Negen originele Netflix films in 2018

Negen originele Netflix films in 2018

Welke zou jij willen zien?

Hieronder een overzicht met negen "Netflix Original Films' die dit jaar gaan verschijnen op de streamingsdienst. Er duiken waarschijnlijk nog veel meer grote en kleinere titels op, maar Netflix is redelijk zorgvuldig in het delen van de verschijningsdatum. Anders dan bij bioscoopfilms worden de data over het algemeen pas een aantal weken of maanden van te voren onthuld.

The Polka King (12 januari)
Gebaseerd op het opmerkelijke waargebeurde verhaal van het enige bekende polka-schandaal ter wereld. Jan Lewan is een Poolse immigrant die gelooft in de Amerikaanse droom en besluit in de jaren 70 naar het Westen te emigreren. Lewan bouwt in Amerika een muzikaal imperium op wat hem tot een internationaal erkend figuur maakt. Maar grote dromen brengen ook grote fouten met zich mee. Als een schandaal zich openbaart en zijn duistere handelingen boven water komen, kunnen zijn fans niet geloven dat hun held een van de grootste financiële misdaden in de geschiedenis heeft begaan.


Step Sisters (19 januari)
Jamilah heeft haar hele leven al uitgestippeld. Ze is de voorzitter van haar zwarte vrouwenclub, aanvoerder van hun dansgroep, heeft een relatie met de knapste jongen en haar volgende stap is rechten studeren aan Harvard. Ze heeft alles wat haar hartje begeert. Maar wanneer de feestende blanke meisjes van Sigma Beta Beta de school in verlegenheid brengen, wordt Jamilah bevolen om hen te helpen. Haar missie is om niet alleen de meisjes een ritmisch uitgedaagde dans te leren, maar ook om de 'Steptacular' te winnen, de meest toonaangevende danswedstrijd.


A Futile and Stupid Gesture (26 januari)
Deze gaat over Doug Kenney en het onstaan van National Lampoon, het komedieblad dat het begin was van een media-imperium dat een hele generatie Amerikaanse komieken beïnvloedde of direct in het zadel hielp. Het is een soort van documentaire waarbij ook acteurs scènes uit het leven van Kenney naspelen.


Game Over, Man! (23 maart)
Drie jeugdvrienden met als droom om gameontwikkelaars te worden, werken als nietszeggende schoonmakers in een hotel in Los Angeles. Wanneer een flamboyante miljardair in het hotel verblijft lukt het de drie vrienden bijna om de financiering van hun videogame rond te krijgen, maar hun weldoener wordt gegijzeld door terroristen. Het is aan hen om deze te redden zodat ze hun droom kunnen verwezenlijken.


Cargo (2018)
Andy is besmet met een dodelijk virus in de nasleep van een zombie pandemie. Hij is gestrand op het platteland van Australië en heeft 48 uur om een nieuwe voogd te vinden voor zijn dochtertje en een middel om haar te beschermen tegen zijn eigen veranderende toestand. De verlossing ligt misschien bij een geïsoleerde Aboriginal stam, maar om toegang te krijgen moet hij eerst het vertrouwen zien te winnen van een jong inheems meisje.


Eggplant Emoji (2018)
In deze duistere comedy snijdt een tiener per ongeluk zijn penis eraf en wordt het voor hem en zijn vrienden een race tegen de klok om het lichaamsdeel te redden.

Bekijk de afbeelding
Mute (2018)
Deze speelt zich af in de nabije toekomst en volgt een barman die de naam Leo draagt en woont in de bruisende stad Berlijn. Door een ongeluk in zijn jeugd heeft Leo het vermogen om te kunnen praten verloren en het enige goede in zijn leven is zijn vriendin Naadirah. Wanneer zij echter spoorloos lijkt verdwenen begint hij een zoektocht naar haar. De enige terugkerende aanwijzing die hij heeft zijn twee sarcastische Amerikaanse chirurgen en Leo wordt gedwongen in de onderwereld naar zijn liefde te zoeken.

Bekijk de afbeelding
The Other Side of the Wind (2018)
Een negenenzestig jaar oude filmregisseur, Jake Hannaford, probeert hopeloos zijn carrière nieuw leven in te blazen. Hij heeft hierin weinig succes. Maar dan, op zijn zeventigste verjaardag, treft het noodlot hem daadwerkelijk. Hij komt om bij een auto-ongeluk. Hannaford was juist bezig met een filmproject, waarbij de hoofdrolspeler de productie verliet. Na de dood van Hannaford probeert men toch zijn film af te krijgen.

Bekijk de afbeelding
The Irishman (mogelijk 2018)
Een misdaadfilm van Martin Scorsese over Frank Sheeran, een vakbondsman die banden met de maffia heeft en een rol heeft bij de moord van de bekende Amerikaanse vakbondsleider Jimmy Hoffa. Met rollen voor onder meer Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci, Harvey Keitel, Bobby Cannavale en Jack Huston.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair