Kendrick Lamar verzorgt soundtrack 'Black Panther'

De rapper overziet de muziekkeuzes en levert zelf ook een single af.

Black Panther is niet alleen de eerste Marvel-film van een zwarte regisseur in de vorm Ryan Coogler (Creed, Fruitvale Station), de eerste zwarte hoofdrolspeler (Chadwick Boseman), de eerste voornamelijk zwarte cast en nu de eerste keer dat de studio samenwerkt met een internationaal erkend muzikaal artiest om de soundtrack te produceren en te overzien.

Marvel heeft namelijk rapper Kendrick Lamar ingehuurd voor de soundtrack van Black Panther, die zal bestaan uit muziek uit en muziek ''geïnspireerd door" de film. De eerste single daarvan wordt tegelijk met deze bekendmaking uitgebracht, van Kendrick Lamar zelf in samenwerking met zangeres SZA:



Ryan Coogler koos hoogstpersoonlijk voor Kendrick Lamar. Dit zal de eerste keer zijn dat een Marvel-film popnummers zal bevatten die specifiek voor de film zijn gemaakt. Kendrick Lamar had er zelf het volgende over te zeggen: ''Black Panther is geweldig, van de cast tot de regisseur. De grootsheid van deze film laat een mooi huwelijk tussen kunst en cultuur zien. Ik ben vereerd om mijn kennis van geluidsproductie en het schrijven van muziek bij te dragen aan de visie van Ryan Coogler en Marvel.''

NieuwsFilm

meest populair