Chris Columbus regisseert horror/gameverfilming 'Five Nights at Freddy's'

Chris Columbus regisseert horror/gameverfilming 'Five Nights at Freddy's'

Ook zal de beste man achter titels als 'Gremlins' en 'The Goonies' schrijven.

Blumhouse Productions is goed op dreef de laatste paar jaren. Niet alleen leverden ze sterke drama's af zoals Whiplash, ook verdienden ze bakken met geld dankzij goedkope, goed ontvangen horrorfilms (Split, Happy Death Day). Één van hun volgende projecten is apart genoeg een verfilming van horrorspel Five Nights at Freddy's. Gisteren heeft het productiebedrijf onthuld wie er voor hen plaats neemt in de regiestoel. Het wordt niemand minder dan Home Alone-regisseur Chris Columbus.

Het nieuws werd met de onderstaande Tweet bekendgemaakt en later bevestigd door Deadline. Warner Bros. sleepte de rechten van Five Nights at Freddy's in 2015 binnen. Deze hielden ze een jaar, maar boekten geen vooruitgang. De man achter de spellenreeks, Scott Cawthon, besloot nadien zijn vertrouwen in Blumhouse te plaatsen.


Columbus treedt niet enkel op als regisseur - hij zal eveneens het schrijfwerk voor zijn rekening nemen. De horrorspellen stammen uit 2014, toen kwam het eerste deel uit. Het werd een groot succes en bracht vele vervolgen en spin-offs voort, waaronder een tweetal boeken.

Het verhaal speelt zich af rondom een kinderrestaurant dat de naam Freddy Fazbear's Pizza draagt. Een nachtbewaker moet een werkweek lang zien te overleven tijdens zijn geschifte dienst. In de tent bevindt zich namelijk een mechanische dierenband die de kinderen verblijdt, bestaande uit Freddy Fazbear, Bonnie, Chica en Foxy. 's Nachts dwalen ze echter zonder problemen rond (ze mogen niet te lang uitstaan van de baas, omdat ze anders niet meer aan te zetten zijn). Dat klinkt misschien niet zo heel erg, het is alleen dat de animatronics de nachtbewaker in één van hen willen veranderen. En het proces is zeer pijnlijk...



NieuwsFilm

meest populair