Seal beweert dat Oprah Winfrey al lang afwist van Harvey Weinstein's gedrag

Seal beweert dat Oprah Winfrey al lang afwist van Harvey Weinstein's gedrag

En de veel besproken ex-studiobaas werd aangevallen in een restaurant.

Het optreden van Oprah Winfrey was zonder twijfel een van de hoogtepunten van de Golden Globes die afgelopen zondag plaatsvonden; zo nam de televisiepresentatrice de Cecile B DeMille award in ontvangst voor haar gehele carrière en gaf ze een sterke speech van ongeveer 10 minuten. Velen beweren hierna dat Oprah zich nu gaat richten op het Amerikaanse Presidentschap, iets wat de nodige bekendheden wel zien zitten. Maar lang niet iedereen. Iemand die het hier niet mee eens is, is niemand minder dan de Britse zanger Seal; volgens hem wist Oprah namelijk af van Harvey Weinstein's activiteiten.

Seal gelooft namelijk niet dat Oprah niks afwist van het wangedrag van Harvey Weinstein. Dat liet Seal weten op zijn twitter-pagina: ''Oh, ik was het even vergeten! Je had wél geruchten gehoord, maar je wist absoluut niet dat hij ook daadwerkelijk jonge, naïeve actrices misbruikte die geen idee hadden van wat er stond te gebeuren?!''. Ook noemt de zanger Oprah een hypocriet en schijnheilig. Hij voegde aan de post twee foto's toe, één waarop te zien is hoe Oprah Harvey een zoen geeft, met de tekst: ''Wanneer je al decennia lang deel uitmaakt van het probleem...'' wat doorgaat op de volgende foto, waar een jonge vrouw tussen Oprah en Harvey inzit: ''...Maar nu denkt iedereen in een keer dat jij het op kan lossen''.

Oprah heeft nog niet gereageerd op de beschuldiging van Seal. Wel is er wat nieuws over Harvey naar buiten gekomen; zo is de door velen beschuldigde Hollywoodproducent lastiggevallen in een restaurant, toen een andere bezoeker hem een smeerlap noemde en hem een klap in zijn gezicht gaf. De aanvaller stelde toen voor de politie te bellen, maar dat wilde Weinstein liever niet doen en hij verliet na het incident. De aanvaller liet eveneens weten dat hij Weinstein om een foto had gevraagd, maar dat die daar onbeschoft op reageerde waardoor de situatie uit de hand liep. De manager van het restaurant zegt juist dat Weinstein vriendelijk weigerde...



NieuwsFilm

meest populair