Algemeen

Opnames 'Indiana Jones 5' beginnen in 2019

Steven Spielberg zal zich pas daarna richten op een remake van West Side Story.

door Zilko Tarici om 13:32 in Algemeen
Gisteren deed het nieuws de ronde dat er wordt gezocht naar hoofdrolspelers voor Steven Spielbergs geplande remake van de klassieke musical West Side Story uit 1961. Het leek er dan ook sterk op dat Spielberg zich na het afronden van Ready Player One zal storten op de musical en vervolgens pas op een vijfde Indiana Jones-film.

Het omgekeerde lijkt echter het geval te zijn. Volgens The Hollywood Reporter is het namelijk zo dat Spielberg Indiana Jones 5 om goede reden voorrang zal geven. Eerder was het plan dat de regisseur dramafilm The Kidnapping of Edgardo Mortara zou maken, maar dat project gaat (voorlopig) niet door omdat de juiste hoofdrolspeler(s) maar niet worden gevonden. Bij West Side Story lijkt het nu ook nog een tijdje te duren voordat de juiste cast is verzameld. Spielberg en zijn casting-director Cindy Tolan zoeken namelijk naar vier onbekende gezichten om de hoofdrollen te spelen (een blanke jongen, drie Latino's). Omdat dit proces de nodige tijd in beslag zal nemen, zal Indy voorrang krijgen.

Volgens The Hollywood Reporter is het dan nu ook zo dat Spielberg de vijfde Indiana Jones in 2019 zal filmen en dat het resultaat in 2020 de bioscopen moet bereiken.

18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Gigan72

Avatar

Ik zeg niet doen Ford is te oud geworden voor die rol.
En Spielberg is niet meer zo als die ooit was.....

Blopa

Avatar

En ik zeg doen.
Ford is niet te oud voor die rol en Spielberg is nog steeds
zo als hij ooit was.

Moviemagic

Avatar

Ford is 75 jaar. Als er nog een Indiana Jones-film moet komen voor de fans dan is dit één van de laatste kansen. Ik vraag me alleen af of het nog wel het oude niveau gaat halen.

Colruiter

Avatar

De vijfde Indiana Jones zal door tal van politieke partijen gebruikt worden om alle protest tegen het optrekken van de pensioenleeftijd te counteren.

Frietgezicht

Avatar

Spielberg ziet zelf natuurlijk ook wel wat er mis was met deel 4 en daardoor heb ik juist veel vertrouwen in deel 5. We hebben niet een matige reeks met maar 1 goede film ofzo maar juist een fantastische reeks met 1 slechte film dus revanche verdienen ze zeker om het goed af te sluiten en de vieze nasmaak te laten verdwijnen.

Ford te oud,tja,Spielberg en Ford weten heus wel hoe oud hij is en dat hij geen Cruise is dus ze hebben heus wel goede plannen om zo'n film met een oudere Jones te laten slagen.

Ik heb er zin in.

Spider-fan

Avatar

Op zich wel leuk nieuws. Ford was al te oud in Kingdom of the Crystal Skull. Ik vind het jammer dat ze Indy niet gewoon recasten, maar dat lijkt voornamelijk te maken te hebben met de loyaliteit tussen Ford, Spielberg en Lucas.
Ik weet dus niet wat ik er van moet verwachten nu hij nog ouder is, maar we zullen het zien.

Ik vind trouwens nog steeds het idee om Temple of Doom met een musical-nummer te beginnen heel sterk, omdat het zo totaal niet is wat je verwacht als je naar een avonturenfilm gaat en toch via het personage van Willie Scott en de nachtclub-setting (Club Obi Wan) past het er goed in.

chefry1983

Avatar

Deel 4 was zo slecht. Heb ik met heel veel moeite af gekeken. Revanche is zeker op zn plaats. Niveau van de eerst 3 films halen is toch wel het doel

MovieWanker

Avatar

Hopelijk laten ze George Lucas thuis dan! Kan het misschien nog wat worden.

Spider-fan

Avatar

Connery is echt oud nu. Ik zag recente beelden wat wel schrikken is, waar hij als bejaarde over straat voortstrompelt (nog altijd achterna gezeten door handtekening-jagers, want dat stopt nooit, lijkt het). Hij is ook van 1930, Ford is van 1942.

Ed Crane

Avatar

Ford is inderdaad te oud nu. Gewoon een prequelfilm maken met Alden Ehrenreich als een jonge Indiana Jones.

McGraig

Avatar

In tegenstelling tot James Bond gaat Indiana Jones met Ford mee vooruit in de tijd. Wie weet hebben ze een geniale ingeving waarmee de leeftijd geen probleem is. Het kan best dat de actie niet meer van Indiana Jones komt en hij meer een intellectueel met een protege speelt

shellghost

Avatar

Heb alle vertrouwen in deel 5 en wel hier om:
Deel 1 is geweldig, deel 2 een stuk minder, deel 3 weer geweldig, deel 4 Indy onwaardig, deel 5 geweldig.
Alle oneven delen zijn geweldig, alle even delen minder of ronduit slecht.

Akke Moeka Hara

Avatar

Als hij weer weigerd op locaties te gaan filmen en alles in Pinewood studio’s achter een green screen gaat doen dan hoeft het niet voor mij.

SeanDeNiro

Avatar

Spielberg en Ford hebben hun beste tijd gehad. De kans dat deel 5 het niveau van deel 3 gaat halen is nihil.

Tycho Nestoris

Avatar

Spielberg had gewoon moeten stoppen met Indiana Jones na The Last Crusade. Het einde van die film was perfect.

Rderegt

Avatar

Shia LaBeouf moest het overnemen... Nu wordt deel 5 hetzelfde als deel 4 en gaat er weer een andere acteur het van Harrison Ford overnemen? Zucht

Spider-fan

Avatar

Spielberg wílde ook stoppen na Last Crusade, maar heeft zich laten overhalen door Lucas. Als je de dvd-extra's van Kingdom of the Crystal Skull bekijkt is hij daar heel eerlijk in. Hij zegt ook dat hij zich te oud voelt voor de serie en dat ze beter een jonge regisseur hadden kunnen nemen. Hij heeft het voornamelijk uit vriendschap voor Lucas gedaan.

NieuwsFilm