Blu-ray

Blu-ray review 'Logan Lucky' - Soderbergh is terug!

Tatum, Driver en Craig... Cool!

door Bram de Groot om 19:56 in Blu-ray
Regie: Steven Soderbergh | Cast: Channing Tatum (Jimmy Logan), Adam Driver (Clyde Logan), Riley Keough (Mellie Logan), Daniel Craig (Joe Bang), e.a. | Speelduur: 119 minuten | Bioscooprelease: 24.08.2017 | Recensie: 4 sterren

Eigenlijk zou Steven Soderbergh geen films meer regisseren, maar na een korte pauze stapte hij toch weer achter de camera. Samen met grote namen als Channing Tatum, Adam Driver en Daniel Craig maakte hij de misdaadkomedie Logan Lucky. Een enorm financieel succes werd de film niet. Wel was er een prima ontvangst en voor de fans van Soderbergh was het weer genieten.

Het $29 miljoen kostende Logan Lucky vertelt het verhaal van de broers Jimmy en Clyde Logan die een plan bedenken om een overval te plegen tijdens de legendarische Coca Cola Cup NASCAR-race. Daarvoor schakelen ze de hulp in van de platinablonde kluiskraker Joe Bang. Het enige probleem is dat hij nog achter de tralies zit.

Dutch FilmWorks bracht Logan Lucky - goed voor zo'n $47,3 miljoen wereldwijd - onlangs op Blu-ray schijf. Hieronder een blik op de uitgave.


Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: december 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.35 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8719372005873 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Dutch FilmWorks

De Blu-ray schijf van Logan Lucky zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. De voorkant maakt duidelijk dat de film sterk is ontvangen. Over extra's wordt helaas niet gesproken op de achterkant van de hoes.

Beeld

Dutch FilmWorks levert een redelijk Blu-ray schijf op. Het beeld is doorgaans vrij van ruis of andere storende zaken en de scherpte doet netjes aan. Toch is het beeld niet helemaal overtuigend, aangezien de kleur te sterk aanwezig is doordat het contrast te fors is. Dit ziet er in scènes overdag prima uit, maar als het beeld donkerder wordt beginnen kleuren te neon aan te doen. Heel storend is dit niet, maar het had iets minder gekund. Doorgaans een redelijk nette schijf.

Geluid

De geluidstrack is standaard DTS-HD 5.1 en er wordt fors ingezet op muzikale ondersteuning, aangeleverd door David Holmes. Deze man werkte al een flink aantal keer samen met Soderbergh en het mag een winnend team genoemd worden. De gekozen muziek past namelijk goed bij de film. De track laat het geheel ook prima uit de speakers komen, maar is verder niet enorm opvallend.

Bonusmateriaal

Helaas heeft DFW geen extra's op de schijf geplaatst. Ook buitenlandse uitgaven barsten niet van de extra's. Daarop zijn eigenlijk alleen verwijderde scènes te zien. Deze kun je hieronder ook bekijken. Ze zijn namelijk gewoon op YouTube terug te vinden.


Prima misdaadkomedie met leuke rollen

Logan Lucky is een uiterst vermakelijke film, zeker voor diegenen die de films en de toon van Soderbergh kan waarderen. De rollen van de hoofdrolspelers zijn allemaal erg sterk en het verhaal houdt ook de aandacht. Het is zeker niet Soderberghs beste film, maar de filmliefhebber mag deze eigenlijk niet aan zich voorbij laten gaan. Hieronder de trailer:5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Nou staat Daniel Craig bekend om zijn slechte Amerikaanse accent met name in Lara Croft: Tomb Raider. Soderbergh heeft daar juist gebruik van kunnen maken om Joe Bang, best explosives guy in the South, net wat extra crispy te maken. Uitstekende casting heeft deze film.

Dirk Diggler

Avatar

Vond Adam Driver echt de grote ster. Leuke verassende frisse film. Had er nl. niet veel van verwacht.

ISIM

Avatar

Jammer dat dit soort films het minder doen.

ISIM

Avatar

Jammer dat dit soort films het minder doen.

Goku32

Avatar

Vette film

NieuwsFilm