Einde 'Jurassic World: Fallen Kingdom' luidt 'Jurassic World 3' in

Einde 'Jurassic World: Fallen Kingdom' luidt 'Jurassic World 3' in

Maar geen cliffhanger?

Na het overdonderende succes van Jurassic World (2015) verschijnt over zo'n half jaar het vervolg Jurassic World: Fallen Kingdom. Bij dit deel is Jurassic World-regisseur Colin Trevorrow de schrijver/producent en klaarblijkelijk ook de architect van de Jurassic World-trilogie. Trevorrow sprak over hoe Fallen Kingdom moet aansluiten op het onvermijdelijke Jurassic World 3.

"Ik herinner mij dat ik tijdens het maken van het eerste deel tegen Steven Spielberg zei, 'Dit is het begin, daar is het middenstuk en hier is het einde van het einde'. Dat is waar we naartoe willen," aldus Trevorrow in gesprek met Sebas Tabany. "Het voelt voor mij dat een dergelijke opzet cruciaal voor een franchise als deze is als je de mensen mee wilt nemen en wilt zorgen dat ze geïnteresseerd blijven. Het moet op elk punt doordacht zijn. Het kan niet arbitrair zijn, zeker als we willen dat dit een franchise is welke gedragen wordt door personages waarop je vertrouwt gedurende hun avontuur."

Het eerste deel zou vooral om "hebzucht" draaien. Volgens Trevorrow keert dit element ook terug in Fallen Kingdon waarbij we "de meest duistere en ergste instincten van mensen terugzien." Ondanks de dino's en de vulkaanuitbarsting blijkt de mens de grootste vijand. De producent over het einde van deel 2:

"Het einde van deze film, het is geen cliffhanger, is ontworpen zodat mensen willen weten wat er gaat gebeuren. De vorige Jurassic Park-films hebben een erg duidelijk einde. Dat zijn meer losstaande delen. Tijdens het samenwerken met Derek Connolly, mijn co-schrijver, dachten we ook na over waar het geheel heengaat."

De regie van het tweede deel ligt in handen van J.A. Bayona en er zijn opnieuw rollen voor Chris Pratt en Bryce Dallas Howard. Vanaf 7 juni in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair