Celebrity

McGowan negatief over Hollywoodvrouwen in het zwart; Tamblyn en Streep reageren

Ze staan dan misschien wel 'aan dezelfde kant', maar ze zijn het niet met elkaar eens.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Wouter Drummen om 15:15 in Celebrity
Nadat tientallen vrouwen en mannen lieten weten seksueel geïntimeerd, aangerand of zelfs verkracht te zijn door bekende Hollywood figuren begon er een heuse heksenjacht om achter al deze misbruikers aan te gaan. Zo lijken o.a. de carrières van Harvey Weinstein en Kevin Spacey voorbij nadat beide mannen de nodige keren werden aangeklaagd. Ook besloten de nodige Hollywoodvrouwen om in het zwart te gaan naar de Awardshows, waaronder bijvoorbeeld Meryl Streep, Jessica Chastain en Emma Stone, die zich alle drie hard hebben uitgesproken over de schandalen van de afgelopen maanden. Toch valt deze actie niet bij iedereen even goed in de smaak; zo liet namelijk niemand minder dan Rose McGowan, die beweert verkracht te zijn door Harvey Weinstein, weten dat zij vindt dat dit niet kan.

Zo zei McGowan afgelopen weekend: ''Actrices zoals Meryl Streep, die met plezier voor het 'varken monster' werkten, dragen zwart naar de Golden Globes als stil protest. Jullie stilte is juist hét probleem! Jullie zullen ademloos een nep-prijs in ontvangst nemen en geen echte veranderingen bewerkstelligen. Ik veracht jullie hypocrisie. Misschien zouden jullie allemaal gekleed moeten gaan in Marchesa''. Marchesa is het kledingmerk van Georgina Chapman, de oud-echtgenote van Weinstein, die hem verliet nadat de beschuldigingen tegen hem in het openbaar kwamen.

Toch stelt ook niet iedereen McGowan's bericht op prijs; zo liet actrice Amber Tamblyn ook van zich horen: ''Rose McGowan is een goede vriendin van me en ik sta zo goed als altijd achter haar, maar ik ben er geen voorstander van als een vrouw (of man) andere vrouwen belachelijk maakt wanneer deze iets ten positieve proberen te veranderen. En om dan ook te zeggen dat we allemaal Marchesa moeten dragen? Je bent beter dan dit Rose; je hoeft ons niet bij te staan, maar we steunen jou wel. Je mag ons dan misschien wel onder de gordel stoten, wij halen niet naar jou uit. Een zwarte jurk is pas het begin, dat beloof ik. We moeten samen staan in dit gevecht''.

Maar ook dit antwoord schoot weer bij meerdere mensen in het verkeerde keelgat, die op hun beurt weer lieten weten dat Tamblyn verkeerd reageerde op McGowan's bericht. Een paar uur geleden reageerde ook Meryl Streep zelf op de beschuldiging: ''Het doet pijn om op die manier aangevallen te worden door Rose McGowan, maar ik wil er toch even op reageren en haar laten weten dat ik niks afwist van Weinstein's misdaden, niet in de jaren negentig toen hij McGowan aanviel maar ook niet in de decennia die volgden. Ik hield me niet opzettelijk stil, maar ik wist het gewoon niet. Ik vind het vreselijk wanneer vrouwen worden misbruikt, maar ik wist niet dat dit aan de gang was. Rose verspreid nu iets over mij wat niet waar is en ik wil haar gewoon de waarheid vertellen. Ik vind het zeer spijtig dat ze mij ziet als een vijand, want we zijn allebei vrouwen in de show-business die proberen deze ten positieve te veranderen. We willen ervoor zorgen dat iedereen wordt aangepakt die vrouwen hebben misbruikt, pas dan kunnen we echt samen voor verandering zorgen''.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Ik hoop dat die zwarte pakkies wel een beetje bloot zijn met genoeg inkijk.

Sunspot

Avatar

^
Zag Jessica Chastain nog op NPO Jinek, nadat je het er nog over had.

Vond haar toch wel zeer relax, ze ziet ook het totaalplaatje lijkt het. Best een toffe meid die Chastain.

Decepticon

Avatar

Die McGowan is volgens mij een beetje gefrustreerd, omdat ze de laatste jaren nauwelijks werk heeft.

Frietgezicht

Avatar

@ Sunspot, ja kwam relax over. Afgelopen maandag zat die redelijke chick uit de serie The Bridge er om o.a. te klagen over de wallen. Mensonterend, bla bla.

Ze zag dr goed uit,als ze dr mond houdt zou ik voor 3 tientjes wel over dr heen gaan.,

nieuwslaatste nieuws