Idris Elba: ''Het is tijd voor een nieuwe Bond''

Idris Elba: ''Het is tijd voor een nieuwe Bond''

Het kan volgens de acteur alle kanten op.

De geruchten doen al maandenlang de ronde; wie zal het stokje overnemen van Daniel Craig's James Bond wanneer hij afscheid neemt van 's werelds beroemdste geheimagent? We hebben al de nodige namen zien langskomen, zoals o.a. Tom Hiddleston, Tom Hardy en Idris Elba. De laatstgenoemde denkt ook dat het tijd is voor een ietwat ander concept en dat men met Bond misschien wel een nieuwe weg moet durven inslaan.

Dit liet Elba weten tijdens het Sundance Film Festival: ''Voor de nodige mensen is een zwarte Bond onmogelijk. Maar zou Bond niet ook een andere persoon kunnen zijn dan een blanke man? Of misschien wel een vrouw, zwart of blank? Ik denk dat het interessant zou zijn iets heel anders met het personage te doen en waarom ook niet?''

Barbara Broccoli, al jarenlang een van de belangrijkste producenten van de Bond-films, liet zich vorig jaar op een soortgelijke manier over het Bond-personage uit, toen ze zei dat ze er ''lang en hard over na moest gaan denken'' en dat ''alles mogelijk is''. Craig zal normaalgesproken nog één keer te zien zijn in de rol van 007, wat dan zijn 5de keer zal zijn als de wereldberoemde geheimagent en de 25ste film van de franchise. De kans lijkt echter wel klein dat Elba zijn vervanger wordt; een tijdje terug liet de 45-jarige Brit nog weten dat hij zichzelf te oud vond voor de rol.



NieuwsFilm

meest populair