Celebrity

Daniel Radcliffe begrijpt fans die boos zijn op Johnny Depp

Warner Bros. zal de acteur niet recasten voor de nieuwe 'Fantastic Beasts'-film.

door FilmTotaal om 06:00 in Celebrity
Het aanhouden van Johnny Depp in Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald is niet bij iedereen positief aangekomen. Nadat Ridley Scott het een goed idee vond om Kevin Spacey met Christopher Plummer te vervangen in All the Money in the World, achtte fans dat ook een goede zet voor de bovengenoemde fantasiefilm. Warner Bros. en Harry Potter-auteur J.K. Rowling lieten echter weten blij te zijn met Depp's toevoeging, evenals regisseur David Yates.

De 54-jarige Depp is uiteraard in opspraak vanwege zijn verleden huwelijk met Amber Heard. Volgens de actrice paste hij heel hun huwelijk lang emotioneel en fysiek misbruik toe. In gesprek met Entertainment Weekly liet Harry Potter zelf - Daniel Radcliffe - zijn mening horen over de controverse. De 28-jarige Engelsman begrijpt de ophef van de fans eigenlijk wel.

[in de Harry Potter-serie] die gestraft is vanwege wiet. En waar Johnny van beschuldigd wordt is uiteraard veel groter."

De acteur waar Radcliffe het over heeft is Jamie Waylett, die in zes van de acht Harry Potter-films Draco Malfidus/Malfoy's vriend en medebullebak Vincent Korzel/Crabbe speelt. In 2009 werd hij gearresteerd voor het bezitten van wiet en het kweken van wietplanten in zijn moeders huis. Waylett bekende schuld en kreeg 120 uur taakstraf.

Twee jaar later, in 2011, deed hij mee aan de rellen in Londen nadat de politie een man doodschoot. De boel verergeren met een molotovcocktail leek Waylett een goed idee, die dezelfde dag opgepakt werd. De acteur kreeg daarna een celstraf van twee jaar toen de politie opnieuw wietplanten in zijn huis aantrof.

NieuwsFilm

meest populair