Algemeen

Gerucht: Zack Snyder ontslagen bij DCEU

Er zou toch maar een knoop doorgehakt zijn.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 07:12 in Algemeen
De tijd van Zack Snyder bij het DCEU lijkt nu definitief voorbij. Toen hij in mei 2017 stopte met werken aan Justice League, deed hij dat om bij zijn familie te kunnen zijn en zelf ook door een zware periode heen te komen. Nu lijkt het erop dat er toen ook besloten is om Snyder en zijn echtgenote geen creatieve rol meer te geven bij het filmuniversum van Warner Bros.

Een voormalig verslaggever van Mashable, Josh L. Dickey, stelt dat hij in juli 2017 een artikel schreef waarin de rol van Snyder bij toekomstige DCEU-films beperkt werd genoemd. Nu schrijft hij op Twitter dat hij toen eigenlijk wilde schrijven dat Snyder ontslagen was. Maar dat mocht hij niet publiceren omdat het niet helemaal zeker was. Schijnbaar is het dat nog steeds niet, maar volgens Dickey was toentertijd al duidelijk dat Snyder geen rol van belang meer zou spelen achter de schermen.

In het oorspronkelijke artikel schrijft hij het volgende:

"Meerdere bronnen met kennis van de plannen van Warner Bros. stellen dat naarmate het DC Extended Universe voortgaat, de Snyders geen creatieve invloed meer zullen hebben zoals ze dat tot nu toe hadden."

Vreemd is die keuze niet: Snyders periode bij het DCEU is bepaald niet zonder controverse. Zo waren fans wel bij met zijn keuzes rond Batman (Ben Affleck), maar niet met die rond Superman (Henry Cavill). Ook zouden er teveel burgers gesneuveld zijn in de films, die daarnaast zowel kritisch als commercieel tegenvielen. Dat deed Warner al besluiten om Joss Whedon Justice League af te laten maken, en die film lichter en humoristischer te maken. Maar uiteindelijk was dat niet genoeg en bleek de film een flop.

Ondertussen zoekt Warner nog altijd naar manieren om het DCEU van richting te voorzien en dat zorgt voor interessante projecten. Denk aan een Joker-film met Joaquin Phoenix in de hoofdrol en ook Batgirl van Joss Whedon.

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

dit had al veel eerder moeten gebeuren voordat Man of Steel werd gemaakt. Jammer dat ze toen niet hebben ingegrepen.

SunChaser

Avatar

Logisch. Als je niet presteert moet je weg.

Mas7

Avatar

Het DCEU is gewoon mislukt. Ze zijn te snel films gaan maken zonder een duidelijke strategie.

Ereptile

Avatar

Volgens mij is Zack Snyder niet de enige die schuldig is aan het mislukken van het DCEU. Ik begreep dat de studio zelf ook een aardige vinger in de pap heeft gehad. Als de vervolgfilms zonder Snyder alsnog floppen, dan ligt de oorzaak toch echt ergens anders.

Master Of Films

Avatar

Ereptile "Volgens mij is Zack Snyder niet de enige die schuldig is aan het mislukken van het DCEU"
Er zijn idd meerdere personen bij betrokken, zoals Charles Roven. Maar hij is ook allang weg.

Hoe dan ook Walter Hamada is de DCEU man geworden. Wie weet of de DCEU films nu anders worden.

Robbepost

Avatar

Tja niet helemaal terecht vind ik. Met Man of steel heeft hij in mijn ogen echt een stoere film gemaakt met ongeevenaarde actie en wellicht wat te veel destructie. Een 8.
BvS ultimate edition vind ik ook goed. Jammer dat (door WB) teveel is ingezet op het bredere universum. En tja...... doomsday. Toch een 7.
Justice league is erg matig, maar daar kun je Snyder niet volledig de schuld van geven. Het is niet zijn duistere stijl (getuige beelden van voor Whedons inmenging), maar een crowd-pleaser. Een 4.

Master Of Films

Avatar

En je lievelings Suicide Squad krijgt een 10+ neem ik aan. :)

Robbepost

Avatar

Haha, nee die krijgt een 2

Puto

Avatar

Wat een rotzooi daar bij DCEU.
Gelukkig hebben we het MCEU nog!

GreenHornet

Avatar

MCEU films worden steeds beter daar kan DC van leren

Artificialis

Avatar

Zack Snyder is een aardige regisseur die Michael Bay achtige taferelen begint te vertonen zodra het budget voor de special effects omhoog gaat. Dawn of the Dead blijft misschien wel zijn beste film tot nu toe door het complete gebrek aan grootschalige CGI in die film.

Man of Steel, Batman v Superman: Dawn of Justice, Justice League, het was allemaal een enorme teleurstelling. Jammer, want Watchmen is destijds wel goed gelukt. Eén van de betere superheldenfilms wat mij betreft.

Colruiter

Avatar

Watchmen en zelfs 300 waren visuele pareltjes, maar daarna is Zack Snyder de bal beginnen misslaan. Man of Steel was nog zo slecht niet, het was een gigantische taak om een Superman voor de 21ste eeuw naar het grote scherm te brengen. Het mocht geen Christopher-Reeve-versie zijn en het moest Superman Returns overtreffen... de druk was zwaar en uiteindelijk was het zo slecht niet. Batman vs Superman was teleurstellend en dat zal wel grotendeels aan Zack Snyder gelegen hebben, maar de studio zal hem wel verplicht hebben de film vol te stoppen met verwijzingen naar toekomstige projecten. Het blijft moeilijk te geloven dat de man achter Watchmen dezelfde is die Batman vs Superman heeft afgeleverd. Het succes van Wonder Woman bewijst wel dat het DCU potentieel heeft, hoewel dit eigenlijk een stand-alone was. We kenden haar wel van BvS, maar zelfs al had je die film nooit gezien, kon je nog genieten van Wonder Woman. In Wonder Woman wordt zelfs met geen woord gerept over die o zo belangrijke Motherbox die de Amazones bewaken.

Civilian Supreme

Avatar

Man of steel vind ik een geweldige film, zitten in mijn ogen een paar kleine (niet echt storende) minpuntjes aan en geef ik daarom een 9. Alleen al die eerste 20 minuten op Krypton, wow!!
Bvs vond ik ook prima maar had ook liever gezien dat ze het rustiger opgebouwd hadden met eerst een Mos 2 en 3 en tegelijk een of 2 solo Batman films. Nier omdat Marvel dat ook doet maar simpelweg omdat het de beste manier is om mensen eerst goed kennis te laten maken met de personages zodat het ze iets kan schelen als er wat met ze gebeurd in de latere films.

Goku32

Avatar

No shit het werd wel duidelijk dat die man weg moet. Want de films werden er allemaal niet beter op daarzo bij DC. Alleen 300 en watchsmen zijn leuke films. Verder heeft die man het verkloot, en dus een woord oprotten

nieuwslaatste nieuws

meest populair