Algemeen

Gerucht: geen 'Alien'-film meer op komst

Fox zou de franchise voorlopig weer in de koelkast zetten.

door Jim Pedd om 11:41 in Algemeen
Het gerucht gaat dat 20th Century Fox besloten heeft het geplande vervolg op Alien: Covenant te annuleren. Daar leek het al langer op, nadat Covenant het matig deed aan de wereldwijde box office. Volgens AVP Galaxy heeft Fox hiertoe besloten. Op die site lezen we het volgende:

"De pre-productie van het vervolg op Covenant zou oorspronkelijk deze maand in Sydney moeten beginnen. Maar na de tegenvallende box office resultaten, werden de opnames geannuleerd en een paar maanden geleden is een compleet warenhuis vol spullen verkocht. Dus het oorspronkelijke plan om snel nog een film te maken, is nu veranderd en er zijn voorlopig geen nieuwe plannen meer."

De bron is een anonieme poster op een internetforum, dus het is maar de vraag hoe serieus het verhaal genomen moet worden. Tegelijk moet wel opgemerkt worden dat de box office resultaten van Alien: Covenant daadwerkelijk tegenvielen en dat het om die reden niet heel vreemd zou zijn als Fox besluit om geen nieuwe film te maken in de franchise.

Willen jullie een nieuwe film in de franchise zien verschijnen?

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

MovieWanker

Avatar

Twee ronduit zeer slechte films waren dat! Wat een rommeltje van niks zeg. Hadden ze maar op de film van Neill Blomkamp gewed, had meer opgeleverd. Hopelijk komt die er alsnog.

Mav Damian

Avatar

Als dit waar is vind ik het ook jammer. Prometheus en Alien Covenant waren geen slechte films. Einde van Covenant vraagt ook om meer.

meanrat

Avatar

Ik vond Covenant zeker wel een hele leuke film. Toch ben ik nog steeds teleurgesteld dat Blomkamp zijn project niet mocht doorzetten. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat hij een betere Alien film had weten neer te zetten dan deze twee van Ridley Scott. En ook vind ik het jammer dat Scott zijn laatste waarschijnlijk niet mag gaan maken. Hoewel dus zijn films aan de ene kant ook tegenvielen, slecht waren ze niet en Covenant deed mij toch verlangen naar hoe David zijn plannetje zal gaan voortzetten.

Ed Crane

Avatar

Jammer, want op deze manier hebben we er ook weinig aan. Wat zogenaamd duidelijkheid over 'het verhaal achter' moest brengen eindigt juist in de creatie van één grote plothole.

Maar goed, zolang we de Blomkamp Alien-film niet krijgen heeft het toch nog iets goeds gebracht.

orlock

Avatar

Geef alsjeblieft Neill Blomkamp het groene licht om zijn versie te maken.....

Dirk Diggler

Avatar

Vreemd genoeg heb ik altijd al willen weten hoe het zo fout heeft kunnen gaan met Ash (Alien), natuurlijk een robot die geleid wordt door Wayland Industries. Vond nl. wel het idee dat de Cyborg 'het kwaad' was in Covenant i.p.v. de alien op zich wel een goed uitgangspunt. (wat eigenlijk ook in Alien het geval was, anders had het nooit zo fout kunnen gaan op Nostromo). De spanning ontbrak en nog wel veel meer. Zo slecht waren Prometheus en Covenant niet, maar het 1e deel blijft op eenzame hoogte staan. Bij mij staat al decennia 'Alien' op nr.1 in mijn favo filmlijst. Enige die eraan kan tippen is The Thing (die staat meestal in mijn favo filmlijst op 2 Smiley face

Movieman2018

Avatar

Ik vond het een leuke film. Geen topper maar zeker ook geen slechte.

Ik vond Prometheus net iets beter. En het einde van Alien Convenant vraagt wel voor meer... En ik hoop dat ze het zeker niet in de koelkast houden, maar dat ze het zeker nog een kans geven. Ze mogen het wat langer maken, naar mijn part mag het zelfs 3u worden, zolang er een kwalitatief verhaal in zit en waar character development goed zit. Kijk naar Christopher Nolan zijn film interstellar of gewoon Alien 1979... Dat is wat ik een goed kwalitatieve film noem en waar ze zeker een voorbeeld van mogen nemen. Alleen jammer dat dit nooit zal gebeuren.

Solid

Avatar

Waren geen slechte films...Maar laat Blomkamp nu gewoon zijn film maken!

ThomasOMalley

Avatar

FT "Willen jullie een nieuwe film in de franchise zien verschijnen?"
Graag! Deze keer een goede film, alstublieft.

SunChaser

Avatar

Logisch. Disney wordt eigenaar van de franchise. Je gaat als je je huis hebt verkocht ook geen dakkapel bouwen

Civilian Supreme

Avatar

Oke, en dan nu beginnen met Blomkamps Alien film.

Rderegt

Avatar

Misschien komt er een blije disney vervolg met veel slechte humor en grappen...

Artificialis

Avatar

Zijn ze helemaal gek geworden? Gewoon afmaken die hap! Nog één deel om de Prometheus trilogie af te sluiten. Neem een lager budget, maak je ook minder verlies. Presenteer het gewoon als een robotfilm en niet als alienfilm, dan krijgt het publiek ook geen onjuiste verwachtingen.

NieuwsFilm

meest populair