Algemeen

Ridley Scott vindt 'Blade Runner 2049' veel te f**king lang

Zijn eigen schuld.

door Bram de Groot om 17:21 in Algemeen
De regie van het vervolg op zijn eigen Blade Runner uit 1982 liet Ridley Scott over aan het talent Denis Villeneuve. De film werd door d critici ijzersterk ontvangen en is voor velen de beste blockbuster van 2017, maar financieel deed de film het ondermaats. Vaak gehoord: de speelduur was te fors.

Producent en schrijver Scott heeft nu kort gereageerd. In gesprek met Vulture gaf de filmmaker aan dat deze waarschijnlijk beter had gepresteerd als de film korter had geduurd. Ook geeft hij zichzelf de schuld. Scott fluisterend tegenover Vulture: "Ik moet nu voorzichtig zijn wat ik zeg. Ik moet nu voorzichtig zijn wat ik zeg. De film was veel te fucking lang. Fuck me! En het meeste van het script kwam van mij."

In hetzelfde interview laat Scott overigens weten dat hij niet de man is voor een Star Wars-film: "Daar ben ik te gevaarlijk voor."

Met rollen voor Ryan Gosling, Harrison Ford, Jared Leto, Ana de Armas, Dave Bautista, Robin Wright en Sylvia Hoeks duurde 2049 zo'n 163 minuten. Komende periode krijgen we te zien of de film wel in de filmprijzen zal vallen. In februari verschijnt de Blu-ray uitgave.

21 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mav Damian

Avatar

Hahahaha. Ik ga niet klagen over het speelduur. De film heeft me van het begin tot en met het einde geboeid. Heb geen elke sec verveeld. Maakt niet uit hoe lang een film duurt zolang hem goed is en het mij wakker houdt van interesse ga ik niet klagen dat het langdradig is.

Splinta

Avatar

Ik snap niet hoezo iedereen een oorzaak zoekt in de film zelf. Men gaat naar de film doormiddel van hype of reclame. Van te voren weet je niet als hij lang duurt, saai is of veel actie heeft. Dat weet je pas als je de film gezien hebt. Dus als een film faalt betekend dat niet genoeg mensen zijn gegaan, dus ze weten niet eens als het goed was of niet. Ik zelf vond het een van de beste films van dit jaar.

Civilian Supreme

Avatar

Totaal niet mee eens, interessant van begin tot eind, mocht van mij zelfs nog wel even doorgaan. Villeneuve is geweldig in het neerzetten van een bepaalde sfeer. Ik hoop toch echt dat er nog een vervolg komt.
Deze film is iig stukken beter dan zijn Covenant, als hij zo graag speelt met AI dan had hij beter deze kunnen maken. Misschien kunnen ze ruilen. Scott Bladerunner 3 en Villeneuve een Alien film.

SunChaser

Avatar

Het probleem is t budget. Het blijft art house met een te groot budget. Was t 30m dollar geweest was t een kassucces.

Swampman

Avatar

Beste film van het jaar. Iedere minuut was de moeite waard.

YankeeWaRRiaH

Avatar

Gisteren de film voor het eerst gezien. Dit weekend nog een tripje gepland naar de bios voor een 2nd watch... Ik vond het een pareltje. Heb absoluut geen probleem gehad met de runtime van BR2049.

benjamin

Avatar

Scott mag vinden wat hij wil, maar ik had in dit geval absoluut geen probleem met de speelduur van Blade Runner 2049 en gezien de gemiddelde ontvangt (van wie hem gezien heeft) is dat bij de meeste kijkers blijkbaar het geval. Ook z'n verhaal van hoe hij te gevaarlijk is voor Star Wars lijkt mij nu wat overdreven.

ThomasOMalley

Avatar

Civilian Supreme "Misschien kunnen ze ruilen. Scott Bladerunner 3 en Villeneuve een Alien film."
Nou zou ik na 2049 liever geen deel van Scott willen zien, maar een Alien-film van Villeneuve? Goud!

Lord Bono

Avatar

Ridley Scott is het ondertussen toch ook helemaal kwijt...

Master Of Films

Avatar

Lord Bono "Ridley Scott is het ondertussen toch ook helemaal kwijt..."
Wat ik al vaker zeg hier op deze website. Ja ik scheld hem uit voor Seniele Scott.
Deze man was vroegâh een held. Alien & Blade Runner zijn meesterwerken/klassiekers. Op Black Hawk Down na gaat het op geschiedenislessen wellicht fout, al waren Gladiator & Kingdom of Heaven wel vermakelijk.

Persoonlijk vond ik hem als grote filmmaker flink achteruit gaan na Body of Lies & American Gangster. Alleen The Martian en wellicht ook All the Money in the World zijn de moeite waard die de naam Ridley Scott.

Enfin, het gaat hier om zijn uitspraak die kant noch wal raakt. Als ik het kon, zou ik Scott willen adviseren om te stoppen met filmmaken. Laat vooral je Alien franchise met rust. Ga met pension, ga naar een bejaarden tehuis. Afblijven van Star Wars.

Prince John

Avatar

Eens met iedereen hier, geweldige film, veruit de beste van het jaar voor mij. Scott moet inderdaad voorzichtig zijn met wat hij zegt, want met uitspraken als deze lijkt hij de kluts kwijt te zijn.

ridjieddo

Avatar

Ik denk inderdaad dat we het over twee totaal verschillende Scotts hebben, Ridley Scott de visionair en Seniele Scott de arrogante niksnut. Blade Runner 2049 was een supergoeie film, niks op aan te merken.

5ieb

Avatar

Prima speelduur... Niets mis mee.

Rotten-Bananas

Avatar

Scott moet eerst maar eens kijken naar wat hij met Alien gedaan heeft voordat hij over een andere film iets zegt.

Bovendien was Blade runner 2049 geen flop, zie alle reviews en scores. Maar tegenwoordig is sprake van een flop als er geen 3x inzet of de miljard gehaald wordt.

Ze hebben gewoon een top film gemaakt, alleen is film geen vorm van kunst meer maar een beleggingsopbject.


benjamin

Avatar

Rotten-Bananas "Bovendien was Blade runner 2049 geen flop, zie alle reviews en scores. Maar tegenwoordig is sprake van een flop als er geen 3x inzet of de miljard gehaald wordt."
Er is sprake van een flop als de film zijn budget niet terug verdient. Dat is simpelweg een definitie waaraan Blade Runner 2049 gewoon voldoet.

SeanDeNiro

Avatar

De man is simpelweg 1 van de beste regisseurs aller tijden. Zowel Covernant als Prometheus zijn betere films dan wat gemiddeld uitkomt.
Laat de volgende Alien maar komen meneer Scott.

ThomasOMalley

Avatar

SeanDeNiro "Zowel Covernant als Prometheus zijn betere films dan wat gemiddeld uitkomt."
Niet wat er gemiddeld uitkomt. Wat er gemiddeld door jou bekeken wordt.

Artificialis

Avatar

De lengte van de film droeg juist bij aan de belevenis van deze film. De nieuwe generatie bioscoopgangers bestaat nou eenmaal uit simpele, ongeduldige, impulsieve pubers die gewend zijn aan Transformers-achtige films met veel chaos, explosies, puberale humor en andere trucjes om hun aandacht vast te houden.

benjamin

Avatar

Artificialis "De nieuwe generatie bioscoopgangers bestaat nou eenmaal uit simpele, ongeduldige, impulsieve pubers die gewend zijn aan Transformers-achtige films met veel chaos, explosies, puberale humor en andere trucjes om hun aandacht vast te houden."
In tegenstelling natuurlijk tot de vorige generatie die van de vorige Blade Runner zo'n ongezien kassucces gemaakt hebben.

shellghost

Avatar

Tijd vloog voorbij toen ik 'm in de bios zag. Toen de film afgelopen was had ik het gevoel dat ik er net zat.
Fantastische film.

Artificialis

Avatar

In tegenstelling natuurlijk tot de vorige generatie die van de vorige Blade Runner zo'n ongezien kassucces gemaakt hebben.

Je hebt gelijk, het is eigenlijk gewoon een generatiebreed probleem. Mensen die de kwalitatieve stijl van Blade Runner 2049 niet genoeg kunnen waarderen, maar wel voor allerlei andere blockbuster rommel komen opdraven.

NieuwsFilm