Algemeen

Regisseur over die 4 uur durende 'Director's Cut' van 'Blade Runner 2049'

Hij bestaat.

door Bram de Groot om 07:16 in Algemeen
Het mag ondertussen duidelijk zijn dat Blade Runner 2049 flink wat fans heeft, ondanks dat deze financieel is geflopt. Al langere tijd gaat er het gerucht over een 4 uur durende Director's Cut. Tegenover ScreenCrush liet regisseur Denis Villeneuve weten dat de fans niet teveel hoop moeten hebben op het verschijnen van die versie.

Nee, de film was niet bedoeld om in twee delen te verschijnen. Het is waar dat de eerste cut 4 uur duurde en op een zeker moment waren we van, 'oké, moeten we naar de producent gaan en het in twee delen laten verschijnen?' Maar het idee van een tweedelige film is zeg maar niet uit de montagekamer gekomen," aldus de lachende Villeneuve. "Nee, de beste incarnatie van de film is wat in de bioscoop draait. Het is wel confronterend dat de 4 uur durende versie erg sterk was. Maar persoonlijk prefereer ik degene die in de bioscoop te zien is. Deze is eleganter, zou ik zeggen. Maar er waren scènes die meer [en Villeneuve maakt een 'boosh' geluid]. Erg sterk."


Villeneuve geeft ook aan dat mensen niet moeten gaan denken dat er van zijn Blade Runner ook allerlei versies gaan verschijnen, zoals bij de originele Blade Runner van Ridley Scott en andere films. "Ik hou niet van verlengde versies. Ik moet zeggen, los van Touch of Evil en Blade Runner, dat ik nog een director's cut heb gezien die beter is dan het origineel." En: "Ik laat deze aan niemand zien, die 4 uur, dat werkt niet. De film die je nu ziet is de enige juiste."

20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

draganta

Avatar

Mmmh, Ik zou toch graag de 4 uur gezien hebben.

ThomasOMalley

Avatar

Ik vertrouw op zijn oordeel, maar zou een versie met een extra uurtje helemaal niet erg vinden om een keer gezien te hebben.

Xenolicker

Avatar

2 Uur. Meer hoeft het niet te zijn!

Prince John

Avatar

Een met Dragan en Thomas

MikeyMo

Avatar

Ik vond dit toch al een redelijk lange zit

shellghost

Avatar

Kom op, toon ballen en breng 'm uit!!!!

ridjieddo

Avatar

Eens met MoF en shellghost

Goov25

Avatar

Eens met ridjieddo.

Xenolicker

Avatar

-2 Draganta, dus 2 uur...

Master Of Films

Avatar

-120 voor Xenolickodummie. Want 2 uur slaat nergens op.

Artificialis

Avatar

Het tempo van de film gaat aanzienlijk omlaag bij een speelduur van 4 uur, maar ik blijf toch benieuwd naar al het materiaal dat is weggelaten.

ThomasOMalley

Avatar

Petitie! Ik wil Zack Snyders versie!

Xenolicker

Avatar

2 Uur. Het is tenslotte een Blade Runner en geen Blade Walker!

Master Of Films

Avatar

4 uur.

Je mag wel wat doen aan je roestige Engels Xenolickilolly

A Blade Runner is a police officer charged with killing, or "retiring," replicants.


Blade Walker is een merk voor in-line skates.

Kom maar op met de volgende ronde van je flauwe woord grappen. [bierglas]

Xenolicker

Avatar

MOF - hierbij mijn excuses voor mijn flauwe woordgrappen. Toch ben ik wel de leukste thuis maar dat zegt misschien niet zoveel want ik woon alleen...

McGraig

Avatar

Eens met MickeyMo. Sterker nog.... het eerste half uur voelde als een nacht lang wakker naar het plafond staren en daarna in slaap gevallen

NieuwsFilm

meest populair