'Black Panther' featurette over de oorsprong van de held

'Black Panther' featurette over de oorsprong van de held

In de strips van Marvel.

Volgende maand komt de nieuwste Marvel-film alweer uit, het al heel lang verwachte Black Panther, waarvoor de verwachtingen ook nog eens hooggespannen zijn. Sinds het titelpersonage zijn opwachting maakte in Captain America: Civil War, wacht men met smart totdat de door Chadwick Boseman gespeelde superheld uit (en koning van) het fictieve Afrikaanse land Wakanda in zijn eigen film zou schitteren.

Maar wat is eigenlijk de oorsprong van de Black Panther oftewel T'Challa in de strips? Daar gaat de onderstaande featurette op in, met beelden van de film, afbeeldingen uit de originele strips en interviews met onder andere Chadwick Boseman, Marvel filmbaas Kevin Feige, regisseur Ryan Coogler (Creed, Fruitvale Station) en Stan Lee, het gezicht van Marvel Comics en de bedenker van de Black Panther in de jaren zestig.



Black Panther zal gaan over de terugkeer van T'Challa naar zijn thuisland na de gebeurtenissen van Captain America: Civil War, waar hem een zware strijd staat te wachten om de troon en de toekomst van Wakanda. Black Panther verschijnt op 14 februari 2018 in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair