Algemeen

Mark Hamill betreurt negatieve kritiek 'Star Wars: The Last Jedi'

Ook Rian Johnson reageert.

door Bram de Groot om 12:28 in Algemeen
Star Wars-acteur Mark Hamill is teruggekomen op zijn negatieve uitlatingen over Star Wars: The Last Jedi. Hij heeft spijt dat hij zich zo openlijk heeft uitgelaten over de film van regisseur Rian Johnson. Dit liet hij via Twitter weten.

"Ik betreur dat ik mijn twijfels en onzekerheid publiekelijk liet horen. Creatieve meningsverschillen zijn gemeengoed bij ieder project, maar blijven normaal privé. Het enige dat ik wilde was een goede film maken. En ik heb meer dan dat gekregen. Rian Johnson heeft een WAANZINNIGE film gemaakt," aldus Hamill via Twitter:


Ook regisseur Johnson reageerde kort op de ophef: "Het doel was nooit om mensen boos te maken of te verdelen, maar ik denk dat de gesprekken die nu plaatsvinden op een zeker moment zouden gaan plaatsvinden als Star Wars blijft groeien, vooruitgaat en levend blijft."

Ondertussen blijft The Last Jedi prima presteren aan de wereldwijde bioscoopkassa's. De film staat alweer op bijna $800 miljoen en het FilmTotaal-publiek vindt de achtste sagafilm de beste blockbuster van 2017.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

dakai-world

Avatar

Mensen moeten niet zo zeiken. Ik vond het juist fris dat ze letterlijk en figuurlijk de banden met eerdere SW-films hebben afgeslacht. In mijn ogen heeft Kylo Ren juist afgemaakt waar Luke Skywalker mee is begonnen, het stoppen van de hele Jedi Order en de Sith Bullshit. Want laten we eerlijk zijn, na zoveel Jedi's en Siths is het juist verfrissend om er iets anders voor in de plek te laten komen.

Ik snap de kritieken en de film heeft hier en daar een missertje, maar overall is de film meer dan geslaagd en in mijn optiek een van de eerste SW-films die ook als film gewoon goed is. SW heeft heel veel lore, maar om constant terug te vallen op de Skywalkers, Obi Wannetjes en al die bekende namen, vind ik te goedkoop. Nu hebben we twee hele sterke hoofdpersonages (Rey en Ren) die in het laatste deeltje de podium krijgen en de filmreeks gaan breken of maken.

The era of Jedi's has come to an end. Ik hoop dat JJ dat niet terug gaat draaien en hij (ondanks de kritieken) óók risico's durft te nemen.

Darthmar

Avatar

De tijd vd Jedi is juist niet afgelopen. Luke Skywalker zegt zelf dat hij niet " The last Jedi" is.

benjamin

Avatar

In ieder geval doet Luke Skywalker nu wel wat hieraan denken:

Prince John

Avatar

Hamill lijkt me een goede gast, maar hij blèrt me nu toch iets te veel...

Master Of Films

Avatar

dakai-world "In mijn ogen heeft Kylo Ren juist afgemaakt waar Luke Skywalker mee is begonnen, het stoppen van de hele Jedi Order en de Sith Bullshit."
Maar Kylo kreeg uiteindelijk Rey niet mee om met hem te gaan samenwerken. Dus is die Force balance is er nog steeds. Geld ook voor The First Order & Resistance. Weer terug naar af en de cirkel is weer rond ;)

Jedha

Avatar

Voor de mainstream was dit gewoon een goeie film. En voor de diehards niet.

Ronin75

Avatar

@dakai-world ik vond er niks fris aan. Ik ga spoilen dus lees dan niet verder voor lezers. Was een slap einde van de Skywalkers juist. Het was anders om het anders. Puur doordat er gezeik was over TFA. Ik had liever echt een waardig einde gezien van Luke en niet zo'n slappe force beamer projectie actie. Starwars is Luke in mijn ogen. Hadden ze echt veel meer mee moeten doen. Er is geen respect getoond voor de oude films. Het feit dat je Luke zijn laserzwaard weg laat gooien. WTF was dat! Dat ding is heilig! In mijn ogen is Starwars nu goed verneukt en ik hou er van.

benjamin

Avatar

rukubrick "Disney word paniekerig"
Is paniekerig worden normaal niet iets wat je doet als je film slecht bezig is?

Ereptile

Avatar

Ik vraag me af waarom J.J.Abrams het vervolg niet heeft gemaakt. Alles wat hij in TFA heeft neergezet is weinig mee gedaan. En vervolgens mag hij alles weer rechtzetten in de laatste film van deze trilogie?

Master Of Films

Avatar

Hier komt de punchline Ereptile. J.J. Abrams is de uitvoerende producent van The Last Jedi. Abrams gaf zelfs zijn seal of approval van Rian Johnson's script.

23VDV23

Avatar

Precies. Onlangs is nog bevestigd dat Abrams het scenario van Johnson heeft gelezen en daar zéér over te spreken was.

NieuwsFilm

meest populair