Algemeen

Crossover 'Insidious' en 'Sinister' mogelijk

De horrorfranchises worden wellicht samengevoegd.

door Jim Pedd om 11:11 in Algemeen
Veel filmuniversa die we op dit moment in de bioscopen kunnen bewonderen, zijn lang van te voren gepland. Maar soms is dat anders. Denk aan Split, dat ineens gekoppeld werd aan Unbreakable. Maar nu wordt er gesproken van nog een crossover tussen verschillende franchises. Specifiek kijken filmmakers naar de mogelijkheden om Insidious en Sinister samen te voegen.

Beide filmseries behoren toe aan Blumhouse Productions. Toen Jason Blum, producent van de films, een interview deed, werd hem gevraagd naar het potentieel van een crossover. Dat bleek al overwogen te zijn en ook iets waar aan gewerkt wordt.

"Ik hoop het. Dat wil ik in elk geval wel. We maakten al bijna een crossover tussen Insidious en Sinister en mijn gevoel is dat het wellicht ooit echt gaat gebeuren. Ik denk dat we die werelden op een gegeven moment laten botsen. Ik weet nog niet zeker hoe, maar we gaan het wel proberen," aldus Blum.

Beide franchises begonnen sterk en kregen kleine budgetten, maar leverden wel veel geld op. Gezamenlijk hebben de zes films die er tot nu toe in verschenen 554 miljoen dollar opgebracht.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Dirk Diggler

Avatar

Sinister 1 vond ik echt geweldig, naar sfeertje en geweldige muziek bij de 'filmpjes'. Een van mijn favoriete horror van de laatste 10 jaar. Insidious ook erg goed maar is niet helemaal blijven hangen. Zou wel interessant kunnen zijn zo'n crossover, heeft beide toch met kinderen te maken... ben benieuwd hoe dit afloopt.

Decepticon

Avatar

Kan leuk worden, als het maar goed wordt. De eerste Sinister is goed, maar de 2e is een slechte film.
Zelfde geldt ook bijna voor Insidious, wordt met elk deel minder, maar die sequels zijn altijd nog beter dan die van Sinister.

Ereptile

Avatar

Gister voor het eerst Insidious 2 gezien. Was toevallig op tv en ik vond het toch wel een goede film! Als ze een cross-over willen maken, doe het dan tot een non-canon verhaal zoals Alien vs Predator of een alternate universe. Maar ik zou er niet op tegen zijn eerlijk gezegd.

NieuwsFilm

meest populair