Celebrity

Mark Ruffalo: Waarom zo weinig mannen de MeToo-beweging steunen

Angst?

door FilmTotaal om 07:17 in Celebrity
Het zal jullie vast wel opgevallen zijn: veel actrices doen tegenwoordig een boekje open over hun ervaringen op de filmsets. De legio verhalen over seksueel misbruik, mishandeling en intimidatie tonen aan dat het vaker gebeurt dan men misschien dacht. Toch valt het op dat we weinig mannen uit Hollywood hierover horen. Volgens Avengers: Infinity War-acteur Mark Ruffalo is dat niet zo vreemd eigenlijk.

Dat vertelde hij tijdens een radioprogramma. "Het is erg belangrijk, maar ik denk dat ze bang zijn. Ik weet het niet zeker. Misschien dat ze bang zijn dat ze opeens beschuldigd worden. Of bang omdat ze te weinig hebben gedaan of er niet over hebben gesproken." De 50-jarige Amerikaan is er zeker van dat acteurs bereid zijn hun ervaringen te delen, echter is er een mogelijkheid dat ze niet weten hoe ze dat met respect moeten benaderen.

"Het is allemaal erg kwetsbaar. Er heerst angst dat het verkeerde gezegd wordt en dat je dan opeens aangesproken wordt. Maar, weet je, dat moeten we links laten liggen. Want wanneer je bevoorrecht bent, dan heb je een stem. En op dit moment zijn mannen bevoorrecht. Ze hebben meer rechten dan vrouwen, dat is gewoon zoals het is. En dus moeten we meer ruimte maken, een veilige plek voor vrouwen creëren om te kunnen praten. Ik hoop dat meer acteurs - mannen - dat zullen doen. Ze zijn er wel, maar we hebben er meer nodig."

NieuwsFilm

meest populair