Regisseur over die 4 uur durende 'Director's Cut' van 'Blade Runner 2049'

Regisseur over die 4 uur durende 'Director's Cut' van 'Blade Runner 2049'

Hij bestaat.

Het mag ondertussen duidelijk zijn dat Blade Runner 2049 flink wat fans heeft, ondanks dat deze financieel is geflopt. Al langere tijd gaat er het gerucht over een 4 uur durende Director's Cut. Tegenover ScreenCrush liet regisseur Denis Villeneuve weten dat de fans niet teveel hoop moeten hebben op het verschijnen van die versie.

Nee, de film was niet bedoeld om in twee delen te verschijnen. Het is waar dat de eerste cut 4 uur duurde en op een zeker moment waren we van, 'oké, moeten we naar de producent gaan en het in twee delen laten verschijnen?' Maar het idee van een tweedelige film is zeg maar niet uit de montagekamer gekomen," aldus de lachende Villeneuve. "Nee, de beste incarnatie van de film is wat in de bioscoop draait. Het is wel confronterend dat de 4 uur durende versie erg sterk was. Maar persoonlijk prefereer ik degene die in de bioscoop te zien is. Deze is eleganter, zou ik zeggen. Maar er waren scènes die meer [en Villeneuve maakt een 'boosh' geluid]. Erg sterk."


Villeneuve geeft ook aan dat mensen niet moeten gaan denken dat er van zijn Blade Runner ook allerlei versies gaan verschijnen, zoals bij de originele Blade Runner van Ridley Scott en andere films. "Ik hou niet van verlengde versies. Ik moet zeggen, los van Touch of Evil en Blade Runner, dat ik nog een director's cut heb gezien die beter is dan het origineel." En: "Ik laat deze aan niemand zien, die 4 uur, dat werkt niet. De film die je nu ziet is de enige juiste."

NieuwsFilm

meest populair