Nieuwe Kaiju worden veel gevaarlijker in 'Pacific Rim: Uprising'

De grote monsters hebben vooral nieuwe mogelijkheden gekregen.

Nog een paar maanden en dan draait Pacific Rim: Uprising in de bioscoop. In Empire Magazine vertelden regisseur Steven S. DeKnight en VFX-supervisor Peter Chiang over de Kaiju en de manier waarop de film opgezet is.

"We hebben de eerste film genomen en daarop voortgeborduurd," begon DeKnight. "Belangrijk was vooral dat we keken naar het plan van de monsters om de mensheid uit te roeien. Was er nog een onderdeel van het plan? Dat was voor ons het beginpunt." Kortom: de grote monsters blijven terugkeren, en zullen het wederom tegen de mensheid opnemen. Maar dat mogen de Kaiju met nieuwe wapens doen.

Kaiju zijn niet alleen nog maar heel groot, maar beschikken ook over nieuwe mogelijkheden. De belangrijkste drie nieuwe monsters zijn volgens ontwerper Peter Chiang Raijin, Hakuja en Shrikethorn. "Raijin is tweebenig, een beetje als een T-Rex. Hij heeft een hoofd als een venusvliegenvanger, dat hij defensief omhoog kan houden. Hij kan ook de energie van welke aanval dan ook absorberen en die gebruiken om zijn lichaam op te laden en te gebruiken als wapen." Raijin is de krachtigste nieuwe Kaiju en volgens Chiang van de vijfde categorie.

Hakuja en Shrikethorn behoren toe aan de vierde categorie. Hakuja is een "bidsprinkhaan / mol / alligator" en Shrikethorn beschikt over "plasma-speren die hij af kan vuren." Vanaf 22 maart 2018 nemen de Kaiju het weer op tegen de mensheid.



NieuwsFilm

meest populair