5 beste explosies in films

5 beste explosies in films

Van Independence Day tot The Dark Knight.

Op oudejaardag keken we naar een reeks van vijftien explosies in films, beelden met veel vuurwerk. Hieronder de vijf explosies die de meeste stemmen kregen.

#1. Independence Day
De buitenaardse wezens nemen de wereld over en laten daarbij met veel krachtvertoon zien dat ze eigenlijk onverslaanbaar zijn. Ze blazen namelijk heel wat steden op. Hoe dat eraan toegaat maakte regisseur Roland Emmerich zichtbaar in onderstaande beelden.


#2. The Dark Knight
Als de openbaar aanklager Harvey Dent (Aaron Eckhart) zijn gezicht voor de helft verbrandt, zorgt de Joker (Heath Ledger) er in het ziekenhuis voor dat hij hem verandert naar Two Face. Daarna verlaat de Joker het ziekenhuis en zorgt voor een flinke explosie, zonder dat Batman hem tegenhoudt.


#3. Die Hard
Politieagent John McClane (Bruce Willis) rekent in deze actiefilm af met een groep Duitse terroristen onder leiding van Hans Gruber (Alan Rickman). Het geheel speelt zich af in een kantoorgebouw genaamd Nakatomi Plaza. Daar vindt ook een indrukwekkende explosie plaats.



#4. Terminator 2: Judgment Day
In deze tweede Terminator waren een aantal explosies te zien. Deze verwoesting tijdens de droom/herinnering van Sarah Connor (Linda Hamilton) is natuurlijk het heftigst. Check deze hieronder:


#5. V for Vendetta
Aan het einde van deze film van regisseur James McTeigue wordt het parlement in Londen vernietigd, met een enorme explosie.


BONUS: Star Wars
En nog een bonus-explosie! De vernietiging van de Death Star in Star Wars. Deze werd door een aantal bezoekers gemist in de lijst met vijftien explosies.



NieuwsFilm

meest populair