Algemeen

Elke 'Fantastic Beasts'-film kiest andere stad

De franchise moet echt een wereldwijd verhaal gaan vertellen.

door Jim Pedd om 10:43 in Algemeen
Alle vijf de Fantastic Beasts-films spelen zich af in een andere stad. Dat heeft regisseur David Yates, die vorig jaar tekende voor de regie van alle films in de franchise, bevestigd. De eerste film uit 2016 speelde zich af in New York en het vervolg van aankomende november in Parijs en Londen.

Maar de bedoeling is dus om naar meer locaties te trekken. Dat was eigenlijk al redelijk duidelijk; J.K. Rowling maakte duidelijk dat de vijf films het verhaal van de opkomst en ondergang van de duistere tovenaar Gellert Grindelwald (Johnny Depp) vertellen. Die opkomst is een wereldwijd probleem in de franchise, dus het liet zich al raden dat elk avontuur een andere stad kent.

"Jo [Rowling] heeft ons verteld waar de volgende zich afspeelt. Het is heel opwindend," begon Yates. "Dit is uiteindelijk een verhaal dat zich over de hele wereld voltrekt. En gezien het feit dat er een wereldwijd publiek voor is, is het extra opwindend dat het verhaal zich op verschillende delen van de wereld afspeelt."

Duidelijk is ook alvast dat het vijfde deel zich in Berlijn af zal spelen. Daar vond het legendarische duel tussen Grindelwald en Dumbledore (Jude Law) in 1945 plaats. Het zou vooral interessant zijn als andere delen niet naar westerse plekken kijken, maar naar Afrika of Azië, of zelfs Zuid-Amerika trekken.

Vanaf 15 november in de bioscoop.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Banned

Avatar

Ik hoop nu wel niet dat ze naar de jungle of de sahara trekken ofzo. Niet bepaald locaties om een Harry Potter gevoel van te krijgen.

Master Of Films

Avatar

Stad? Dus gemeente Wassenaar kunnen we wel vergeten. So much voor internationaal.

Steve-O

Avatar

Maar grote Aziatische steden wel @Banned.

Lijkt me toch erg leuk als ze ook even naar Amsterdam gaan ;)

Warhasbegun

Avatar

Ik zou beijing tokyo of rome wel willen zien

Deweb

Avatar

@Steve-o: Misschien op doorreis Smiley face .

Mij lijkt iets Aziatisch wel interessant. Daar kennen ze immers hele andere vormen van magie. Of zouden ze het westers houden en de rest van de wereld bewaren voor de volgende cyclus?

Banned

Avatar

Azië lijkt inderdaad interessant.

incredible15

Avatar

Duitsland of Nederland lijkt mij wel een vet idee.

jochemwijma

Avatar

Amsterdam maakt zeker een kans, lijkt me cool. Azië mag zeker ook, lijkt me interessant. En dan ergens in Zuid-Amerika of Afrika.

Deweb

Avatar

@Jochem: Amsterdam is al zo vaak gedaan. Ik meer voorstander van Lutjebroek. Rotterdam kan ook leuk zijn, maar wat lastig gezien het bombardement.

MARQ242

Avatar

Een Arabische versie van Hogwarts als een soort mirage in de woestijn zou anders best cool kunnen zijn!

Stijnosso

Avatar

Amsterdam zou heel tof zijn! Sinds in 2014 de stimuleringsmaatregel voor de Nederlandse film economie in werking is gegaan, zijn er steeds meer grote producties hier heen gegaan (Dunkirk, The Hitman's Bodyguard, Fault In our Stars), en dit zou een heel mooie toevoeging aan dit rijtje zijn!

NieuwsFilm

meest populair