Opnames 'Indiana Jones 5' beginnen in 2019

Opnames 'Indiana Jones 5' beginnen in 2019

Steven Spielberg zal zich pas daarna richten op een remake van West Side Story.

Gisteren deed het nieuws de ronde dat er wordt gezocht naar hoofdrolspelers voor Steven Spielbergs geplande remake van de klassieke musical West Side Story uit 1961. Het leek er dan ook sterk op dat Spielberg zich na het afronden van Ready Player One zal storten op de musical en vervolgens pas op een vijfde Indiana Jones-film.

Het omgekeerde lijkt echter het geval te zijn. Volgens The Hollywood Reporter is het namelijk zo dat Spielberg Indiana Jones 5 om goede reden voorrang zal geven. Eerder was het plan dat de regisseur dramafilm The Kidnapping of Edgardo Mortara zou maken, maar dat project gaat (voorlopig) niet door omdat de juiste hoofdrolspeler(s) maar niet worden gevonden. Bij West Side Story lijkt het nu ook nog een tijdje te duren voordat de juiste cast is verzameld. Spielberg en zijn casting-director Cindy Tolan zoeken namelijk naar vier onbekende gezichten om de hoofdrollen te spelen (een blanke jongen, drie Latino's). Omdat dit proces de nodige tijd in beslag zal nemen, zal Indy voorrang krijgen.

Volgens The Hollywood Reporter is het dan nu ook zo dat Spielberg de vijfde Indiana Jones in 2019 zal filmen en dat het resultaat in 2020 de bioscopen moet bereiken.



NieuwsFilm

meest populair