Celebrity

Marvel-legende Stan Lee aangeklaagd door zijn eigen verpleegsters

Volgens hen heeft Lee ze meerdere malen seksueel geïntimideerd.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Wouter Drummen om 10:43 in Celebrity
De nodige bekendheden zijn de laatste maanden in Hollywood al diep gevallen na alle aanklachten over seksueel misbruik; denk bijvoorbeeld maar aan de eerst zo machtige Harvey Weinstein en Kevin Spacey. Een paar weken lang leek het iets rustiger te worden, maar nu worden weer de nodige grote namen genoemd; zo werd James Franco net na zijn Golden Globe winst door meerdere actrices beschuldigd van seksuele intimidatie en misbruik. En nu is niemand minder dan Stan Lee op een soortgelijke manier in het nieuws.

De wereldberoemde stripauteur is al decennia lang een van de belangrijkste personen bij Marvel en zelfs op zijn 95-jarige leeftijd is hij nog zeer actief. Veel mensen zien hem dan ook als een icoon en rolmodel, maar volgens zijn verpleegsters deugt hij niet. Een paar jonge verpleegsters, die voor Stan Lee zorgden, hebben hem namelijk aangeklaagd voor seksuele intimidatie.

Zo beweren deze vrouwen dat Lee hun vaker vastpakte, hen vroeg naar orale seks, in hun bijzijn geheel naakt rondliep in huis en dat hij hen al de nodige keren had gevraagd de nacht met hem door te brengen. Er is nog geen officiële aanklacht tegen Lee lopende, maar volgens zijn advocaat zijn het allemaal leugens: ''Dit zijn enkel afgrijselijke leugens; dit is alleen bedoeld om geld te verdienden en Lee's reputatie te beschadigen. Lee wordt nu gevraagd een bepaald bedrag te betalen en als hij dat niet doet, dan willen ze het verhaal naar buiten brengen, maar er is gewoon niks te vertellen''.

De verpleegsters die Lee beschuldigen, werken sinds kort niet meer voor de Amerikaans schrijver; eind vorig jaar stopten ze, de reden hiervoor is niet bekend. Sindsdien is Lee overgestapt na een andere hulporganisatie, namelijk Vitale Nursing Inc. Zijn nieuwe verpleegster had alleen maar lovende woorden voor Lee: ''Hij is beleefd, aardig en respectvol. Het is een eer om voor hem te werken en hem te helpen''.

41 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nooffencetaken

Avatar

Het houdt niet op niet vanzelf.

Kunnen alle dames nu even opstaan die een #metoo ervaring hebben gehad. Want naast het feit dat ik er nu wat moe van begin te worden is het nogal wat voor de industrie al die beschuldigingen. En ik heb het idee dat het een spelletje begint te worden.

Akke Moeka Hara

Avatar

Mannen maken weleens een grapje of opmerking met een beetje hoop dat zo een vrouwtje hapt.
Dat is instinct, zo ontstaan relaties en flirts etc.
Sommige mokkels gaan er nu mee aan de haal, beetje zoals de racisme kaart, het gebeurt allemaal wel, maar als Stan Lee naakt in zijn eigen mansion wilt lopen, dan mag hij dat, maar moet je niet roepen #metoo #FFS!!!!

Chris23

Avatar

¨"Het maakt hem niet meer uit wat mensen van hem vinden. Hij is zijn filter kwijt.¨(https://www.nu.nl/metoo/5080445/stan-lee-beschuldigd-verpleegsters-van-aanranding.html)

Triest ... dat we dat pas leren als je we zo oud zijn.

Prince John

Avatar

^ Oude mensen hebben vaak geen filter meer, dat heb ik ook wel vaker gemerkt met mijn eigen opa's

Ereptile

Avatar

Ik wordt eerlijk gezegd een beetje moe van dat hele #MeToo gebeuren. Ja, het is erg dat vrouwen seksueel wangedrag hebben ervaren van machtige mensen. Echter wordt nu volgens mij iedere flirt meteen als een aanranding bestempeld. Nog even en een simpele knipoog naar iemand verdient al een #MeToo... Het slaat gewoon door met wat wel en niet kan en mag.

En lees: er wordt geld gevraagd van Stan Lee. Komt dat geld er niet, dan brengen die vrouwen het verhaal naar buiten... Wie is hier nu het slachtoffer?

eltorro

Avatar

Michael Douglas is ook beschuldigt. Nog even en we houden alleen maar Adam Sandler en Michael Bay over in Hollywood.

benjamin

Avatar

Als dat verhaal van chantage waar is, stel ik mij daar toch vragen bij. Alsof dat het plots wel in orde zou zijn als Stan Lee zou betalen (en hij dan gewoon bij andere dames verder kan doen of zo).

Master Of Films

Avatar

Neem aan dat die cameo van Lee waarin hij met verpleegsters "bezig" is uit Avengers: Infinity War wordt gehaald.

#StanLee=OuweSnoeperd

Speedster

Avatar

Here we go again. En dan vraagt men zich af waarom velen het hele #metoo gebeuren niet meer serieus nemen... En zoals Benjamin al zei: why the f*** het hele geld/chantage gebeuren? Daar stel ik mij ook al enorm grote vraagtekens bij.

Xenolicker

Avatar

De berichtgeving loopt nu wel heel erg uit de hand, het volgende bericht luidt waarschijnlijk: Jessica Alba seksueel lastiggevallen door pasgeboren babyzoontje!

Artificialis

Avatar

WAT!? Hij is ook nog serieus beschuldigd!? Stan Lee is een legende, een icoon, samen met Jack Kirby de grondlegger van Marvel Comics, dat sinds 1961 een aantal van de meest bekendste superhelden aller tijden heeft voortgebracht. De kolossale franchises van X-Men en het Marvel Cinematic Universe zijn mogelijk gemaakt door het bestaan van déze man. Zijn directe en indirecte invloed op de entertainmentindustrie en het superheldengenre in het algemeen zijn ongeëvenaard geweest.

En dit alles dient nu richting het eind van zijn 95 jarige leven te worden verwoest omdat hij op zijn oude dag heeft gepoogd om nog wat seksuele toenadering richting vrouwen op te zoeken? Zijn reputatie mag nu barsten vanwege een aantal opmerkingen en aanrakingen? Zijn nalatenschap vernietigd omdat hij in het bijzijn van verplegend personeel naakt rondloopt in zijn eigen huis? Is het sociale onvermogen van deze wijven zo groot dat ze niet eens een 95 jarige oude man op zijn gedrag durven aan te spreken? Is hun overgevoelige preutsheid zo belangrijk dat dit ten koste mag gaan van de status van deze man? Zij wéten dat hun beschuldigingen het einde kunnen betekenen van alles waar deze man decennialang voor heeft gewerkt. Geen respect voor het onbeschrijfelijke egoïsme van deze vrouwen. #FuckYou

Goku32

Avatar

Ik geloof er geen ene reet van, die vrouwen willen op deze manier gewoon geld hebben. Want dit gaat te ver nu is het net of iedereen iets doet wat niet door de beugel kan. Straks mag je geen hallo meer zeggen of ze klagen je al aan voor aanranding. Die vrouwen weten waar het geld ligt. Want eerst werd er nooit iets over gezegt en lieten ze het allemaal gewoon toe. Want een man met veel poen dit en dat, en nu opeens is iedereen een aanrander in Hollywood

Sand

Avatar

In de Belgische krant vandaag een artikel over franse actrices en schrijfsters die helemaal ingaan tegen he MeToo gebeuren. Ze zeggen ook dat het de spuigaten uitloopt en de vrouwen zich zo meer in een slachtofferrol geduwd worden..
Dit zorgt ervoor dat mannen niet meer durven flirten op den duur.. een hand op de been of seksueel getinte smsjes moet altijd kunnen, das is onderdeel van flirten, als je een gezond verstand hebt wimpel je deze persoon af als je niet geinteresseerd bent , zonder dat er grensoverschrijdend gedrag is.. als ze blijven doorgaan en je dwingen of weet ik veel wat, das een ander verhaal.
Maar nu komen ze allemaal naar buiten als je nog maar een knipoog krijgt van een man!
Dus top van deze franse vrouwen

benjamin

Avatar

Artificialis "Zij wéten dat hun beschuldigingen het einde kunnen betekenen van alles waar deze man decennialang voor heeft gewerkt. Geen respect voor het onbeschrijfelijke egoïsme van deze vrouwen."
Wat is jou toch ooit overkomen dat je die onbeschrijfelijke drang voelt om steeds alle verantwoordelijkheid weg te nemen van de persoon die effectief bepaalde feiten verricht heeft?

keepertje

Avatar

Als vrouw zijnde kun je een man helemaal kapot maken. Begint nu een beetje enge vormen aan te nemen dat hele #metoo

ISIM

Avatar

Ik snap het even niet meer. Moeten vrouwen zich nu wel of niet uitspreken? Ik lees hier dat mensen er moe van worden. Zo van het gebeurd nu zovaak dat ze er moe van worden. Ik schrik daar juist van. Men durft zich nu eindelijk uit te spreken en weer is het niet goed. Of het waar is of niet wat Stan Lee heeft gedaan dat moet uitgezocht worden. Tuurlijk zullen er altijd mensen zijn die daar geld in zien en leugens gaan verspreiden. Maar het moet dan niet zo zijn dat de vrouwen die wel degelijk iets ergs hebben meegemaakt er niet meer toedoen omdat het zovaak gebeurt. Dat is Chr de omgekeerde wereld.

Boef zegt Kech en heel Nederland staat op zijn kop. Maar metoo zijn mensen ineens zat.

Master Of Films

Avatar

Een hele zeer mooie #MeToo betoog ISIM. Toegeven, in het verleden maakte ik veel JL grappen over jou.

Maar met deze goed doorgedachte #MeToo kan ik zeggen "you're ok in my book".

Het kaf van de koren scheiden en even goed na en/of doordenken, iets wat vaker ontbreekt hier. We hebben weliswaar iets te weinig feiten om een echte oordeel te kunnen geven.

Een dikke plus voor ISIM voor zijn goeie reactie!
Ik kan me helemaal bevinden wat je hebt opgeschreven.

Rderegt

Avatar

Vaak zij de Beschuldigingen nep! In 2012 leek Herman Cain de Amerikaanse president Verkiezingen te gaan winnen... Toen kwamen er beschuldigingen... Hij daalde gelijk in de peilingen, En de campagne was over.. Achteraf waren het gewoon een paar vrouwen die hun 5 minutes of fame wilden.....

ThomasOMalley

Avatar

Je benadert de situatie goed ISIM, maar ik denk dat je meerdere factoren mee moet wegen.
Uiteraard moet men zich kunnen uitspreken, maar de vraag is of social media (nu nog) de juiste manier is om dit te doen. Natuurlijk bereik je zo meer mensen en dus creëer je meer awareness, maar helaas zijn we nu in een stadium beland waarin het een averechts effect lijkt te hebben. Het wordt nu moeilijker om de echte slachtoffers van de geldtrekkers te onderscheiden en jammer genoeg heeft dat invloed op de geloofwaardigheid van de échte gedupeerden.

Zolang je elk geval individueel blijft benaderen en niet generaliseert ben je wat mij betreft op een eerlijke manier het probleem aan het benaderen. Keep it up.

Frietgezicht

Avatar

Echt van die DC kechs die hiermee komen

ISIM

Avatar

Ereptile

Avatar

@ISIM, ik ben wel van mening dat vrouwen zich moeten uitspreken over seksueel wangedrag, en ja social media is een geweldige schandpaal.

Maar bij sommige situaties die ik lees wordt het hele #MeToo gebruikt in situaties die niet in de buurt komen van verkrachting, mishandeling of discriminatie (zoals die flapdrol die vrouwen kech noemde. Dat was duidelijk een discriminatie situatie waar men terecht voor op de achterpoten ging staan). Bijvoorbeeld een slechte flirt of een aanraking op de schouder wat verkeerd wordt begrepen.

De grens is zoek, en DAAR wordt ik moe van. Wat @Sand ook zegt: "Maar nu komen ze allemaal naar buiten als je nog maar een knipoog krijgt van een man!"

Ik heb genoeg #MeToo's voorbij zien komen binnen mijn kenniskring die mij hebben geschokt. Dus het probleem is zeker groot en kan ook zeer dichtbij komen heb ik ervaren.

Maar ik wordt simpelweg moe dat iedere foute flirt nu een #MeToo krijgt en vervolgens zonder duidelijk bewijs iemand kapot wordt gemaakt om geld los te krijgen.

eltorro

Avatar

@ThomasOMalley: Klopt, mensen beginnen nu ook al voor eigen rechter te spelen. Zojuist is die man, Harvey nog wat, aangevallen in een restaurant. #MeToo heeft een verkeerd effect.

benjamin

Avatar

eltorro " Zojuist is die man, Harvey nog wat, aangevallen in restaurant. "
Dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn, maar dat schijnt wel gebeurd te zijn door iemand die nogal beschonken was en nadat Harvey de man blijkbaar een foto geweigerd had.

Artificialis

Avatar

@Benjamin
Zeg Benjamin, ik weet wie je bent. En ik heb van een aantal dames begrepen dat jij hen hebt aangerand. Waarom zijn we hier zo schijnheilig aan het doen? Ik denk dat ik maar even je familie en werkgever op de hoogte moet stellen. Dit moet natuurlijk tot op de bodem worden uitgezocht.

benjamin

Avatar

Artificialis "Zeg Benjamin, ik weet wie je bent. En ik heb van een aantal dames begrepen dat jij hen hebt aangerand"
Volgens mij stopt de geloofwaardigheid van dit verhaal al bij het feit dat dames blijkbaar gezien jouw posts hier jou de ideale persoon vonden om in vertrouwen te nemen hierover.

Maar even serieus nu, uiteraard kun je net zo simpel als jij nu net aantoont een valse beschuldiging op het internet plaatsen over een persoon. Daar heb je geen ongelijk in en als algemeen gegeven zal ik dat ook niet ontkennen. Eigenlijk is het een moeilijke materie: uiteraard kun je niet alles wat iemand zegt zo maar serieus nemen, maar een deel van het probleem dat vaak wordt aangehaald is hoe vrouwen lange tijd haast nooit geloofd werden en dat is natuurlijk ook iets wat ik begrijpelijkerwijs niet wil doen. Zeker aangezien valse beschuldigingen statistisch gezien een absolute minderheid vormen.

Los daarvan krijg ik niet de indruk dat je post hierboven daarover ging. Uitspraken als "En dit alles dient nu richting het eind van zijn 95 jarige leven te worden verwoest omdat hij op zijn oude dag heeft gepoogd om nog wat seksuele toenadering richting vrouwen op te zoeken?" of "Is het sociale onvermogen van deze wijven zo groot dat ze niet eens een 95 jarige oude man op zijn gedrag durven aan te spreken?" lijken eerder te suggereren dat je wel degelijk veronderstelt dat de feiten plaats hebben gevonden maar hierbij de verantwoordelijkheid van z'n daden volledig wil wegnemen van Stan Lee. Jammer dat dezelfde voorzichtigheid waarmee je niet wil oordelen over de beschuldigden niet aanwezig is als het gaat over oordelen over diegenen die de beschuldigingen uiten.

Frietgezicht

Avatar

^ ouch,dat is een scherpe comeback van Benji.

Edit: Toen Benji alleen nog de 1ste zin had geplaatst. Nu staat er opeens een heel stuk bij :D

ThomasOMalley

Avatar

^helaas stuurt artificalis niet op goed onderbouwde argumenten, maar voornamelijk op speculaties en aannames. Erg eenzijdig en niet empatisch. Helaas ook niet bereid om overtuigd te worden, wat een discussie eigenlijk bijna zinloos maakt.
Maar keep it up benj, I’m rooting for you.

Master Of Films

Avatar

^ Artificialis is 1 richtingsverkeer. Denkt overal verstand van zaken hebben. Maar is makkelijk onderuit te halen en probeert zich op elk mogelijk dingen recht te lullen in zijn straatje. Elke #MeToo artikel is niet alleen direct voer, maar ook dezelfde verhalen zonder enige nuance. Daarom is zo'n post die ISIM meer verhelderend, waardoor b.v. ThomasOMalley daardoor kon inspelen, zonder in de herhalingen te vallen.

GreenHornet

Avatar

kunnen we stoppen met plaatsen van Metoo verhalen.

Artificialis

Avatar

@Benjamin / Frietgezicht / ThomasOMalley / Master of Films
Oh alsjeblieft zeg, gaan jullie nu als vier kleine aapies elkaar zitten verdedigen? Verdrink niet in de arrogantie van jullie eigen visie heren. Het zal jullie verbazen hoeveel mensen zich prima kunnen vinden in wat ik te zeggen heb.

Zeker aangezien valse beschuldigingen statistisch gezien een absolute minderheid vormen.

Ervan uitgaan dat vrouwen binnen de #MeToo-discussie per definitie goede intenties hebben is ronduit dom en naïef. Een aantal vrouwen zijn op dat vlak precies zoals Trump, ze zullen zaken overdrijven, groter maken en erger doen lijken om hun zin te krijgen. In dit geval het volledig ruïneren van personen die niet ordentelijk genoeg met hen zijn omgegaan.

lijken eerder te suggereren dat je wel degelijk veronderstelt dat de feiten plaats hebben gevonden maar hierbij de verantwoordelijkheid van z'n daden volledig wil wegnemen van Stan Lee. Jammer dat dezelfde voorzichtigheid waarmee je niet wil oordelen over de beschuldigden niet aanwezig is als het gaat over oordelen over diegenen die de beschuldigingen uiten.

Ik kan mij voorstellen dat je het als verpleegster onprettig vind als een 95 jarige man je probeert te verleiden en seksuele toenadering zoekt. Ik kan mij voorstellen dat je daar wat van zegt. Ik kan mij voorstellen dat je dat niet van hem accepteert en hem daar kritisch op aanspreekt.

Wat ik mij niet kan voorstellen is dat je dit ongenoegen op Internet plaatst waardoor de hele fucking wereld erbij wordt betrokken. En dat je dit ook nog eens doet bij een hoogbejaard bekend persoon die medeverantwoordelijk is voor de oprichting van Marvel Comics, een wereldberoemde bron van entertainment waarvan het succes groter lijkt te zijn dan ooit. Een publieke aanval op Stan Lee is wat mij betreft een publieke aanval op alles wat hij heeft opgebouwd.

Ik zou nog liever dagelijks ongewenst worden aangeraakt, wekelijks een klap op mijn reet krijgen en maandelijks een hand in mijn broek, dan dat ik op dit moment in de positie van de beschuldigde beroemdheden zou moeten staan. In veel gevallen gaat het zelfs om eenmalige gebeurtenissen en minder ernstige ervaringen. Veel van de beschuldigingen staan totaal niet in verhouding tot de gigantische consequenties die een verdachtmaking inmiddels heeft.

ThomasOMalley

Avatar

Beperkte visie, haha. Je hebt nog geen enkel argument goed kunnen weerleggen. Je argumenten ontstaan puur uit frustratie en je bevestigt keer op keer dat je niet het vermogen hebt te nuanceren.

Steeds vind je een uitweg in excuses en nergens pak je de kern. Net als in de discussie over Trump.

Artificalis " En dat je dit ook nog eens doet bij een hoogbejaard bekend persoon die medeverantwoordelijk is voor de oprichting van Marvel Comics, een wereldberoemde bron van entertainment waarvan het succes groter lijkt te zijn dan ooit"
Het feit dat je dit meeweegt als relevante factor zegt veel over hoe beperkt je hierover hebt nagedacht. Alsof je reputatie een verzachtende factor zou moeten zijn als je over de schreef gaat.

Master Of Films

Avatar

Artificialis "Verdrink niet in de arrogantie van jullie eigen visie heren. Het zal jullie verbazen hoeveel mensen zich prima kunnen vinden in wat ik te zeggen heb."
Oh de ironie van arrogantie. Die hoge dunk kaart van je werkt niet voor je. Met contradicties zullen de mensen zich verbazen hoe je eruit probeert te lullen, terwijl je blijf vastzitten in een hoekje.

Artificialis "Ik kan mij voorstellen dat je het als verpleegster onprettig vind als een 95 jarige man je probeert te verleiden en seksuele toenadering zoekt. Ik kan mij voorstellen dat je daar wat van zegt. Ik kan mij voorstellen dat je dat niet van hem accepteert en hem daar kritisch op aanspreekt."
Oh werkelijk je kan je eigen voorstellen. Want eerder had je over..
Artificialis "Is het sociale onvermogen van deze wijven zo groot dat ze niet eens een 95 jarige oude man op zijn gedrag durven aan te spreken?"


Zoals ik al eerder schreef. Ik hoef geen moeite te doen. En het mag duidelijk zijn dat jij onder minder intellectuelen valt.

Als je ook enigzins een hersencel hebt, gebruik die dan op volle toeren. Wie weet kom je tot de conclusie dat je niet eens een #MeToo discussie meer kan voeren, en het daarbij moet laten. Immers weten we toch wel de voorspelbare antwoorden. Filmtotaal is groot en er zijn genoeg andere onderwerpen over films, en/of acteurs/actrices/regisseurs waar je wellicht wel een normale twee richtingsverkeer discussie kan voeren.

Artificialis

Avatar

Beperkte visie, haha.
Zegt de persoon die oordeelt over andermans standpunten, maar zelf geen heldere zienswijze presenteert.

Je hebt nog geen enkel argument goed kunnen weerleggen.
Volgens mij beschrijf ik helder wat ik van dit alles vind. Schijnbaar zie jij dit meer als een soort wedstrijd? Zoveel mogelijk meningen van anderen onderuithalen ofzo? Scoren voor de meeste punten?

Je argumenten ontstaan puur uit frustratie en je bevestigt keer op keer dat je niet het vermogen hebt te nuanceren. Steeds vind je een uitweg in excuses en nergens pak je de kern.
Wat een beschuldigingen, wat een conclusies. Wilt u ook een lezing? Meld u zich dan nu aan bij persoonlijkheidsmedium ThomasOMalley dames en heren.

Het feit dat je dit meeweegt als relevante factor zegt veel over hoe beperkt je hierover hebt nagedacht. Alsof je reputatie een verzachtende factor zou moeten zijn als je over de schreef gaat.
Absoluut, de consequenties voor deze beroemdheden is inmiddels vele malen groter dan wat veel van deze vrouwen is overkomen.

ThomasOMalley

Avatar

Weet je wat, laat maar hangen. Mij herhaaldelijk neerzetten als arrogant of persoonlijkheidsmedium is prima, maar daarmee bewijs je je punt niet. Sterker nog, de meeste mensen hier zullen het eerder zien als een zwaktebod.
Maar goed, dat is waarschijnlijk het medium in mij dat spreekt.

Dat je overigens beaamt dat je inderdaad pleit voor een mildere procedure voor celebrities (die ook daadwerkelijk iets hebben gedaan), omdat naar eigen zeggen de consequenties voor deze beroemdheden vele malen groter dan wat veel van deze vrouwen is overkomen, vind ik geweldig. Iedereen kan lezen hoe bekrompen je bent, zonder dat ik anderen daarvan hoef te overtuigen.

Ik zal nu vanaf de zijlijn mijn energie besparen, want hier word ik helaas niets wijzer van. Als ik een keer wil lachen scroll ik even door je reacties (dat is de arrogante klootzak in mij, denk ik).

Ed Crane

Avatar

[bakkie popcorn]

nieuwslaatste nieuws