Celebrity

Thomas Haden Church nog steeds trots op 'Spider-Man 3'

Maar erkent ook de problemen waar de productie mee kampte.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Rik Timmer om 07:21 in Celebrity
Sam Raimi's derde Spider-Man is een geval apart. De dure film wist diens budget dik terug te verdienen, maar op kritisch gebied werd de titel uit 2007 redelijk vernietigd. Toegegeven, niet iedereen heeft er een hekel aan, maar Raimi en Sony's creatie kampte volgens de meerderheid met te veel slechteriken en verhaallijnen. Hoewel één van de schurken de kritieken begrijpt, is Thomas Haden Church nog steeds tevreden met de film waarin hij Sandman speelt.

Dat vertelde hij aan JoBlo. "Ik ben er erg trots op. Maar zelfs Sam heeft officieel gezegd: 'Hé, we probeerden een verhaal van tien pond in een zak van vijf pond te proppen.' Zelfs hij dacht dat het te veel was. En in zekere mate leidde dat naar het uiteengaan van Sam en Sony. Sam's productiebedrijf is nog steeds daar aanwezig en hij zal er altijd een thuis hebben, maar wat betreft die franchise zijn ze uit elkaar gegaan. Als hij echt geïnteresseerd was zou Sam misschien terugkomen. Hij is maar een jaar of twee ouder dan ik. Hij heeft voldoende energie en creatieve brandstof. Als ze hem zouden terugvragen om nog één te doen, dan zou hij het overwegen. Ik ook."

Church (57 jaar) vertelt in het interview dat hij de rol van Flint Marko, oftewel Sandman, aangeboden kreeg na zijn optreden in drama Sideways. Hij werd door de mensen van Sam en Sony benaderd om ideeën te wisselen en te zien wat hij leuk zou vinden om te doen. "Ik was niet bekend met die wereld," onthult de acteur, "maar toen ze over de Sandman praatten en zijn verhaal, begon ik het aantrekkelijk te vinden. Dat is een man die volkomen verkeerd begrepen wordt. En terwijl de wereld hem als een slechterik beschouwt, is hij eigenlijk met iets bezig dat heel humaan is."

Helaas voor Church was dit aan het begin van de productie. Toen kwamen de veranderingen. "We wilden dat Sandman de voornaamste slechterik was. Zo pakte het later niet uit. Toen ze me de film voorlegden zouden Sandman en Franco - getransformeerd tot de Goblin - degene zijn die Spider-Man moest aanpakken. Venom zat er niet bij. In het begin wilden ze ook de Vulture introduceren, voor een korte periode in de film, en dan zou hij aan het eind terugkeren als de slechterik voor 'Spider-Man 4.' Maar dat ontspoorde allemaal. Nou, het ontspoorde niet, maar wisselde van spoorweg."

Zoals Raimi al eerder heeft aangegeven was het Sony die Venom erin wilde hebben. Dat vond Church niet erg, omdat hij Topher Grace geweldig vond, evenals Tobey Maguire. Hij hield van het script en wilde hoe dan ook meedoen. "Ik wist niet wat er allemaal zou veranderen, maar kom op, ik zou de film toch wel hebben gedaan. Ik vond het karakter erg leuk. In hem zag ik een uitdaging die een heleboel andere uitdagingen presenteerde. Waaronder de fysieke transformatie tot Flint Marko. Dat duurde twee jaar."

21 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Venom voegde totaal niks toe.

Timothy

Avatar

Thomas Haden Church als Sandman was dan ook niet het probleem van Spider-Man 3. Sterker nog, dat was waarschijnlijk het hoogtepunt van de film.

Ereptile

Avatar

Sandman's ontstaan vind ik nog steeds 1 van de mooiere scene's in de Spider-man films. Al vind ik het personage helemaal niet interessant. Ik vond het ook niet geslaagd hoe ze hem als de moordenaar van Uncle Ben hebben gemaakt, ook al was dat een ongeluk.

Voor de scene:

Akke Moeka Hara

Avatar

Apart was dat deze scene van Sandman een beetje een eighties gevoel gaf.
Buiten dat om als je Sandman rechtvaardig vind dan vind je elke crimi rechtvaardig, we doen het uiteindelijk voor onze familie en om een boterham te hebben.
#blame de politiek voor het valuta systeem dat mij tot crimi maakte

Chris23

Avatar

heeft zn post delete

Sunspot

Avatar

Volgens mij wilde Raimi The Lizard erin hebben, maar moest het Venom worden.

Venom was echt slecht gecast, die Topher Grace man man...

Sandman was cool, jammer dat ze niet dieper konden gaan met hem.

Goku32

Avatar

Ze hadden het alleen op de Sandmen moeten houden deze film. Dan was het een goede film geweest.Nu is die gewoon verkloot door een gare dans van peter parker, wtf en dan hebben we het nog niet eens over Venom gehad dat sloeg helemaal nergens op. Slechtste spiderman film, ik vind deze zo slecht dat ik het niet eens in me collectie heb staan.

Sunspot

Avatar

^

Ik heb het in mijn collectie, vorig jaar nog 2x gekeken.

Haha, die dans actie :D.

Frietgezicht

Avatar

@ Goku32, Sandman was op zich een prima badguy. Hij worstelt met wat hij geworden is en is niet pure evil. De uitwerking is niet helemaal gelukt en zo'n badguy die nooit echt dreigend overkomt werkt niet als je geen andere badguy hebt.
Gaat er meer om dat Venom gewoon klote gedaan is.
Darth Maul doet ook maar kort mee maar maakt indruk,dreiging enz. Alles rond Venom( de stem,continu z'n gezicht laten zien, de acteur, dialogen enz) werkt niet.

Ik weet dat het Raimi opgedrongen is maar dan moet hij gewoon nee zeggen of het goed uitvoeren. Dit was bagger.

Artificialis

Avatar

Nog altijd een betere film dan The Amazing Spider-Man 2. En nog altijd een betere film dan een heleboel andere superheldenfilms. Een probleem van Spider-Man 3 is niet dat ze teveel villains hebben, maar dat ze alle drie slechter zijn uitgewerkt dan Dr. Norman Osborn en Dr. Otto Octavius.

Sandman werkte misschien nog het beste, maar was nauwelijks een villain te noemen. Sowieso is een (rondvliegende) reus van zand een minder geloofwaardig personage dan de door technologie ondersteunde Goblin, Octopus en Vulture uit de andere films.

Rderegt

Avatar

Groot gelijk want Spider Man 3 bracht wel het meeste geld op van Alle Spider Man films! Ik weet dat iedereen het stoer vind om Spider Man 3 te haten.. maar toch vind ik het een goede film!

Master Of Films

Avatar

Rderegt "Groot gelijk want Spider Man 3 bracht wel het meeste geld op van Alle Spider Man films!"
Iets wat het meeste geld opbrengt staat toch echt los van de kwaliteit. En dat is een feit mijn beste Rderegt en geen mening.

Rderegt "Ik weet dat iedereen het stoer vind om Spider Man 3 te haten.."
Was het zo maar zo simpel. Maar net zoals het leven ligt het veel gecompliceerder dan alleen stoer gevonden te worden.

Rderegt "maar toch vind ik het een goede film!"
Ah tegen de "stroming" in. Vet cool stoer. Wees tros op jezelf, sterker nog ik ben trots op jou dat jij Spider-Man 3 een goeie film vind. :)
Sony is ook wel blij met jou, maar die eigenlijk andere belangen. Dus dat bedrijfje wordt buiten beschouwing gelaten.

Frietgezicht

Avatar

Dan ben ik zeker ook stoer want ik vind de hele trilogy zwak

ISIM

Avatar

Deel 3 was vermakelijk. Deel 2 met Doc Oc was echt geniaal.Maar wtf met de dansscene. Beste was toch echt de kerkscene.

Dat gedeelte met kerkscene was ineens weggehaald door Filmtotaal? Why???

Sunspot

Avatar

^

Hele trilogie is goed, ook deel 3, maar jammer van Venom gewoon.

Deel 2 is inderdaad geniaal, toch echt wel bij de top 3 wat superheldenfilms betreft.

Frietgezicht

Avatar

Deel 2 is hoogstens geniaal voor kids. Alle 3 zwakke films maar ze kwamen aan het begin van het nieuwe Superhelden tijdperk dus we mogen best onze ogen dichtknijpen en iets meer foutjes negeren.
Op zich is deel 3 matig maar dat zijn de eerste 2 ook.

Artificialis

Avatar

@Frietgezicht
Dat Spider-Man: Homecoming beter werd ontvangen dan al z'n voorgangers zegt genoeg over de kwaliteit van die voorgaande films. Want zó speciaal was Homecoming nou ook weer niet, dus ik ben het met je eens dat geen van de films een meesterwerk waren.

Maar ja, nadat het superheldengenre met de laatste Batman films helemaal was ingestort waren X-Men uit 2000 en Spider-Man uit 2002 toch een sterke comeback. En ook films als Spider-Man 3 en X-Men: The Last Stand zijn wat mij betreft nog altijd mijlen beter dan Batman Forever en Batman & Robin.

Sunspot

Avatar

^

Er is totaal niks nieuws aan Homecoming, niks bijzonders.

GEwoon een typische Marvel/Disney film, in de zelfde stijl al al die andere films zowat.

Nog erger, meer kinderachtig, leunt teveel op Stark, bullshit pak van Stark.

Gewoon een boutfilm, totaal niet spannend, irritante kindacteurtjes, zwaar PC.

nieuwslaatste nieuws

meest populair