Ridley Scott vindt 'Blade Runner 2049' veel te f**king lang

Ridley Scott vindt 'Blade Runner 2049' veel te f**king lang

Zijn eigen schuld.

De regie van het vervolg op zijn eigen Blade Runner uit 1982 liet Ridley Scott over aan het talent Denis Villeneuve. De film werd door d critici ijzersterk ontvangen en is voor velen de beste blockbuster van 2017, maar financieel deed de film het ondermaats. Vaak gehoord: de speelduur was te fors.

Producent en schrijver Scott heeft nu kort gereageerd. In gesprek met Vulture gaf de filmmaker aan dat deze waarschijnlijk beter had gepresteerd als de film korter had geduurd. Ook geeft hij zichzelf de schuld. Scott fluisterend tegenover Vulture: "Ik moet nu voorzichtig zijn wat ik zeg. Ik moet nu voorzichtig zijn wat ik zeg. De film was veel te fucking lang. Fuck me! En het meeste van het script kwam van mij."

In hetzelfde interview laat Scott overigens weten dat hij niet de man is voor een Star Wars-film: "Daar ben ik te gevaarlijk voor."

Met rollen voor Ryan Gosling, Harrison Ford, Jared Leto, Ana de Armas, Dave Bautista, Robin Wright en Sylvia Hoeks duurde 2049 zo'n 163 minuten. Komende periode krijgen we te zien of de film wel in de filmprijzen zal vallen. In februari verschijnt de Blu-ray uitgave.



NieuwsFilm

meest populair