Ridley Scott maakt mogelijk Disney-film

Ridley Scott maakt mogelijk Disney-film

Een sprookje over Merlijn.

Ridley Scott werkt niet alleen enorm snel, maar ook enorm veel. Zoals hij zelf zei: "ik werk als de bliksem". Momenteel is de regisseur, ondanks dat hij nog zijn nieuwste project - All the Money in the World - moet uitbrengen, in onderhandelingen met Disney om The Merlin Saga te regisseren.

Die film wordt gebaseerd op de boeken van T.A. Barron en draait om de oorsprong van de jonge Merlijn, voordat hij de mentor wordt van Koning Arthur. Het script wordt geschreven door Philippa Boyens, die tot nu toe vooral samenwerkte met Peter Jackson en diens echtgenote Fran Walsh.

Dit is verder verre van het enige project dat Scott heeft. Hij werkt onder meer aan misdaadfilm The Cartel, Battle of Britain en mogelijk ook nog aan een vervolg op Alien: Covenant. Ook schrijft Variety dat Scott overweegt om een film gebaseerd op de legende van Arthur te mkaen.

Hieronder de synopsis van het boek:
"Een woeste zee werpt een jongen op de kusten van het oude Wales. Voor dood achter gelaten, zonder geheugen, naam en thuis. Maar hij is vastbesloten te achterhalen wie hij is en de waarheid achter zijn mysterieuze krachten te achterhalen - krachten die hem naar dit vreemde en betoverde land brachten. En dan ontdekt hij dat het lot van dit land en zijn persoonlijke queeste op bizarre wijze aan elkaar gekoppeld zijn."

NieuwsFilm

meest populair