Kenneth Branagh wil Agatha Christie filmwereld

Kenneth Branagh wil Agatha Christie filmwereld

De regisseur en acteur ziet de potentie voor een hele reeks films gebaseerd op het werk van de schrijfster.

Kenneth Branaghs Agatha Christie-verfilming Murder on the Orient Express was een flink succes tot nu toe, met een opbrengst van meer dan 300 miljoen dollar wereldwijd en een budget van 55 miljoen dollar. Dus komt er uiteraard een vervolg, Death on the Nile, waarin Kenneth Branagh naast de regie opnieuw de rol van detective Hercule Poirot op zich zal nemen.

In een interview met Associated Press zegt Kenneth Branagh dat het daar niet bij hoeft te blijven, maar het begin kan zijn van een 'Agatha Christie filmwereld' in de stijl van Marvel: ''Ik denk dat er mogelijkheden zijn, nietwaar? Met 66 romans plus korte verhalen en toneelstukken waarin zij regelmatig personages bij elkaar bracht. Dat zag ze wel zitten. Je hebt het gevoel alsof er een wereld is, net als bij Dickens, een complete wereld die zij met haar hele werk heeft gecreëerd, met een specifiek soort personages, waar veel potentie in zit voor een filmwereld.''

Dat gezegd hebbende is dit nog pure speculatie van Branagh, hij heeft er nog niet over gesproken met het net door Disney opgekochte 20th Century Fox, maar durft te wedden dat ''ze er vast al over nagedacht hebben,'' en Disney is niet vies van een flinke filmreeks.

Branagh onderschat Christie zelfs nog. Ze schreef in totaal 73 romans, 28 verhalenbundels en 16 toneelstukken. Daarin kwam Poirot alleen al in 33 romans, meer dan 50 korte verhalen en 1 toneelstuk voor. Daarnaast schreef Christie ook vaak Miss Marplem in 12 boeken en 20 korte verhalen.

NieuwsFilm

meest populair