Poll

5 beste explosies in films

Van Independence Day tot The Dark Knight.

door Bram de Groot om 10:19 in Poll
Op oudejaardag keken we naar een reeks van vijftien explosies in films, beelden met veel vuurwerk. Hieronder de vijf explosies die de meeste stemmen kregen.

#1. Independence Day
De buitenaardse wezens nemen de wereld over en laten daarbij met veel krachtvertoon zien dat ze eigenlijk onverslaanbaar zijn. Ze blazen namelijk heel wat steden op. Hoe dat eraan toegaat maakte regisseur Roland Emmerich zichtbaar in onderstaande beelden.


#2. The Dark Knight
Als de openbaar aanklager Harvey Dent (Aaron Eckhart) zijn gezicht voor de helft verbrandt, zorgt de Joker (Heath Ledger) er in het ziekenhuis voor dat hij hem verandert naar Two Face. Daarna verlaat de Joker het ziekenhuis en zorgt voor een flinke explosie, zonder dat Batman hem tegenhoudt.


#3. Die Hard
Politieagent John McClane (Bruce Willis) rekent in deze actiefilm af met een groep Duitse terroristen onder leiding van Hans Gruber (Alan Rickman). Het geheel speelt zich af in een kantoorgebouw genaamd Nakatomi Plaza. Daar vindt ook een indrukwekkende explosie plaats.#4. Terminator 2: Judgment Day
In deze tweede Terminator waren een aantal explosies te zien. Deze verwoesting tijdens de droom/herinnering van Sarah Connor (Linda Hamilton) is natuurlijk het heftigst. Check deze hieronder:


#5. V for Vendetta
Aan het einde van deze film van regisseur James McTeigue wordt het parlement in Londen vernietigd, met een enorme explosie.


BONUS: Star Wars
En nog een bonus-explosie! De vernietiging van de Death Star in Star Wars. Deze werd door een aantal bezoekers gemist in de lijst met vijftien explosies.6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Akke Moeka Hara

Avatar

Ik vond de vernietiging van de tweede Death Star ook wel mooi, als ze in de kern die reactor los knallen en bij het vertrekken zie je op de achtergrond dat ding naar de grond storten.

Tremors: als een worm wordt opgeblazen, of de laatste worm naar beneden valt en openklapt.

Aliens: de eierzakken van de queen als Ripley er granaten in schiet.

noah81

Avatar

Toen ik de titel zag van dit artikel dacht ik gelijk aan die hard maar dan aan deel 3 die explosie in het begin van de film, die vond ik echt indrukwekkend destijds..

Robbepost

Avatar

De slechtste moet die CGI paddestoel in London has fallen zijn!

Sunspot

Avatar

Makkelijk, Terminator 2 en Independence day. Toen

Moviemagic

Avatar

Die bonus-explosie moest er gewoon bij. Het is één van de klassiekers.

Wommel

Avatar

Op 1 natuurlijk de explosie uit de opening van Startrek VI, daarna een tijd niets en dan die uit de laatste Starwars.

NieuwsFilm

meest populair