Algemeen

'Emoj Movie' is eerste biosfilm in Saoedi-Arabië in 35 jaar

De bioscoopban in het land is eindelijk opgeheven.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Kaj van Zoelen om 08:09 in Algemeen
In Saoedi-Arabië wordt een ban op bioscopen opgeheven. Begin jaren tachtig werden bioscopen verboden in het land als gevolg van conservatieve Islamitische druk tegen publiek vermaak en het openlijk mengen van mannen en vrouwen. Maar na 35 jaar wordt de ban op bioscopen nu eindelijk opgeheven.

Als onderdeel van hervormingen onder leiding van de Kroonprins Mohammed Bin Salman, waaronder ook het toelaten van concerten, stand-up comedy en vrouwelijke chauffeurs in Saoedi-Arabië. Maar het moet allemaal wel volgens de ''morele waarden'' van het land gaan. Dus zijn de eerste twee films die vertoond worden in de nieuwe bioscopen...

The Emoji Movie en Captain Underpants: The First Epic Movie natuurlijk. Het is misschien niet heel verwonderlijk dat men voor 'onschuldige' kinderfilms gaat, om mee te beginnen na de decennia lange ban. En na die zo hevige censuur zijn films zonder mensen misschien verstandig om weerstand te voorkomen. Maar je vraagt je toch af of de eerste bioscoopgangers in Saoedi-Arabië hierna nog terug zullen willen komen...

Er is natuurlijk nog geen infrastructuur voor bioscopen in Saoedi-Arabië, dus worden overal speciaal voor de twee films aparte constructies in cultuurzalen opgezet. Het is te hopen dat er in de toekomst meer variatie in het programma komt. Tegen 2030 moeten er 2000 echte bioscoopzalen gebouwd zijn, is het plan.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

The Emoji Movie gaat daar alle recorden verbreken.

Master Of Films

Avatar

Krijgen ze eindelijk bioscopen in Saoedi-Arabië, dan wordt The Emoji Movie vertoond. M.a.w. dat land blijft maar mensen martelen.

Warhasbegun

Avatar

kijken ze meteen weer 35 jaar geen film na het zien van deze

Prince John

Avatar

Na dertig jaar wachten mag je dan eindelijk The Emoji Movie zien, wauw... Maar eerlijk is eerlijk, ik ken meneer Bin Salman niet echt maar het zijn wel allemaal positieve veranderingen!

BlackPowerWolf

Avatar

Ik denk dat een heleboel mensen toch liever weer vijfendertig jaar geen bioscoop (en films) hebben.

Da Villain

Avatar

Beetje een late 1 april grap, is het niet? Of is het juist een vroege...?

Artificialis

Avatar

The Emoji Movie wordt gezien als één van de slechtste animatiefilms die ooit is gemaakt. Een 2,9 op imdb mensen.. Het kan bijna niet anders dan dat ze deze film aan het volk laten zien om te propaganderen hoe slecht de westerse (film)cultuur is.

nieuwslaatste nieuws

meest populair