Kans op horrorvervolg '28 Months Later' zeer klein

Alex Garland gelooft er niet in, maar niet omdat men niet wil.

Jim Pedd 12 februari 2018 09:43 in Algemeen
Mocht je hopen dat de horrorfilm 28 Months Later er nog gaat komen, dan moeten we je bij deze teleurstellen. Scenarist Alex Garland heeft laten weten dat de film er vermoedelijk niet gaat komen. Hij was verantwoordelijk voor het script van de eerste productie, 28 Days Later en schijnt achter de schermen geholpen te hebben met vervolgfilm 28 Weeks Later.

Tijdens een Reddit AMA werd Garland specifiek gevraagd hoe groot de kans was dat er nog een nieuwe film in de franchise zou komen. Hij stelde dat hij erover twijfelde of dat ooit mogelijk zou zijn, maar zou wel plannen hebben voor als er vanuit de filmstudio de opdracht komt om zo'n nieuwe film te maken. Aan hem en ook regisseur Danny Boyle ligt het niet, maar wel aan de manier waarop de rechten op de franchise verdeeld zijn. Die kwestie is zo ingewikkeld, dat het niet mogelijk lijkt om een nieuwe film te maken.

Daar komt bij dat Garland zelf ondertussen succesvol is als regisseur en binnenkort Annhilation naar ons brengt. De verwachting is dat hij zich eerder op nieuwe en eigen projecten concentreert dan een vervolgfilm (iets wat hij in het verleden ook al eens aangaf: het maken van vervolgen is niet zo zijn ding).

Bij deze dus: de kans dat er een nieuwe film komt in de franchise, is nihil.

NieuwsFilm