Algemeen

Peter Jackson maakt documentaire over de Eerste Wereldoorlog

De film zal dit jaar nog te zien zijn.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Wouter Drummen om 14:02 in Algemeen
Peter Jackson, voornamelijk bekend van de trillogies The Lord of the Rings en The Hobbit heeft zijn zinnen gezet op een heel ander project; zo gaat de 56-jarige regisseur nu aan de slag met een documentaire over de Eerste Wereldoorlog. Hij krijgt voor dit project volledige toegang tot alle oorlog documenten en beelden van de Imperial War Museum's en van de BBC archieven.

De naam van de film is nog niet bekend, al is wel bekend gemaakt dat de documentaire dit jaar nog te zien zal zijn; de film zal namelijk voor het eerst vertoond worden tijdens het Londen BFI Film Festival en zal daarna in bepaalde bioscopen in Engeland draaien. Vervolgens zal de film ook te zien zijn op BBC.

De film wordt gedeeltelijk geproduceerd door 14-18 Now, een speciaal kunst programma in Engeland en zal daarom ook anders zijn dan de meeste documentaires. Zo worden de nodige zwart en wit beelden handmatig ingekleurd en ook bepaalde beelden in 3D overgezet.

Ook Jackon's eigen bedrijf, WingNut, zal de film mede produceren. Jackson had het volgende te zeggen over het project: ''Ik ben altijd gefascineerd geweest door de Eerste Wereldoorlog, gedeeltelijk vanwege alles wat mijn eigen familie heeft meegemaakt. Met de nu honderdjarige herdenking leek het een unieke kans om, op mijn eigen manier, het verhaal vertellen van deze gewone mensen in destijds buitengewone tijden''.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

BlackPowerWolf

Avatar

The Desolation of Germany?
Ik zie het alweer helemaal gebeuren, enorme monsters, aardwormen en weet ik het wat... toch wel een minpuntje van Jackson, maar ik kijk wel uit naar dit 'spektakel'. En is het nu eigenlijk een film of een documentaire?

McGraig

Avatar

@BlackPowerWolf .... heb je het stuk wel gelezen? Overigens wel mooi dat hij dit gaat doen. Als ik het zo lees is de kans wel groot dat we het nooit in de bioscoop gaan zien. Het is wel jammer dat er niks origineel van hem in het vat zit. De man heeft een paar geweldige films gemaakt al vielen The Lovely Bones en Hobbit films wat tegen.

noah81

Avatar

Hier kijk ik wel naar uit.
Hoop niet dat ze alles inkleuren want zwart wit kan juist heel mooi zijn zoals schindlers list.

Steve-O

Avatar

Ik vind het inkleuren van beelden uit de eerste wereldoorlog juist belangrijk. Zwart-wit is te vaak, al dan niet altijd, een stap te ver van de realiteit. Kleur speelt zo'n belangrijke rol in het overbrengen van emoties. Ik vond de Apocalypse docu van een aantal jaren geleden al behoorlijk goed, maar met Jackson aan het roer denk ik dat ze klaar zijn voor de volgende stap. Zet alleen wel mijn vraagtekens bij de 3D... Dat hoeft van mij dan weer niet.

Xenolicker

Avatar

3D! Hier kijk ik echt naar uit, dit wordt een soort van tijdreis. Het was dan natuurlijk wel een verschrikkelijke tijd, maar ja, door alleen maar een film te kijken kun je gelukkig niet gewond raken. Alhoewel... is dit ook in 4DX...?

nieuwslaatste nieuws

meest populair