Anti-groepering zit 'Star Wars: The Last Jedi' goed dwars

Down With Disney's Treatment of Franchises and its Fanboys.

De negatieve ontvangst van Star Wars: The Last Jedi onder het publiek op Rotten Tomatoes is de afgelopen dagen flink in het nieuws. Nadat 92 procent van de critici positief was over de blockbuster, zou slechts 53 procent van het publiek dat zijn. Als er een vergelijking wordt gemaakt met de ontvangst op sites als de IMDb dan lijkt er inderdaad iets mis met het laatste percentage.

Op de IMDb noteert The Last Jedi een prima 7,7 / 10 op basis van ruim 175 duizend stemmen. Uiteraard is dit lager dan de 8,1 van Star Wars: The Force Awakens, maar de score is nog steeds zeer netjes. Volgens de website The Huffington Post is een groepering met de naam 'Down With Disney's Treatment of Franchises and its Fanboys' verantwoordelijk voor de magere publieksscore op Rotten Tomatoes.

De groep heeft tegenover The Huffington Post laten weten dat ze bots gebruiken om de publiekscore op Rotten Tomatoes naar beneden te brengen. De groep zou ontevreden zijn met de film omdat deze "meer vrouwelijke personages introduceert in het universum." Ook zijn ze niet blij dat Poe Dameron (Oscar Isaac) "het slachtoffer is geworden van de "anti-mansplaining" beweging." En ze zijn bang dat personages als Poe en Luke Skywalker (Mark Hamill) "homoseksueel worden". De man zou volgens de groep hersteld moeten worden als de "heersers van de maatschappij". Het achtste deel in de Star Wars-sage zou dit niet respecteren.

De groep haatte de film al bij voorbaat aangezien deze niet zou voortborduren op het grotere universum, maar enkel onderdeel zou zijn van de feministische agenda van Lucasfilm-bazen Kathleen Kennedy en Pablo Hidalgo. Er wordt zelfs een vergelijking gemaakt met Ghostbusters.

Rotten Tomatoes heeft ondertussen gereageerd en aangegeven dat ze het serieus gaan bekijken. Lees het complete artikel op The Huffington Post.

Overigens scoort The Last Jedi ook erg mager onder de gebruikers van Metacritic. Op die site komt de score onder ruim drieduizend gebruikers niet verder dan een 4.8 / 10. Daartegenover staat weer dat CinemaScore een "A" noteert naar aanleiding van peilingen onder het publiek tijdens de premièredag van de film van regisseur Rian Johnson. Overigens noteert FilmTotaal een 7,9 / 10 en Moviemeter een 3,63 / 5.

Lees uiteraard ook de recensie van FIlmTotaal van vier sterren.



NieuwsFilm

meest populair