Celebrity

Thomas Haden Church nog steeds trots op 'Spider-Man 3'

Maar erkent ook de problemen waar de productie mee kampte.

door FilmTotaal om 07:21 in Celebrity
Sam Raimi's derde Spider-Man is een geval apart. De dure film wist diens budget dik terug te verdienen, maar op kritisch gebied werd de titel uit 2007 redelijk vernietigd. Toegegeven, niet iedereen heeft er een hekel aan, maar Raimi en Sony's creatie kampte volgens de meerderheid met te veel slechteriken en verhaallijnen. Hoewel één van de schurken de kritieken begrijpt, is Thomas Haden Church nog steeds tevreden met de film waarin hij Sandman speelt.

Dat vertelde hij aan JoBlo. "Ik ben er erg trots op. Maar zelfs Sam heeft officieel gezegd: 'Hé, we probeerden een verhaal van tien pond in een zak van vijf pond te proppen.' Zelfs hij dacht dat het te veel was. En in zekere mate leidde dat naar het uiteengaan van Sam en Sony. Sam's productiebedrijf is nog steeds daar aanwezig en hij zal er altijd een thuis hebben, maar wat betreft die franchise zijn ze uit elkaar gegaan. Als hij echt geïnteresseerd was zou Sam misschien terugkomen. Hij is maar een jaar of twee ouder dan ik. Hij heeft voldoende energie en creatieve brandstof. Als ze hem zouden terugvragen om nog één te doen, dan zou hij het overwegen. Ik ook."

Church (57 jaar) vertelt in het interview dat hij de rol van Flint Marko, oftewel Sandman, aangeboden kreeg na zijn optreden in drama Sideways. Hij werd door de mensen van Sam en Sony benaderd om ideeën te wisselen en te zien wat hij leuk zou vinden om te doen. "Ik was niet bekend met die wereld," onthult de acteur, "maar toen ze over de Sandman praatten en zijn verhaal, begon ik het aantrekkelijk te vinden. Dat is een man die volkomen verkeerd begrepen wordt. En terwijl de wereld hem als een slechterik beschouwt, is hij eigenlijk met iets bezig dat heel humaan is."

Helaas voor Church was dit aan het begin van de productie. Toen kwamen de veranderingen. "We wilden dat Sandman de voornaamste slechterik was. Zo pakte het later niet uit. Toen ze me de film voorlegden zouden Sandman en Franco - getransformeerd tot de Goblin - degene zijn die Spider-Man moest aanpakken. Venom zat er niet bij. In het begin wilden ze ook de Vulture introduceren, voor een korte periode in de film, en dan zou hij aan het eind terugkeren als de slechterik voor 'Spider-Man 4.' Maar dat ontspoorde allemaal. Nou, het ontspoorde niet, maar wisselde van spoorweg."

Zoals Raimi al eerder heeft aangegeven was het Sony die Venom erin wilde hebben. Dat vond Church niet erg, omdat hij Topher Grace geweldig vond, evenals Tobey Maguire. Hij hield van het script en wilde hoe dan ook meedoen. "Ik wist niet wat er allemaal zou veranderen, maar kom op, ik zou de film toch wel hebben gedaan. Ik vond het karakter erg leuk. In hem zag ik een uitdaging die een heleboel andere uitdagingen presenteerde. Waaronder de fysieke transformatie tot Flint Marko. Dat duurde twee jaar."

NieuwsFilm