Elke 'Fantastic Beasts'-film kiest andere stad

Elke 'Fantastic Beasts'-film kiest andere stad

De franchise moet echt een wereldwijd verhaal gaan vertellen.

Alle vijf de Fantastic Beasts-films spelen zich af in een andere stad. Dat heeft regisseur David Yates, die vorig jaar tekende voor de regie van alle films in de franchise, bevestigd. De eerste film uit 2016 speelde zich af in New York en het vervolg van aankomende november in Parijs en Londen.

Maar de bedoeling is dus om naar meer locaties te trekken. Dat was eigenlijk al redelijk duidelijk; J.K. Rowling maakte duidelijk dat de vijf films het verhaal van de opkomst en ondergang van de duistere tovenaar Gellert Grindelwald (Johnny Depp) vertellen. Die opkomst is een wereldwijd probleem in de franchise, dus het liet zich al raden dat elk avontuur een andere stad kent.

"Jo [Rowling] heeft ons verteld waar de volgende zich afspeelt. Het is heel opwindend," begon Yates. "Dit is uiteindelijk een verhaal dat zich over de hele wereld voltrekt. En gezien het feit dat er een wereldwijd publiek voor is, is het extra opwindend dat het verhaal zich op verschillende delen van de wereld afspeelt."

Duidelijk is ook alvast dat het vijfde deel zich in Berlijn af zal spelen. Daar vond het legendarische duel tussen Grindelwald en Dumbledore (Jude Law) in 1945 plaats. Het zou vooral interessant zijn als andere delen niet naar westerse plekken kijken, maar naar Afrika of Azië, of zelfs Zuid-Amerika trekken.

Vanaf 15 november in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair