Actrice moet huis verkopen om rechtszaak tegen Harvey Weinstein te kunnen betalen

Actrice moet huis verkopen om rechtszaak tegen Harvey Weinstein te kunnen betalen

"Een gevecht tegen monsters"

Eerder deze maand beweerde actrice Rose McGowan (Conan the Barbarian, Scream), die als een van de eerste vrouwen Hollywoodproducent Harvey Weinstein publiekelijk beschuldigde van vergaande seksuele intimidatie, noodgedwongen haar huis moest gaan verkopen wegens de hoogoplopende proceskosten in het rechtsgevecht tussen haar en de gevallen studiobaas. Nu blijkt dat dit inderdaad waar is en dat de villa van McGowan inmiddels ook al te koop staat.

"Het is ontzettend eng. Ik word nu gedwongen om mijn huis te verkopen om de proceskosten nog te kunnen betalen in mijn gevecht tegen die monsters", vertelt McGowan over haar juridische strijd tegen Weinstein. McGowan heeft Weinstein overigens zelf niet aangeklaagd, maar Weinstein juist haar, nadat ze met haar verhaal naar buiten kwam in oktober vorig jaar. Het is bekend dat Weinstein er alles aandoet om zijn goede naam te bewaren.

De kosten van dat gevecht zijn nu schijnbaar inmiddels al zo hoog, dat McGowan gedwongen wordt om haar huis in Hollywood Hills, een peperdure wijk in Los Angeles, te verkopen. Sinds enkele dagen staat haar optrekje dus ook daadwerkelijk in de verkoop voor een vraagprijs van $1.9 miljoen. McGowan kocht het huis nog voor zo'n half miljoen dollar minder in 2011. De villa stamt uit de jaren zestig.

Een tijd lang gingen er geruchten rond dat McGowan destijds een geheimhoudingsovereenkomst had ondertekend en zwijggeld had ontvangen van Weinstein, maar de 44-jarige actrice ontkende dat. Weinstein zal ongetwijfeld ook nog rechtszaken hebben lopen tegen andere vrouwen die hem beschuldigen van seksuele intimidatie.



NieuwsFilm

meest populair