Christian Bale heeft wisselende gevoelens over Batman

Christian Bale heeft wisselende gevoelens over Batman

Daar zat ie dan in zijn tent.

De Dark Knight-films waren een groot succes en de belangrijkste rol in de films was weggelegd voor Christian Bale. Velen vinden hem een prima Batman. De acteur zelf kijkt op een andere manier terug naar de jaren waarin hij The Dark Knight speelde.

In een podcast met Variety zei Bale het volgende over de rol:

"Ik heb er gemengde gevoelens over. Ik ben Chris [Nolan] uiteraard enorm dankbaar. Bijvoorbeeld, Rescue Dawn, Werner [Herzog] en ik probeerden die jarenlang te maken. American Psycho, Mary Harron en ik probeerden die al jaren voor elkaar te krijgen. Niemand was geïnteresseerd. Waarom? Vanwege mij. Chris castte me in Batman en opeens was iedereen van, 'ja, natuurlijk, met hem doen we het.' Het heeft alles veranderd. Het was de eerste keer dat ik een film maakte van dat formaat. Dat was echt een leermoment voor mezelf. Ik heb er lange tijd mee geworsteld. Soms nog. Maar ik leer nog, ik accepteer de goede dingen."

Ook het spelen van Batman heeft nogal wat van hem gevraagd:

"Ik zei zelf, 'niemand kan me ooit zien zonder mijn kap op. Dat mogen ze niet. We kunnen die mysterie niet ontnemen. Dus dat mogen we niet laten gebeuren.' Dus, ik zat de complete tijd in een tent en zeven maanden later was ik van, 'Oh mijn god, dit was mijn idee, toch? Ik zit er nog steeds in'."

De drie films van Christopher Nolan waren een groot succes. Bale heeft nog steeds een prima carrière, met rollen in kleine en grote titels. Gezamenlijk haalden de drie Batman-films $2,5 miljard op aan de wereldwijde bioscoopkassa.



NieuwsFilm

meest populair