreaker, gespeeld door Benicio Del Toro. Het jongetje lijkt mogelijk alleen figuur te staan voor de kracht en hoop die nodig is om naderend onheil het hoofd te bieden in Episode IX. En bezit hij ook de force?


Bekijk de afbeelding8. Heeft Chewie die Porg opgegeten?
De soort van schattige vogeltjes van het eiland Ahch-To waren veelvuldig te zien in aanloop naar The Last Jedi. Een enorm grote rol bleken de beestjes uiteindelijk niet te hebben. Wel was er een vermakelijke scène waarin Chewbaacca een geroosterde Porg tracht op te eten. Wat zielig ogende Porgs lijken hem ervan te weerhouden... :)

NieuwsFilm

meest populair