Youtuber en acteur Logan Paul onder vuur na tonen van dode man

Youtuber en acteur Logan Paul onder vuur na tonen van dode man

Logan filmde een man die zelfmoord had gepleegd...

De 22-jarige YouTuber Logan Paul, die een enorme fan-base heeft op het bekende video-kanaal met maar liefst ruim 15 miljoen volgers (en die tevens bekend is van films zoals The Thinning en The Space Between Us), heeft met zijn laatste video heel wat opschudding veroorzaakt. Hij maakte zijn laatste filmpje namelijk in het Japanse 'zelfmoordbos' Aokigahara. Paul wilde eigenlijk een 'spook filmpje' maken, aangezien sommige mensen beweren dat het er spookt, maar in plaats daarvan filmde hij een dode man, die zelfmoord had gepleegd door ophanging. Paul zoomde in op de overleden man en daarna op zijn vriend, die zei: ''Zoiets als dit heb ik nog nooit gezien... Ik voel me niet erg lekker'' waar Paul weer op reageerde: ''Heb je dan nog nooit naast een dode man gestaan?'' en vervolgens begon hij te lachen .

Paul liet weten dat hij het niet deed voor de views maar juist om aandacht te vragen voor het probleem van zelfmoord, maar de nodige bekendheden waren het hier niet mee eens; onder hen bijvoorbeeld Breaking Bad-acteur Aaron Paul: ''Hoe durf je? Ik walg van je. Ik kan niet geloven dat zo veel jonge mensen naar je opkijken. Zo triest. Hopelijk beseffen ze na deze laatste video dat je niet deugt. Zelfmoord is geen grap! Loop naar de hel''.

Sophie Turner, o.a. bekend van Game of Thrones liet weten diep gechoqueerd te zijn: ''Logan Paul, je bent een idioot. Je maakt mensen niet bewust van een probleem; je lacht en maakt er grapjes om. Ik kan ook niet geloven hoe zelflovend je 'excuses' zijn. Je verdient het niet om zo veel succes te hebben. Ik hoop dat je nooit zo iets vreselijks hoeft mee te maken als de man in je video''.

Ook Chris Stuckmann, de bekende YouTube film recensist, liet weten het niet eens te zijn met Logan en vindt het uiterst vreemd dat YouTube niet eerder actie heeft ondernomen: ''De video's van de nodige film recensisten worden soms, voor geen enkele reden, met de grond gelijk gemaakt. Logan Paul laat het lichaam zien van een zelfmoordslachtoffer maar er wordt niks gedaan... Serieus YouTube?''

Logan Paul heeft wel zijn excuses aangeboden en ondertussen is de video ook offline gehaald, maar verschillende YouTube-gebruikers hadden de schokkende beelden al opgeslagen waardoor de video nog hier en daar te vinden is.



NieuwsFilm

meest populair