'Get Out'-regisseur stopte acteercarrière vanwege 'The Emoji Movie'

'Get Out'-regisseur stopte acteercarrière vanwege 'The Emoji Movie'

De rol die hem werd aangeboden was... goed klote.

Met zijn Get Out heeft acteur/schrijver/regisseur Jordan Peele behoorlijk wat succes geboekt. De horrorfilm is niet alleen voor Golden Globes genomineerd, maar ook voor Oscars. Waaronder beste film, beste regisseur en beste origineel scenario. Door de belevenis is de 38-jarige filmmaker ervan overtuigd dat regisseren zijn passie is, in plaats van acteren. Die keuze nemen bleek erg gemakkelijk te zijn volgens Peele.

Niet lang geleden vond de Directors Guild of America Awards plaats voor de 70ste keer. Toen Peele aan het woord kwam maakte hij niet enkel grappen over een eventueel vervolg, ook onthulde hij hoe The Emoji Movie hem hielp met het beëindigen van zijn acteercarrière. Peele noemde de situatie verknipt.

"Ze hadden me de rol van Poep aangeboden. Echt waar. Zoiets verzin je niet. De rol van Poep. Ik had zoiets van: 'Dat is goed klote.' Zo vertelde ik mijn vertegenwoordiger: 'Dat is goed klote. Laat me er een nachtje over slapen.' De volgende dag kwam ik erop terug en vroeg: 'Nou, wat bieden ze me aan?' En toen werd me verteld: 'O, ze hebben de rol al aan Sir Patrick Stewart gegeven.' Ik dacht: 'Krijg de kolere.' Dat is een waargebeurd verhaal."

Vorige maand onthulde Peele al aan Entertainment Weekly acteren in het verleden te willen houden. "Dat is het plan. Daniel Day-Lewis en ik stoppen er allebei mee. Acteren is gewoon bij lange na niet zo leuk voor me als regisseren."



NieuwsFilm

meest populair