'Tron 3' geschrapt door floppen 'Tomorrowland'

'Tron 3' geschrapt door floppen 'Tomorrowland'

Tron: Legacy-acteur Garrett Hedlund liet dit tijdens een interview weten.

Een derde Tron-film lijkt momenteel niet te gaan gebeuren, ondanks het feit dat Tron:Legacy een paar jaar geleden 400 miljoen dollar wist binnen te brengen. Disney twijfelde jaren over een derde deel, mede vanwege het prijskaartje van 170 miljoen dollar dat de tweede film met zich meebracht. In 2015 leek het er toch bijna van te komen, maar uiteindelijk werd het derde deel alsnog afgeblazen.

Het lijkt erop dat de voornaamste reden dat we geen Tron 3 krijgen is dat Disney de films van Marvel en Lucasfilm een stuk lucratiever vindt. Tron: Legacy-hoofdrolspeler Garrett Hedlund liet daarnaast tijdens een interview met podcast Happy Sad Confused weten dat het floppen van Brad Birds Tomorrowland de grootste oorzaak was voor het schrappen van Tron 3. Hij zei er het volgende over:

"Toen de opnames van de derde Tron bijna moesten beginnen, kwam Disney in de problemen door Tomorrowland. Daarna vroeg Disney aan de makers of ze nog een goede reden hadden om Tron 3 te maken. Als Tron 3 was doorgegaan had ik echter nooit kunnen werken met Steven Soderbergh, dus het is wat het is."

Vorig jaar werd er nog gemeld dat Disney momenteel toch aan een derde Tron werkt, waarin Jared Leto de hoofdrol moet spelen. Sindsdien hebben we er echter niks meer over vernomen.



NieuwsFilm

meest populair