Gerucht: Zack Snyder ontslagen bij DCEU

Gerucht: Zack Snyder ontslagen bij DCEU

Er zou toch maar een knoop doorgehakt zijn.

De tijd van Zack Snyder bij het DCEU lijkt nu definitief voorbij. Toen hij in mei 2017 stopte met werken aan Justice League, deed hij dat om bij zijn familie te kunnen zijn en zelf ook door een zware periode heen te komen. Nu lijkt het erop dat er toen ook besloten is om Snyder en zijn echtgenote geen creatieve rol meer te geven bij het filmuniversum van Warner Bros.

Een voormalig verslaggever van Mashable, Josh L. Dickey, stelt dat hij in juli 2017 een artikel schreef waarin de rol van Snyder bij toekomstige DCEU-films beperkt werd genoemd. Nu schrijft hij op Twitter dat hij toen eigenlijk wilde schrijven dat Snyder ontslagen was. Maar dat mocht hij niet publiceren omdat het niet helemaal zeker was. Schijnbaar is het dat nog steeds niet, maar volgens Dickey was toentertijd al duidelijk dat Snyder geen rol van belang meer zou spelen achter de schermen.


In het oorspronkelijke artikel schrijft hij het volgende:

"Meerdere bronnen met kennis van de plannen van Warner Bros. stellen dat naarmate het DC Extended Universe voortgaat, de Snyders geen creatieve invloed meer zullen hebben zoals ze dat tot nu toe hadden."

Vreemd is die keuze niet: Snyders periode bij het DCEU is bepaald niet zonder controverse. Zo waren fans wel bij met zijn keuzes rond Batman (Ben Affleck), maar niet met die rond Superman (Henry Cavill). Ook zouden er teveel burgers gesneuveld zijn in de films, die daarnaast zowel kritisch als commercieel tegenvielen. Dat deed Warner al besluiten om Joss Whedon Justice League af te laten maken, en die film lichter en humoristischer te maken. Maar uiteindelijk was dat niet genoeg en bleek de film een flop.

Ondertussen zoekt Warner nog altijd naar manieren om het DCEU van richting te voorzien en dat zorgt voor interessante projecten. Denk aan een Joker-film met Joaquin Phoenix in de hoofdrol en ook Batgirl van Joss Whedon.

NieuwsFilm

meest populair