Algemeen

Kans op horrorvervolg '28 Months Later' zeer klein

Alex Garland gelooft er niet in, maar niet omdat men niet wil.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 09:43 in Algemeen
Mocht je hopen dat de horrorfilm 28 Months Later er nog gaat komen, dan moeten we je bij deze teleurstellen. Scenarist Alex Garland heeft laten weten dat de film er vermoedelijk niet gaat komen. Hij was verantwoordelijk voor het script van de eerste productie, 28 Days Later en schijnt achter de schermen geholpen te hebben met vervolgfilm 28 Weeks Later.

Tijdens een Reddit AMA werd Garland specifiek gevraagd hoe groot de kans was dat er nog een nieuwe film in de franchise zou komen. Hij stelde dat hij erover twijfelde of dat ooit mogelijk zou zijn, maar zou wel plannen hebben voor als er vanuit de filmstudio de opdracht komt om zo'n nieuwe film te maken. Aan hem en ook regisseur Danny Boyle ligt het niet, maar wel aan de manier waarop de rechten op de franchise verdeeld zijn. Die kwestie is zo ingewikkeld, dat het niet mogelijk lijkt om een nieuwe film te maken.

Daar komt bij dat Garland zelf ondertussen succesvol is als regisseur en binnenkort Annhilation naar ons brengt. De verwachting is dat hij zich eerder op nieuwe en eigen projecten concentreert dan een vervolgfilm (iets wat hij in het verleden ook al eens aangaf: het maken van vervolgen is niet zo zijn ding).

Bij deze dus: de kans dat er een nieuwe film komt in de franchise, is nihil.

19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sunspot

Avatar

Ah, jammer om te lezen dit.

Verheug me al tijden op een vervolg :(.

Xenolicker

Avatar

Ik heb de derde nog niet gezien, maar de vierde zou dan dus '28 Years Later' moeten worden. Het lijkt me dat 'ie gewoon gemaakt moet worden; een soort van zombie/sciencefiction-film?!

Ereptile

Avatar

Jammer, want de 28 Days en Weeks films vond ik beide vermakelijk :) De deur naar een vervolg toe stond al wel open...

Master Of Films

Avatar

Xenolicker "Ik heb de derde nog niet gezien, maar de vierde zou dan dus '28 Years Later' moeten worden."
De prequels 28 Seconds Later & 28 Minutes Later zijn ook aanraders.

Akke Moeka Hara

Avatar

Had destijds de synopsis gelezen en was er niet van onder de indruk, vooral omdat het idd “28months later” of “28 years later” ging heten en daarop was het verhaal ook gebouwd, fuck die onlogische benaming noem het desnoods “a few moments later” maar laat het aub een fatsoenlijk script en film zijn. De 28 Later film, overtreffen de zombie films in elk opzicht, het is eng als zo een opgefokte versie van hondsdolheid de mens treft en realistisch, en dat ze natuurlijk volledig wild zijn en besmettelijk maakt het nog erger.
The Walking Dead en zn hele slome zombie wereld is natuurlijk een lachertje, voor de meeste een utopia om daar in te leven ;)

Sunspot

Avatar

Het enge bij The Walking Dead is dat wanneer iemand overlijdt, maakt niet uit hoe, diegene als zombie terugkomt, tenzij de hersens te beschadigd zijn.

Lijkt me nogal kut, kan niet echt meer slapen normaal in 1 ruimte bijv.

Walking Dead is (of was eigenlijk) vaak wel spannend, vooral in gesloten ruimtes, of met horden aan zombies.

Seizoen 1 t/m 3 hadden de spanning, beste verhalen, maar sinds die Frank Darabont weg moest is het echt stukken minder geworden allemaal.

Xenolicker

Avatar

O... ok, de derde is nog helemaal niet gemaakt... kuch... maandagmorgen, kuch... Nou, zie toch graag een vervolg! (op de tweede dan, bedoel ik....)

Goku32

Avatar

Xenolicker de derde moest 28 years later gaan heten.
WeL jammer dat die er niet gaat komen

Ereptile

Avatar

Ben het wel met Sunspot eens betreft TWD. Zombiefilms en series zijn ook goed als de zombies een dreigement blijven. In TWD zijn de zombies zo makkelijk neer te halen, dat ze totaal geen dreiging meer vormen. Ze worden op allerlei creatieve manieren onthoofd of neergemaaid dat de spanning er af is.

De films waarin de zombies (of infected) dreigend blijven zoals Dawn of the Dead, 28 Days Later, World War Z etc. Die maken mij tot een fan van het genre. Ik vind het ook altijd interessant om te zien hoe de maatschappij omvalt tijdens zo'n uitbraak in de films.

Dirk Diggler

Avatar

Ze hadden het bij 28 Days Later moeten laten... vervolg vond ik niet zo denderend.

MoF " De prequels 28 Seconds Later & 28 Minutes Later zijn ook aanraders. "


Om vervolgens de boel te re-booten, en dan beginnen met 28 Centuries Before, 28 Decades Before, 28 Luster Before, 28 Years Before etc

Frietgezicht

Avatar

@ MOF, mijn sekstape met Salma Hayek heet al 28 seconds later.

Sunspot

Avatar

@Ereptile

Yep, dat is altijd leuk, wanneer de pleuris uitbreekt.

MOet zeggen dat ik dat supergoed gedaan vond bij WWZ, zo goed dat dreigend sfeertje wanneer ze in de file staan en het gaatn beginnen.

Master Of Films

Avatar

Dirk Diggler "Om vervolgens de boel te re-booten, en dan beginnen met 28 Centuries Before, 28 Decades Before, 28 Luster Before, 28 Years Before etc"
Kijk, jij weet waar je over praat. Zo zonde dat teveel randdebielen in Hollywood, terwijl de echte talenten gewoon op Artificialistotaal.


Frietgezicht "@ MOF, mijn sekstape met Salma Hayek heet al 28 seconds later."
Was dat niet 28 seconds cuming later of had ik nou de verkeerde tape gekeken?

Frietgezicht

Avatar

Nee kan kloppen,dan heb jij de director's kut gekeken.

Xenolicker

Avatar

Double D - een 'Luster'...?

KeesjeNL

Avatar

@Ereptile Het geluid stond hier nog op 100% toen ik dat filmpje startte, hele straat kon meegenieten van die rennende zombies :P.

Tycho Nestoris

Avatar

Alex Garland is toch ook de schrijver van The Beach? Verfilmd met Leonardo DiCaprio, nogal een zwakke film.

Dirk Diggler

Avatar

@Xeno
Sorry Lustrum, maar je begrijpt wel wat ik bedoel ;-)

Xenolicker

Avatar

Dirty Dirk - ja, na wat gegoogeld te hebben, begreep ik het wel, (Luster kan trouwens ook, hoewel ik al niet meer weet of het nou de Engelsen of de Yankees zijn die dit doen.) maar in eerste instantie dacht ik toch: 'Kom nou, hij verzint ze gewoon waar 'ie bijstaat. Zo lust ik er nog wel een paar!'

nieuwslaatste nieuws

meest populair