Rian Johnson over controversiële scène tussen twee belangrijke personages in 'The Last Jedi'

Rian Johnson over controversiële scène tussen twee belangrijke personages in 'The Last Jedi'

Wat heeft de regisseur er zelf over te zeggen?

Star Wars: The Last Jedi deed het in zijn algemeenheid erg goed; zo haalde de film eigenlijk overal wel goede punten en wist hij ook te overtuigen aan de box-office met een opbrengst van meer dan 1,3 miljard dollar. Toch waren er de nodige bioscoopgangers die vonden dat er het een en ander mis was met de film, waaronder een vecht-scene tussen twee van de belangrijkste personages. Als je de film nog niet hebt gezien, vermijd dan dit bericht want er zijn spoilers aanwezig.

Een van de scenes die niet bij iedereen even goed in de smaak viel is de scene tussen Kylo Ren en Supreme Leader Snoke, wanneer Kylo Snoke redelijk onverwachts en snel vermoordt. Ongeveer een maand geleden liet regisseur Rian Johnson nog weten dat hij niet teveel tijd wilde besteden aan Snoke, aangezien het weinig zou toevoegen aan het verhaal van Rey of Luke. Maar nu liet hij zich opnieuw over de scene uit, alleen deze keer wat meer in detail:

''Ik zie de scene eigenlijk zo; Kylo gaat naar Snoke toe met de gedachte dat hij hem gaat verraden, al weet hij nog niet precies hoe en wanneer hij er de kans voor krijgt. Maar hij gaat daar wel naartoe, wetende dat hij hem vroeger of later zal vermoorden. De scene in de lift tussen Kylo en Rey was ook belangrijk; zij hadden een connectie en toen dacht ik van: ''Oké, hij beseft dat hij het gaat doen maar nog niet precies wanneer'' al ziet hij daarna zijn kans schoon wanneer Snoke is afgeleid en de lightsaber naast hem ligt. Op dat moment gaat hij er gewoon voor''.

Sommige Star Wars fans hadden namelijk gedacht dat Snoke de 'main villain' zou worden van de nieuwe trilogie en waren vervolgens dus teleurgesteld over de manier waarop hij aan zijn einde kwam, terwijl andere bioscoopgangers het juist wel goed vonden passen. Wat vonden jullie van deze scene?

NieuwsFilm

meest populair