Celebrity

Christopher Plummer over het vervangen van Kevin Spacey

Werken aan misdaadthriller 'All the Money in the World' kostte hem maar negen dagen.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Rik Timmer om 07:29 in Celebrity
Regisseur Ridley Scott kreeg begin oktober de schrik van zijn leven toen Kevin Spacey vele beschuldigingen naar zijn hoofd kreeg omtrent seksueel misbruik. De acteur speelt namelijk een belangrijke rol in Scott's nieuwste film All the Money in the World, de misdaadthriller vergaarde zelfs reacties over een Spacey die misschien belangrijke prijzen in de wacht zou slepen. Helaas voor hem besloot Scott al zijn scènes opnieuw te filmen, met acteur Christopher Plummer in zijn plaats. De 88-jarige Canadees ging een vermakelijk gesprek aan met The Hollywood Reporter over zijn werk.

Daaruit kwam naar voren dat de acteur eigenlijk op weg was naar een fijne vakantie, voordat hij een telefoontje van Scott ontving. "Ik ontmoette hem in New York. Hij kwam helemaal vanuit Londen gevlogen. Ik ben altijd een groot fan van Ridley geweest en ik wilde met hem werken. Ik dacht: 'Mijn god, dit is een geweldige kans.' We praatten een paar minuten. Hij heeft overduidelijk een buitengewoon gevoel voor humor en dat maakte van hem onmiddellijk een geliefd man. Ik vertelde hem: 'Luister, ik moet naar huis gaan en het script lezen.' En dat deed ik, ook al wist ik dat ik mee ging doen. Zelfs als ik het script haatte. Dat gevoel had ik. Het was bijna krankzinnig."

De misdaadthriller draait om de ontvoering van John Paul Getty III. Misdaadorganisatie 'Ndrangheta eiste daaropvolgend losgeld, maar grootvader J. Paul Getty (een oliemagnaat) weigerde dat. Volgens Plummer had hij geen onderzoek naar de rol gedaan en volgde hij simpelweg het script en Scott's suggesties. Daar waren er kennelijk niet veel van, vanwege tijdgebrek. "Dus ik moest gevoelsmatig zelf dingen bedenken. Ik maakte gebruik van mijn eigen verbeeldingen van hoe die man was. En hij was een vreemde vogel."

Door de aparte situatie kwam de acteur onder enige druk te staan. Voornamelijk kwam dit omdat ze weinig tijd hadden. Aangezien Plummer ambitieus is, wilde hij graag het risico nemen. Uiteindelijk wist hij zijn scènes in negen dagen te voltooien. Hoewel dat kort klinkt, voelde Plummer zich niet opgejaagd. "We bepaalden zelf het tempo. En Ridley regelde het zo fantastisch met zijn camera's dat niemand hoefde te wachten. We deden het erg snel. Met filmen is hij snel. Een scène neemt hij maar één of twee keer op, omdat hij het van alle kanten goed bedekt met camera's. Hij weet precies hoe je een film opneemt."

Twee werken nadat Plummer klaar was met zijn werk kreeg hij te horen dat hij genomineerd was voor een Golden Globe. Scott had hem beeldmateriaal met Spacey aangeboden, zodat Plummer daar zijn inspiratie uit kon halen. Maar dat sloeg hij eindelijk af. "Het helpt een acteur niet om het optreden van een ander te zien. Wanneer je in het theater een rol overneemt, dan is het beter als je het toneelstuk niet bekijkt en jouw methode beïnvloed wordt. Ik heb wel wat materiaal gezien van de ontvoering, wat mooi gemaakt was. Maar dat is alles. En stukjes waarin J. Paul Getty niet voorkwam. De trailer [met Spacey] heb ik ook niet gezien."

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ereptile

Avatar

Lastige taak geweest om zo'n rol over te nemen. Ik ben dan ook wel heel nieuwsgierig hoe ze die heropnames hebben gedaan, met de andere acteurs er bij.

Master Of Films

Avatar

Twee werken nadat Plummer klaar was met zijn werk kreeg hij te horen dat hij genomineerd was voor een Golden Globe.
Niet slecht voor 2 weken werk. Want sommigen doen daar weken over ;) Ook niet te vergeten. Het is inval werk wat zo snel mogelijk gedaan moest worden.

Goed gedaan Plummer. Uiteraard heb ik deze film nog niet gezien, maar ik gun je deze GG van harte.

P.s. volgens mij had ik nog ergens gelezen dat Plummer de 1e keuze was voor de Getty rol.

GreenHornet

Avatar

green screen gebruiken voor her op namens met andere acteurs. Maar een hele set opbouwen kost natuurlijk ook veel geld.

Artificialis

Avatar

Ze hadden Kevin Spacey er gewoon in moeten laten. Hoe kun je nou zo'n legendarische acteur van de wereld verwijderen op basis van wat vage beschuldigingen die nergens over gaan. Hij heeft een aantal mensen geprobeerd te verleiden, so what..

Master Of Films

Avatar

Die Arti is eigenlijk net een gebroken LP, blijft hetzelfde #MeToo stuk maar constant herhalen. :P

nieuwslaatste nieuws