Synopsis en nieuwe titel voor Andy Serkis' 'Jungle Book'-verfilming

Synopsis en nieuwe titel voor Andy Serkis' 'Jungle Book'-verfilming

Trouwer dan die van Disney naar het schijnt.

Andy Serkis verfilming van Jungle Book heeft eindelijk een synopsis en ook een nieuwe titel gekregen. Waar deze eerst Jungle Book: Origins zou heten, is de titel nu Mowgli. En er is de belofte dat de live-action film iets nieuws brengt naar de beroemde verhalen van Rudyard Kipling.

Warner Bros. gaf de volgende synopsis vrij over de film van Serkis:

Het verhaal toont het opgroeien van het mensenkind Mowgli (Rohan Chand), die opgevoed wordt door een wolvenroedel in de jungles van India. Terwijl hij onder de beer Baloo (Serkis) en panter Bagheera (Christian Bale) de vaak harde regels van de jungle leert, wordt Mowgli geaccepteerd door de dieren in de jungle als een van hen. Door alle dieren, op één dier na: de angstaanjagende tijger Shere Khan (Benedict Cumberbatch). Maar er schuilen grotere gevaren in de jungle, waarbij Mowgli zijn menselijke oorsprong moet accepteren. De andere centrale dierlijke personages in het verhaal zijn: Kaa, de slang (Cate Blanchett); de leider van de wolvenroedel Akela (Peter Mullan); de aasjagende hyena Tabaqui (Tom Hollander); de vrouwelijke wolf Nisha (Naomie Harris) die de baby Mowgli als een van haar eigen kinderen accepteert; Nisha's partner Vihaan (Eddie Marsan) en Mowgli's broer Wolf (Jack Reynor).

Het verhaal klinkt vrijwel hetzelfde als de versie van Disney, die door Jon Favreau geregisseerd is. Maar volgens Warner onderscheidt de versie van Serkis zich door een veel trouwere verfilming te zijn. Kiplings oorspronkelijke tekst was een stuk duisterder, en dat zal bij Mowgli ook het geval zijn.

Vanaf 19 oktober 2018 in de bioscoop te zien.

NieuwsFilm

meest populair