Celebrity

Marvel-legende Stan Lee aangeklaagd door zijn eigen verpleegsters

Volgens hen heeft Lee ze meerdere malen seksueel geïntimideerd.

door FilmTotaal om 10:43 in Celebrity
De nodige bekendheden zijn de laatste maanden in Hollywood al diep gevallen na alle aanklachten over seksueel misbruik; denk bijvoorbeeld maar aan de eerst zo machtige Harvey Weinstein en Kevin Spacey. Een paar weken lang leek het iets rustiger te worden, maar nu worden weer de nodige grote namen genoemd; zo werd James Franco net na zijn Golden Globe winst door meerdere actrices beschuldigd van seksuele intimidatie en misbruik. En nu is niemand minder dan Stan Lee op een soortgelijke manier in het nieuws.

De wereldberoemde stripauteur is al decennia lang een van de belangrijkste personen bij Marvel en zelfs op zijn 95-jarige leeftijd is hij nog zeer actief. Veel mensen zien hem dan ook als een icoon en rolmodel, maar volgens zijn verpleegsters deugt hij niet. Een paar jonge verpleegsters, die voor Stan Lee zorgden, hebben hem namelijk aangeklaagd voor seksuele intimidatie.

Zo beweren deze vrouwen dat Lee hun vaker vastpakte, hen vroeg naar orale seks, in hun bijzijn geheel naakt rondliep in huis en dat hij hen al de nodige keren had gevraagd de nacht met hem door te brengen. Er is nog geen officiële aanklacht tegen Lee lopende, maar volgens zijn advocaat zijn het allemaal leugens: ''Dit zijn enkel afgrijselijke leugens; dit is alleen bedoeld om geld te verdienden en Lee's reputatie te beschadigen. Lee wordt nu gevraagd een bepaald bedrag te betalen en als hij dat niet doet, dan willen ze het verhaal naar buiten brengen, maar er is gewoon niks te vertellen''.

De verpleegsters die Lee beschuldigen, werken sinds kort niet meer voor de Amerikaans schrijver; eind vorig jaar stopten ze, de reden hiervoor is niet bekend. Sindsdien is Lee overgestapt na een andere hulporganisatie, namelijk Vitale Nursing Inc. Zijn nieuwe verpleegster had alleen maar lovende woorden voor Lee: ''Hij is beleefd, aardig en respectvol. Het is een eer om voor hem te werken en hem te helpen''.

NieuwsFilm

meest populair